• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2016

16:42

RAZBIO JUGOSLAVIJU, A SAD DRŽI GOVORE U KUMROVECU! Mesić: Samo ništarije danas pljuju ono čemu su klicali!

Balkan

RAZBIO JUGOSLAVIJU, A SAD DRŽI GOVORE U KUMROVECU! Mesić: Samo ništarije danas pljuju ono čemu su klicali!

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Jugoslavije Stjepan Mesić, koji se svojevremeno pohvalio da je sahranio zajedničku državu, držao je danas govor u Kumrovecu u kojem je isprozivao sve one koji se odriču jugoslovenstva

Danas je u Kumrovecu održana proslava Dana mladosti, rođendan Josipa Broza Tita, na kojoj je bilo oko 7.000 ljudi iz Hrvatske i ostalih država nekadašnje SFRJ.

Stjepan Mesić je održao govor u ime Saveza antifašističkih boraca Hrvatske i poručio da se treba odupreti tendencijama u toj državi da se partizanski pokret obeleži kao zločinački, a da se veliča ustaštvo.

Mesić je nazvao "ništarijama i političkim strašilima" one koji se danas okreću protiv onoga čemu su juče klicali.

- Moramo se suprotstaviti pobesnelom talasu revizionizma, prekrajanju i pisanju neke nove istorije. Ustaše su bili zločinci i svako ko danas tvrdi drugačije, on je zločinac, jer truje i gura na pogrešan put mlade ljude, neinformisane ili poluobrazovane ljude koji bi u to mogli da poveruju - poručio je Mesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nije Mesic razbio

pre 7 godina

........Jugoslaviju! To su uradili mnogo "jaci" igraci! Nemojte mu davati znacaj, i zasluge za nesto, sa cim on nema nikakve - veze! Sa njim, ili bez njega - sve bi bilo - isto!

vlah alija

pre 7 godina

upravu si jugoslaviju je unistio milosevic i veliko srpska politika bez kompromisa sa ostalim narodima ali ne samo sto je ta politika unistila jugoslaviju vec i srbiju koja je sve manja i manja

Marko

pre 7 godina

Hrvati Tito i Tuđman su razbili titoslaviju.Hrvat Josip Broz je oprao svoje Hrvate od zločina nad Srbima,dao je Hrvatskoj teritorije koje nikada u istoriji nisu bile hrvatske,Baranju,Vukovar,Knin,Dubrovnik.....i doneo je ustav 1974 god.na štetu Srba i Srbije,koji je kasnije bio osnov za krvavi građanski rat!

mrki

pre 7 godina

Nezavisno od toga da li je "razbio Jugoslaviju", sto posto je u pravu za sve što je rekao.

bosa

pre 7 godina

mesićeva rečenica"ja sam svoj zadatak obavio i konstatujem da sam poslednji predsednik jugoslavije." jugoslavija više ne postoji uz ciničan osmeh.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija