• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

14.05.2016

12:17

(FOTO) RASTU TENZIJE U BANJALUCI! Opozicija insistira na protestnoj šetnji koju je policija zabranila!

Balkan

(FOTO) RASTU TENZIJE U BANJALUCI! Opozicija insistira na protestnoj šetnji koju je policija zabranila!

Podeli vest

Tenzije u Banjaluci izazvane zbog održavanja protesta opozicije i pristalica vlasti Republike Srpske u Banjaluci mogle bi da eskaliraju zbog insistiranja opozicionih lidera da se održi protestna šetnja koju je policija RS zabranila...

Ukoliko se opozicija bude oglušila o odluku policije i iz parka Marko Stojanović krene sa svojim pristalicama u šetnju po centru grada moglo bi da dovede do incidenata i sukoma sa organima reda i pristalicama vlasti u RS, smatraju analitičari.

- Ako je policija odlučila da zabrani šetnju, onda će onaj koji se oglušio o tu odluku snositi odgovornost za eventualne sukobe i incidente - izjavio je analitičar Miroslav Lazanski.

Tanjug

Prema rečima analitičara Dejana Vuka Stankovića, policija je učinila sve da incidenti budu sprečeni.

- Zaplenjene su palice u Bijeljini, koje su pristalice opozicije pokušale da donesu u Banjaluku. Nadam se da će ipak sve proteći u miru... Ne vidim da se sa bina čuju neke zapaljive izjave ni sa jedne ni sa druge strane. Biće možda teških reči, ali verujem da neće biti incidenata - rekao je Stanković.

Tanjug

Profesor i senator RS Milimir Mučibabić kaže da je cilj današnjeg dešavanja u Banjaluci širenje nestabilnosti i nesigurnosti.

- Kada bi ovi skupovi bili održani u neutralnosocijalnom ambijentu, bila bi reč o demokratskoj tradiciji. Ali to nije slučaj. Izabran je baš ovaj trenutak jer to volja stranih “režisera” koji žele da sprovedu svoje ciljeve, a to je stvaranje unitarne BiH - rekao je Mučibabić.

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić je nakon razgovora sa ministrom policije Draganom Lukačem novinarima rekao da su protest I šetnja demokratsko pravo.

- Ni na pamet nam nije padalo da prizivamo bilo kakve sukobe, niti kontakt sa učesnicima kontramitinga - rekao je Ivanić.

Tanjug

Istakao je da očekuje da će skupovi proteći u najboljem redu i da neće biti nereda.

U slučaju da protestna šetnja krene, MUP Srpske upozorava da će sva odgovornost za eventualne nerede biti na opoziciji.

Ministar policije Dragan Lukač je nakon sastanka sa liderima opozicije rekao da je bezbednosna situacija pod kontrolom, ali da u slučaju pokretanja mase s jedne i druge strane 2.000 policajaca neće moći kontrolisati oko 30.000 ljudi.

Takođe, rekao je da je na granici sa BiH zaustavljeno 150 lica iz Srbije koji su planirali da prisustvuju skupu opozicije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 7 godina

Ti koji insistiraju na šetnji, dokazuju da nisu došli radi mitinga već radi cirkusa i nereda na ulicam. Kada će naši političari (kako ovde tako i u Srpskoj) da shvate da nemaju pravo da prave nerede. Zar su se već zaboravile 90-te. Narod nije, ali ovi zbog fotelja će sve da žrtvuju, samo da oni nešto ućare. Bedo koja sebe naziva političarima, muka mi je od vas sa obe strane Drine.

Ivan

pre 7 godina

Imam osecaj da je nesposobna Opozicija na sve spremna da dodje do vlasti pa cak i do sukoba na ulicama kako u Repubiblici Srpskoj tako i u Srbiji i Crnoj Gori\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17