• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2016

16:19

USTAŠKI SVEŠTENIK UVREDIO KOLINDU: Evo kako mu je ona odgovorila...

Balkan

USTAŠKI SVEŠTENIK UVREDIO KOLINDU: Evo kako mu je ona odgovorila...

Podeli vest

U propovedi na misi u Splitu, koju je danas direktno prenosila Hrvatska radiotelevizija, sveštenik Luka Prcela je rekao da "nikako ne može oprostiti" predsednici Kolindi Grabar Kitarović njenu izjavu da Nezavisna Država Hrvatska nije bila nezavisna i da je bila zločinačka

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović mu je odgovorila na Fejsbuk profilu da ona njemu njegovu izjavu oprašta i da se treba okrenuti budućnosti.

- Poštovani gospodine Prcela, Vi meni ne možete oprostiti moju izjavu, a ja Vama opraštam Vašu. Okrenimo se budućnosti- napisala je predsednica Kolinda Grabar Kitarović na Fejsbuku, prenosi Hina.

VELIČAO USTAŠE U DIREKTNOM PRENOSU! Fratar Prcela: NDH nije bila zločinačka!

Luka Prcela je u propovedi rekao da "ne može podneti kad neko na njegov narod udara bez razloga", pogotovo, kako je naveo, "da mi sami po sebi pljujemo". 

On je, takođe, upitao "ko kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od 1941. do 1945?".

- Ma, ja pitam ako je morala to da kaže pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla: pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki- naveo je Prcela, prior dominikanskog manastira u Splitu.

- Pa nismo mi bombardovali ni Drezden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma dosta više da sami po sebi pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vreme za vreme ove dvojice predsednika koji su bili, možemo kazati, predsednici antihrvatske države. I zato mi je drago što su naši branitelji dobili svoga ministra branitelja- kazao je Prcela, takođe u direktnom prenosu. 

Hrvatska radiotelevizija, zamoljena za komentar, odgovorila je da "stavovi i mišljenja koji se prenose u direktnim radijskim i televizijskim prjenosima ne izražavaju stavove i mišljenja Hrvatske radiotelevizije", prenosi Hina.

- Hrvatska radiotelevizija osuđuje svaki oblik govora mržnje i ograđuje se od takvog govora- piše u kratkom odgovoru HRT.

U Splitsko - makarskoj nadbiskupiji su za Hinu rekli da ne mogu komentarisati Prcelinu izjavu, s obzirom da se radi o dominikancima, pa to može hrvatski dominikanski provincijal.

Luka Prcela je javnosti u Splitu poznat po tome što je za vreme rata u Hrvatskoj počeo držati mise za poglavnika (čelnika) NDH Antu Pavelića, navodi Hina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nema tu uvrede

pre 7 godina

a sto je uvredio? pa kolinda misli isto sto i on, samo zbog politicke korektnosti mora da peva drugacije!

Lala

pre 7 godina

Sramotno je da jedan svestenik ima ovako bezobrazne izjave o NDH i koje pritom nemaju veze sa hriscanstvom! Cak je i HDZ Kolinda imala odgovorila izjavom u hriscanskom duhu, sta reci.\n

Marcco

pre 7 godina

Zar ovi Dominikaci još postoje? Inkvizicija katoličke crkve, sazdana od manijaka i bolesnika od strane pape Grgura IX je sačinjena od Dominikanaca.

čegevara

pre 7 godina

hoćete da kažete da su se ustaše međusobno vređale.ok.

Vlada

pre 7 godina

Ti dominikanci su nevidjena govna. Oni su podrzavali pokolje u NDH.

rolex

pre 7 godina

hahahah,ma naravno.sutra je novi dan.koliko samo izopacenih umova zivi tamo kod zapadnih suseda to je strasno

bogster

pre 7 godina

Bacili bi Vi i atomku samo kad bi je imali kad ste bili u stanju da maljevima i kamama poubijate 800.000 srpske nejači. Jebo Vas Tito, da nije njega bilo dobili bi revanš, a bogu hvala biće i za to vremena, 1992 je p..d.. šta će Vas snaći

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija