• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Ž. B.

18.05.2016

10:22

E, AL' STE GA KAZNILI... Marović pokrao milione, odležaće 46 meseci i platiti kaznu od "čak" 50.000 evra!

Balkan

E, AL' STE GA KAZNILI... Marović pokrao milione, odležaće 46 meseci i platiti kaznu od "čak" 50.000 evra!

Podeli vest

Predsednik Političkog saveta crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović moraće, pored zatvora u trajanju od blizu četiri godine, da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra, za krivično delo zlouptrebe službenog položaja, na štetu opštine Budva

 

    

ISPLATI SE
151 dan proveo je Sveto u pritvoru
46 meseci će morati da odleži Marović
15 miliona evra je "teška" prevara u kojoj je učestvovao
50 hiljada evra je kazna koju mora da plati

Marović je u utorak pušten iz šestomesečnog pritvora, pošto se nagodio sa državnim tužilaštvom o priznanju krivice. 

Kako prenose podgorički mediji, Marović bi se ponovo mogao naći u zatvoru ako do odredjenog roka novčani iznos ne uplati u humanitarne svrhe. 

U tom slučaju, kako se navodi, njegova zatvorska kazna bila bi produžena za još pola godine.

Svetozar Marović posle tačno šest meseci provedenih u pritvoru juče je prvi put kročio preko kapije spuškog zatvora i odmah se zaputio u bolnicu, gde će, prema tvrdnjama njegove odbrane, obaviti detaljne pretrage zbog narušenog zdravlja!

OTKRIVAMO! DETALJI NAGODBE SVETE MAROVIĆA: Maznuo 7,5 miliona evra, ODSLUŽIĆE 46 MESECI ROBIJE!?

Informer

 

Izašao sa brojanicom i beleškama u rukama

Na Svetozaru Maroviću juče je mogla da se uoči jedna velika promena. On je, naime, izlazeći iz Spuža u ruci držao brojanicu, koju nije imao kada je pre šest meseci ulazio u pritvor. Pretpostavlja se da mu je tu brojanicu sredinom januara ove godine doneo mitropolit Amfilohije, kada ga je na njegov zahtev posetio u ćeliji. Potvrdu, međutim, juče nije bilo moguće dobiti, baš kao što još niko neće da kaže da li je Marović u ćeliji spremao novu knjigu, odnosno nastavak svog prvenca "Vreme iskušenja". Novinarsku maštu ponovo je juče zagolicao sam Marović, koji je osim brojanice u rukama držao i beleške.

Marović će tako do poziva na izdržavanje kazne od 46 meseci zbog zloupotrebe službenog položaja, na koju je pristao u dogovoru sa specijalnim tužilaštvom, pokušati da reši zdravstvene probleme, koje je, kako kaže njegov advokat Zdravko Begović, imao i pre nego što je pritvoren.

- Boravak u pritvoru i pored vrlo korektnog odnosa zatvorskih službi u mnogome je pogoršao njegovo fizičko i mentalno zdravlje. Budite sigurni da će on odmah posle izlaska iz pritvorske jedinice posetiti renomiranu zdravstvenu ustanovu i pokušati da sanira svoje zdravstvene probleme - rekao je Begović.

On nije želeo da otkriva od čega boluje Marović, što je i logično, niti je bio voljan da objašnjava koliko su ozbiljni zdravstveni problemi njegovog klijenta. Marović, za razliku od svog advokata, po izlasku na privremenu slobodu, nije progovorio ni reč. Samo je mirno prošao pored brojnih novinara i foto-reportera i krenuo u susret svojoj ćerki Mileni Marović Bogdanović, koja ga je snažno zagrlila.

Informer

Moj klijent će odmah otići u renomiranu medicinsku ustanovu, gde će pokušati da sanira zdravstvene probleme. Njegovo stanje u pritvoru se pogoršalo
 

Advokat Zdravko Begović

Potom je brzim koracima krenuo ka automobilu u kojem ga je čekao sin Miloš. On je takođe bio u Spužu zbog korupcionaških afera u Budvi, za šta je osuđen na 12 meseci zatvora i novčanu kaznu od 380.000 evra, koje mora da vrati oštećenoj budvanskoj opštini.

Novinari i foto-reporteri su komentarisali da je lakše izvući reč iz kamena nego iz Sveta Marovića, koji je i pre pritvora bio poznat po tome da nije voleo mnogo da govori, a i to što je pričao uglavnom je uvijao do te mere da su novinari koji su od njega tražili da im nešto razjasni redovno žalili što su ga bilo šta pitali jer skoro nikada nijedan konkretan odgovor od njega nisu dobili. Juče baš nikakav jer ih Svetozar nije ni slušao dok je ispunjavao poslednje formalnosti za izlazak na privremenu slobodu i sedao u automobil, za čijim je volanom bio njegov sin Miloš, koji nije ni izlazio iz vozila.

Čim je Sveto seo na prednje, a Milena na zadnje sedište, Miloš je startovao limuzinu, koja je vrlo brzo nestala iz vida znatiželjnika na kapiji spuškog zatvora i zaputila se prema Budvi, gde će se njen doskoro najmoćniji stanovnik pripremati za robiju, koja je, po mišljenju većine, nezadovoljavajuća iako je Marović posle bivšeg hrvatskog premijera Iva Sanadera najkrupnija politička zverka koja je osuđena.

Informer

Sin i ćerka ga odvezli u Budvu
Svetozara je na kapiji dočekala ćerka Milena, a u automobilu ga je čekao sin Miloš, koji nije izlazio

Kako saznajemo, Marović i dalje smatra da nije učinio ništa nezakonito, niti je bilo koga prevario.

Prema tvrdnjama upućenih, prvi i jedini predsednik ugašene Državne Zajednice Srbija i Crna Gora,specijalnom tužilaštvu je otkrio šemu nestanka spornih 15 miliona evra iz zemlje.

- To je slučaj "Properti investment", gde je preko računa domaće firme novac prebačen u inostranstvo. U tom predmetu se sumnjiči Beograđanka Olivera Ilinčić, a da li je Marović još nekog označio znaće se uskoro, kada bi mnogi mogli da se šokiraju - tvrdi dobro obavešteni sagovornik Informera CG.

Izabrao ćutanje
Marović je na sva novinarska pitanja odgovorio ćutanjem

Kada Marović sve precizira, a njegov sporazum o priznanju krivice potvrdi Viši sud, Specijalno tužilaštvo može da blokira sve račune kompanija koje su bile uključene u prevaru vrednu 15 miliona evra.

Naredni korak, ukoliko se sve bude dešavalo u skladu sa očekivanjima tužilaštva, biće finansijske istrage svih osumnjičenih za afere u Budvi, tako da će u tom gradu biti još dosta bure zbog milionskih mućki lokalnih funkcionera i njihove sprege sa domaćim i stranim biznismenima 
 


 


 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Beloica

pre 7 godina

A sta mu je sa bivsim sefom multi milijarder i nikom nista stekao covek radom i znanjem posten da nema dalje

jop sumaher

pre 7 godina

Mislim da vas naslov nije dobar....trebao bi biti...SVETOZARE...SVAKA TI CAST...a u obrazlozenju da ste naslov odbranili...pisanjem..da je on ocinkario do tancina sve ucesnike u toj kradji...a boga mi ima ih i to na visokim funkcijama...pa ih vlast sada ima u saci...morace da izvrsavaju sve sto vlast od njih trazi...jedino kod nas prolaze kofercici...i niko nista...jos si nagradlen.\n

nele

pre 7 godina

Jel mogu ja da sluzim 4 godine , ma ne ... ja se dobrovoljno prijavljujem da sluzim 5 Godina za 7,5miliona !!!!!! Kakvo pravosudje whooaaa!!!! Kako nas sve podstice da pocnemo da idemo njegovim stopama.Sta reci a ne zaplakati. Svaka mu cast i njemu i sudiji sa kojim se istalio.

MiroslavBB

pre 7 godina

LOPOVSKA 'civilizacija', BANDITSKOG kapitalizma!! Neko misli drugacije ...??

mali djokica

pre 7 godina

ne nasedajte. mafiju hapse a ne hapse mila? jasno da je to mafijaski obracun u kojem posrednicki koriste drzavne organe poput policije i sudstva. ni b od borbe protiv korupcije ovde nema.

Vojislav

pre 7 godina

Niko nije ni pokušao da pojasni aferu satelit.Treba pokušati proveriti arhivu Ministarstva odbrane SCG i proveriti šta je kome dato u kompenzaciji za zakup izraelskog satelita, kada je dotični bio Pretsednik SCG.Ima tu interesantni detalja.Razni Penthasi u Parizu blizu Ajfelove kule i sl.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Увек је било - за " Милионче" по годину... Изгледа, да је у црногорском правосуђу - " Акција" .... ?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija