• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

21.05.2016

12:13

SVETO MAROVIĆ na lečenju u Beogradu?

Balkan

SVETO MAROVIĆ na lečenju u Beogradu?

Podeli vest

Bivši predsednik državne zajednice SCG odleteo je u pratnji nekoliko članova porodice za Beograd gde je i njegov sin Miloš. Kako saznajemo, iz Beograda bi posle pregleda na jednoj privatnoj zdravstvenoj klinici, trebalo da otputuje u Švajcarsku na dalje lečenje

 

Svetozar Marović nema nikakvu zabranu napuštanja mesta boravka. Ekspresno putovanje iz Crne Gore nije namera da pobegne od još nešto više od tri godine koliko mu je ostalo da odrobija. Državu je napustio kako bi se lečio

Ovo je za "Novosti" rekao Zdravko Begović, advokat porodice Marović, nakon što se pojavila informacija da je predsednik Političkog saveta crnogorske stranke DPS napustio Crnu Goru samo dan nakon što je izašao iz ćelije u Spužu. On je dva dana pre toga potpisao sporazum o priznavanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom.


OTKRIVAMO! DETALJI NAGODBE SVETE MAROVIĆA: Maznuo 7,5 miliona evra, ODSLUŽIĆE 46 MESECI ROBIJE!?

- Sud nije mom klijentu oduzeo putne isprave - kaže Begović, koji je od trenutka kada je uhapšen Marović, 17. decembra prošle godine, tvrdio da je on u dosta lošem zdravstvenom stanju. - Kao što znate, prilikom izlaska iz istražnog zatvora, nagovešteno jeda će on u vrlo kratkom vremenskom periodu posetiti lekare. Pokušaće da sanira svoje zdravstveno stanje koje je boravkom u istražnom zatvoru pogoršano.

Prema rečima Begovića, njegov klijent je i pre odlaska u istražni zatvor imao velikih zdravstvenih problema koji se tiču kako mentalnog tako i fizičkog zdravlja.


E, AL' STE GA KAZNILI... Marović pokrao milione, odležaće 46 meseci i platiti kaznu od "čak" 50.000 evra!

- Budite sigurni u jedno, njegova dokumentacija i lekarski pregledi će pokazati da se radi o vrlo ozbiljnim medicinskim problemima - poručio je advokat Svetozara Marovića. - U slučaju da Svetozar bude lošeg zdravstvenog stanja kada bude trebalo da počne izdražavanje kazne, to će se odgoditi u skladu sa zakonom.

Marović je nedavno priznao i potpisao pred specijalnim tužiocima da je šef kriminalne organizacije koja je nizom korupcionaških afera oštetila budvansku kasu za više od 30 miliona evra. Stavljajući svoj potpis na prvi sporazum on je zbog korupcionaških afera pristao da robija godinu i deset meseci. Potpisivanjem drugog kazna mu je uvećana za još dve godine zatvora.

Osim kazne zatvora, Svetozar Marović je i novčano kažnjen. Dva sporazuma su ga obavezala da u budžet uplati po 50.000 evra. Pre njega sporazume su potpisali njegov brat Dragan i to dva, kojima je kažnjen na sedam i osam meseci. Početkom januara sin visokog funkcionera DPS, Miloš, priznao je krivicu i nagodio se sa tužilaštvom da zauzvrat odrobija jednu godinu i u kasu Opštine uplati 385.000 evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bole

pre 7 godina

Sigurno ga lece od kleptomanije, samo da se ne razboli jos vise.

magda

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da su takve lopurde dobile ovako smesnu kaznu,ali ovog Marovica je vec bog kaznio,nadam se da ce i sin i brat dobiti istu kaznu od boga.Nego Milo se jos drzi ali ne za dugo.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17