• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2016

14:46

A HOĆE LI SE VRAĆATI DA ODSLUŽI SVOJE? Svetozar Marović na lečenju u Švajcarskoj!

Balkan

A HOĆE LI SE VRAĆATI DA ODSLUŽI SVOJE? Svetozar Marović na lečenju u Švajcarskoj!

Podeli vest

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu u osam afera, koja je oštetila budžet opštine Budva za više miliona evra, otišao je na lečenje u Švajcarsku, piše podgorička Pobjeda



Pozivajući se na svoja saznanja, Marović je napustio Crnu Goru nakon što je u sredu bio u Specijalnom tužilaštvu gde je precizirao ugovor o sporazumnom priznanju krivice u pet budvanskih afera, koji je 17. maja potpisao sa tužiocem Sašom Čađenovićem.


E, AL' STE GA KAZNILI... Marović pokrao milione, odležaće 46 meseci i platiti kaznu od "čak" 50.000 evra!

Ugovorom je predviđeno da Marović provede godinu i deset meseci zatvora i da plati 50 hiljada evra zbog malverzacija prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve ,,Properti investment" i ,,Kopi-rajt".

U prvom ugovoru koji je Marović potpisao sa tužiteljkom Lidijom Vukčević predviđeno je da odleži dve godine i šest mjeseci za slučajeve TQ Plaza“, ,,Jaz“ i ,,Prijevor“ gde je dogovorio da plati 50 hiljada evra. Taj sporazum je 18. maja prosleđen Višem sudu na razmatranje.

Marović je pred tužiocima priznao da je šef kriminalne grupe, koja je oštetila budžet metropole turizma za više miliona evra.

 

Informer

Kao šefa kriminalne organizacije označili su ga svjedoci saradnici Rajko Kuljača, Igor Trnski i Mirko Latinović. Oni su u Specijalnom tužilaštvu ispričali da je Marović rukovodio svim spornim poslovima i da su po njegovom nalogu oni sklapani.


SPECIJALNI TUŽILAC: Ako se Marović ne vrati u Crnu Goru, raspisujemo poternicu!

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je nezakonito postupao u osam slučajevima.

U nezakonite poslove, prema stavu Tužilaštva, bili su uključeni njegov sin Miloš, brat Dragan i strina Mirjana. Miloš i Dragan Marović priznali su krivicu i ti sporazumi su prosleđeni Višem sudu na odlučivanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija