• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

12.05.2016

14:27

BRUKA, DOBIO SAMO PET I PO GODINA! Tomislav Merčep osuđen za zločine nad Srbima u Pakračkoj poljani!

Balkan

BRUKA, DOBIO SAMO PET I PO GODINA! Tomislav Merčep osuđen za zločine nad Srbima u Pakračkoj poljani!

Podeli vest

Županijski sud u Zagrebu doneo je danas skandaloznu presudu Tomislavu Merčepu, bivšem pomoćniku ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, od samo pet i po godina zatvora za zločine nad srpskim stanovništvom u Pakračkoj poljani

 

 

Predsednik sudskog veća Zdravko Majerović u obrazloženju presude rekao je da je Tomislav Merčep kriv što nije sprečio zločine koje su počinili borci koje je on kontrolisao. Ćutanjem je, kako je rekao sudija, dao prećutnu saglasnost da se zločini izvrše.

Skandalozna je odluka što je Merčepu optužnica ublažena, pa je umesto početne, da je komandovao činjenje zločina, zamenjena drugom, po kojoj se teretio samo da nije ništa učinio da spreči zlodela u Pakračkoj poljani i Zagrebačkom velesajmu.

"Merčepovci" su, po tvrdnji suda, na kutinskom, pakračkom i zagrebačkom području nezakonito uhapsili 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest je preživelo najgora mučenja i zlostavljanja.

Brojne žrtve su pritom i opljačkane, što je takođe sud utvrdio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 7 godina

Sram vas i stid bilo ! Dabogda vam bog platio a platit ce vam budite sigurni !

briga

pre 7 godina

Pitanje, a šta je sa žrtvama u Vukovaru 1991.?

rodji

pre 7 godina

o kojoj vi sramoti i bruki pisete?ustase ne poznaju takve moralne kategorije.za eu takodje, njihov ustasluk je dobrodosao.zato ih treba osudjivati mnogo ostrije a izbaciti reci kao sto su moral,stid,sramota a zvati ih bitangama,olosima,otpadnicima,smecarima eu.\n

bašnasbrigić

pre 7 godina

Za 43 ubijena civila, zato što su Srbi, kazna 5,5 upitnih godina zatvora, što znači 1, 5 mesec zatvora (45 dana za srpsku glavu). Dakle, u pitanju je prekršaj, a ne krivično delo.

Hrvat

pre 7 godina

Naravno da je bruka dobijo zatvor sto je branio svoj narod od velikosrbske agresije

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

16.04.2024

21:40

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija