• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2016

17:40

(FOTO) HIT PONUDA ETNO-SELA "MONTENEGRO": Boca čistog crnogorskog vazduha samo 1.500 evra!

Balkan

(FOTO) HIT PONUDA ETNO-SELA "MONTENEGRO": Boca čistog crnogorskog vazduha samo 1.500 evra!

Podeli vest

Reč je o flaši sa zlatnim upredenim nitima veličine ljudske dlake, gde 120 niti sačinjava jednu nit širine dva milimetra. I pakovanje je posebno napravljeno i na njemu se nalazi crnogorski pozlaćeni grb

Prodaja čistog crnogorskog vazduha u luksuznim flašama, i to po ceni od 1.500 evra, počela je juče u etno-selu "Montenegro" u mestu Brezna nadomak Plužina!

Očekuje milione
Vlasnik etno-sela "Montenegro" Milonja Blagojević ubeđen je da će flaša oduševiti turiste

Slučajno ili ne, etno-selo "Montenegro" slavi 10 godina postojanja i proslava jubileja poklapa se sa državnim praznikom 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore. Zbog toga je u Plužinama predstavljena posebna i raznovrsna ponuda za posetioce.

Ozbiljna priča

Tako je, pored bogatog kulturno-zabavnog programa, predstavljen autentičan turistički proizvod - flaša crnogorskog vazduha. Milonja Blagojević, vlasnik etno-sela, kaže da se radi o posebnom i luksuznom proizvodu, koji je upakovan u specifičnu flašu sa crnogorskim motivima.

Objašnjava i da se može kupiti po ceni od 1.500 evra.

- Nekada je to bila mala flaša u ponudi. Dan nezavisnosti i deset godina od osnivanja sela naveli su nas da promenimo dizajn. Sada je flaša, odnosno pakovanje luksuzno. Staklena boca je "obučena" u motive narodne nošnje. Reč je o zlatnim upredenim nitima veličine ljudske dlake, gde 120 niti sačinjava jednu nit širine dva milimetra. I kutija za ovu priliku je posebno napravljena i na njoj se nalazi crnogorski pozlaćeni grb - objašnjava Blagojević.

Public

On je ubeđen da će ova nova ponuda oduševiti turiste.

Predsednik Odbora za turizam u Privrednoj komori Crne Gore Dragan Purko Ivančević smatra da se mora raditi na promociji turističke ponude. On ističe i da je ono što se radi u Plužinama dobra stvar i velika promocija crnogorskog turizma.

Prva boca vredi 12.000 evra

Neobična priča o prodaji "crnogorskog vazduha" u Etno-selu "Montenegro" pokrenuta je 2006. godine, odmah nakon proglašenja crnogorske nezavisnosti.
Milonja Blagojević je tada "spakovao" prvu bočicu vazduha, koja je prošle godine dostigla cenu od čak 12.000 evra. Međutim, do sada ta boca nije našla kupca.

- Sve što se radi na promociji crnogorske turističke ponude za mene je prihvatljivo. Ono što je realno i korektno, a može da skrene pažnju na one kvalitete što imamo, bilo da je u pitanju prirodna ili kulturna baština, dobro je za naš turizam - kaže Ivančević u razgovoru za Informer CG.

Sve više turista

Da se turistički poslenici trude da privuku što više turista govori i podatak da je naša turistička ponuda raznovrsnija iz godine u godinu.

Strani turisti često ističu da ono što imaju u Crnoj Gori nigde drugo ne mogu naći u svetu. Seoski i etno turizam u Crnoj Gori je tek poslednjih godina dobio veće razmere.

Public

Privrednici koji se bave ovom granom turizma navode da bi imali više gostiju da nema problema oko infrastrukture.

- Prošle godine i početkom ove zabeležen je porast broja turista u seoskom i etno turizmu. Velik problem za razvoj ove vrste turizma predstavlja slaba saobraćajna povezanost i loša infrastruktura. Sigurni smo da će broj turista biti i deset puta veći kada ove probleme rešimo. Lokalne samouprave pomažu koliko mogu, ali je neophodna veća pomoć države - ističu oni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zemunac

pre 7 godina

"Достигла цену од 12.000€ али нема купца..."nПа могла је и  2.000.000 € да достигне, таман би исто интересената било.nЛепо смо причали некада да у Црној Гори још само ваздух туристима не наплаћују... nЕто сада је и то дошло на ред!nГрчка Србину најмилија!!!n

bivši zvezdas

pre 7 godina

Daleko vam lepa kuca! Slavite nezavisnost, od koga? Od čega? Tamo ne idem ni da mi plate.

Avetni Todor

pre 7 godina

Pred rat u Zagrebu su se prodavale konzerve sa natpisom: "Čist hrvatski zrak"

vlada

pre 7 godina

Vec vidjeno.Takodje bivsa "braca" hrvati su 90-tih proizvodili i prodavali konzerve sa sahovnicom i "cistim hrvatskim zrakom".Ma daleko im lepa kucai jedni i drugim. ISTI SU.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija