• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

03.06.2016

22:58

NOVI SKANDAL USTAŠKOG MINISTRA: Zlatko Hasanbegović fotografisan na misi za Pavelića!

Balkan

NOVI SKANDAL USTAŠKOG MINISTRA: Zlatko Hasanbegović fotografisan na misi za Pavelića!

Podeli vest

Gotovo dvadeset godina mlađi hrvatski ministar Zlatko Hasanbegović nalazi se na fotografijama sa proustaškog protesta, objavljuju "Novosti", a prenosi "Indeks"

U maju 1998. godine održan je osmi po redu protest za povratak imena Trga žrtava fašizma. Na Trgu hrvatskih velikana, ispred džamije, okupilo se nekoliko stotina građana, objavile su “Novosti” (glasilo SNV-a – prim. red.).

Samo nekoliko metara dalje organizovan je kontraprotest onih koji ne žele da se trg ponovo posveti žrtvama fašističkog terora. 

Na fotografijama se uz Mladena Švarca, sveštenika Vjekoslava Lasića, poznatog po redovnom održavanju misa za Antu Pavelića, nalazi i tada prilično anonimni mladi istoričar i saradnik časopisa “Nezavisna Država Hrvatska”, Zlatko Hasanbegović. 

BRUKA HRVATSKOG MINISTRA U IZRAELU: Miro Kovač hteo da ispadne pametan, ali bolje da je ćutao!

Kako “Indeks” prenosi, proustaški demonstranti pevali su ustašku pesmu "Evo zore, evo dana" i dizali ruku na nacistički pozdrav i vikali "Za dom spremni". Hasanbegović nije učestvovao u pevanju, odnosno barem se to ne vidi, ali očito je da deli stavove ljudi s obzirom na to da je učesnik protesta, prenosi “Indeks”. 

ŠUT KARTA ZA USTAŠU: Intelektualci sa svih strana sveta, traže smenu hrvatskog ministra Hasanbegovića

Isti demonstranti su, kamenjem, jajima, bocama i suzavcima, nasrnuli na učesnike demonstracija godinu dana kasnije. Tada su napadnuti Stjepan Mesić, Vesna Pusić, Zoran Oštrić i Zoran Pusić. Hasanbegović je, pokazuju snimci, bio i na tom protestu. 

Podsećamo, Hasanbegović je otvoreno propagirao ustaški pokret iz Drugog svetskog rata, a od kako je došao na vlast, podržao je revizionistički film "Jasenovac: Istina", koji potpuno negira razmere ustaških zločina za vreme Drugog svetskog rata. Osim toga, u medijima je objavljena i fotografija na kojoj se vidi on kako nosi ustašku kapu. 

Inače, u nekoliko navrata ranije smenu Hasanbegovića tražio je i istoričar i "lovac na naciste" Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental", koji je novoj hrvatskoj vladi poručio da su ustaše bili zločinci, a ne heroji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
HRVAT

pre 7 godina

Hasanbegovic je nas danasnji Maks Luburic......Mi Hrvati smo Ustase i amen..nema tu promjene.....\n

ljubisa

pre 7 godina

vi rvati ste budaletino srpski otpad,povampireni Srbi koje je vatikan zvjerskim i djavolskim ritualima okrenuo protiv svog naroda...

ljubisa

pre 7 godina

skandal je nešto neočekivsno od mormalne i nimalo senilne osobe. Nazvati ovo skandalom a znajući o kakvoj protuvi i imbecilu se radi je besmisleno...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija