• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2016

17:00

SKANDALOZAN GOVOR DAVUTOGLUA U BANJALUCI: Turska je ovde bila i biće zauvek!

Balkan

SKANDALOZAN GOVOR DAVUTOGLUA U BANJALUCI: Turska je ovde bila i biće zauvek!

Podeli vest

Premijer Turske Ahmet Davutoglu rekao je u Banjaluci da je džamija Ferhadija, danas otvorena posle 23 godine, poruka mira svim građanima BiH i celom svetu, a da je Turska bila i da će zauvek biti uz BiH...

- Ja vam ovde obećavam, u ime građana Turske, u ime predsednika i Vlade Turske, da sve što je naša zajednička kulturna baština - da ćemo je zajednički ponovo izgraditi. Ako nas neko pita, zašto smo dosli - došli smo zbog lepote, bratstva, svih naroda i BiH. Bili smo, sada smo, bićemo ovde zauvek - rekao je Davutoglu.

Galijašević: Bolje da nije dolazio!

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da je turski premijer u ostavci Ahmet Davutoglu imao neprikladnim govor na otvaranju Ferhadije.

Kako je rekao, Davutoglu je tim govorom potvrdio da je generator svih sukoba na Balkanu.

On je dodao da nije uopšte dobro što je Davutoglu dolazio u Banjaluku, prenela je RTRS.

Galijašević smatra da je Davutoglu, naime, održao jedan potpuno neprikladan govor, veličao neosuđenog ratnog zločinca Aliju Izetbegovića, u kome se pozivao na 80 miliona Turaka, u kome smo mogli čuti kako je on obnovio sve džamije, kako je uradio sve dobro, kako je sve Bošnjake on spasio, kako se zalagao... 

Kako je rekao, BiH uživa podršku 78 miliona Turaka.

- Znajte, kada u vašoj zemlji nekome krene krv na nos, u Turskoj krene iz žile kucavice - istakao je Davutoglu.

NE MARI ZA BRUKU: Erdogan na mesto premijera postavlja svog zeta?!

On je dodao da je BiH sa svim njenim narodima jedno srce, te da se Banjaluka nikada ne može odvojiti od Sarajeva ili Sarajevo od Mostara.

Otvaranje Ferhat-pašine džamije je pre svega važno zbog osećaja savesti jer je rušenje džamije pogodilo mnoga srca. 

- Danas tu svest i savest ponovo gradimo, a oni koji su živi svedoci toga da se ta svest na najlepši način ponovo gradi, su predstavnici svih verskih zajednica i muslimanske i katoličke i pravoslavne i jevrejske - rekao je on.

Davutoglu je naveo da je vest o rušenju Ferhat-pašine džamije poznatije primio prije 23 godine u Maleziji, gde je kasnije boravio i prvi predsednik BiH Alija Izetbegović i da su zajedno plakali zbog toga.

OTERA GA ERDOGAN! Ahmet Davutoglu podneo ostavku na funkciju premijera Turske!

Ferhat-pašina džamija u Banjaluci poznatija kao Ferhadija, zvanično je otvorena danas simboličnim presecanjem vrpce na isti dan kada je minirana pre 23 godine. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bon apetit

pre 7 godina

Mora da je jeo prasece pecenje pa mu se pomutilo u glavi od masnoce.

psihopata

pre 7 godina

Mjesto da ratuju Srbijanci treba da grade sto vise dzamija, ovo je lep primer?

mtslav

pre 7 godina

Pa ostali bi da vas Srbi nisu isterali.Jedino ostase poturice\n.\n

koja d Inn

pre 7 godina

Treba da ih cujemo da narod vidi ko je ko i ko je sta ... To treba da vidi i cuje i Gigorije ....

trtica

pre 7 godina

Grigorije je mafijaš raspop i čovek koji ne zaslužuje da nosi mantiju.....ako crkvena vlada ne reaguje zbog njegovog ponašanja onda ni crkva nije to što treba da bude!!!???........

gago m

pre 7 godina

Е ти си "хришћанин" таман колико и Давутоглу,Бакир ... и вероватно би био "бољи" владика од Григорија,само кад би те неко желео поставити на његово место?!Срам те било због таквог (ничим изазазваног,што значи да си болестан!) писања!

M2

pre 7 godina

JAsno je kao dan da bi se Turci vrlo rado vratili na Balkan. Ali nisu tako razmisljalji sve do pre 15 godina dok ih nije "neko" napalio ponovo da se bore za to. I vec dve godine prave probleme celoj Evropi.

vlada

pre 7 godina

To samo potvrdjuje, da svi američki komesari misle isto, što je i normalno! U poverenju, vaš "peščanik" troši poslednja zrnca!

milan

pre 7 godina

dodik je lepo rekao politicari nebi trebalo da govore na verskom skupu a turčin se verovatno nesmotreno izleteo \n

Vasilije

pre 7 godina

Ma ovaj zaboravio šta je SIMAN rekao: petsto godina ste vi jahali nas, sada ćemo mi petsto godina da jašemo vas a za sledećih petsto godina ćemop da se dogovorimo. Od tada je proslo samo pola od naših petsto godina. A o sledećih petsto ima da se dogovaramo ako oni budu postojali.

Ana

pre 7 godina

ostavite se zla,dosta je bilo.svako neka voli svoju veru,a drugu neka postuju. Neka nam deca zive umiru i ljubavi. DOSTA JE BILO I NIKADA SE NE PONOVILO.................

roki

pre 7 godina

Mali Prcko bi opet do Becha?Ili do Drine?Turci ponovo sanjaju povratak na Balkan,vidim da su Bugari ozbiljno zabrinuti a i Grci ...Cim se smiri Sirija,ovako ili onako ...evo ih opet ovamo.A mi u sedvicu izmedju Albanaca ,Hrvata i tkz Bosnjaka

Lala iz Banata

pre 7 godina

И Исус и Мухамед су били - КОМУНИСТИ...борци за сиротињу и све понижене и увређене...а овај Давутоглу и онај "његов" Ердоган, ортодоксни МАГАРЦИ...лицемери без дигнитета вере нити по Курану нити по иједној иоле познатој (и признатој !!) религији..!!...Обично магаре...и ништа више...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17