• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2016

23:18

IZETBEGOVIĆ PREKORIO HODŽU: Kavazović nije smeo da koristi uvredljivu reč

Balkan

IZETBEGOVIĆ PREKORIO HODŽU: Kavazović nije smeo da koristi uvredljivu reč

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović nije smeo da upotrebi uvredljive reči i nazove srpskog kandidata za načelnika Srebrenice Vlahom

Iako je u emisiji „Telering” RTRS-a pokušao da, na neki način, opravda reisov stav, Izetbegović je ipak priznao da „nije smeo da upotrebi uvredljive reči i nazove srpskog kandidata za načelnika Vlahom”.

„Omaklo mu se. Možda je on hteo da tamo animira ljude. Reč je o borbi Bošnjaka da tamo zadrže svog kandidata”, rekao je Izetbegović, prethodno napomenuvši kako se „nad Srebrenicom nadvila opasnost da njen načelnik bude neko ko negira genocid u tom gradu”.

Kako je prenela "Politika" na svom sajtu, Izetbegović je, pokušavajući da „odbrani” poglavara IZ u BiH, njegovu izjavu pravdao i povlačenjem paralele između „krvave bajke” u Kragujevcu i stradanja u Jasenovcu sa zločinima u Srebrenici.

MUFTIJA U BIH OPET "ČAČKA": Nema pomirenja dok se ne prizna genocid u Srebrenici!

Vođa Islamske verske zajednice u BiH, Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da "Vlah vlada u Srebrenici", prenela je Radio televizija Republike Srpske.

- Svako ko može dati svoj glas, svako ko se može registrovati, svako ko može dozvoliti da ''Vlah'' ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti- rekao je Kavazović.

MUFTIJA U BIH PROVOCIRA! Kavazović: U Beogradu je zlo rata!
 

U istoj emisiji on je nastojao da nađe opravdanje i za stavove koje je na nedavnom otvaranju džamije Ferhadija u Banjaluci izneo bivši turski premijer Ahmet Davutoglu, kada je, između ostalog, rekao da su Turci „bili tu, da su i danas tu i da će ponovo biti”, ali je na kraju sam sebe demantovao.

Tanjug



Nakon što je naveo da u govoru bivšeg turskog premijera „nema ništa sporno” i da je „sve predimenzionirano”, Izetbegović je priznao da Davutoglu jeste rekao „nešto što je moglo da uznemiri duhove u BiH”.

Jednostrano objavljena odluka o popisu stanovništva u BiH za Izetbegovića je „nesporazum”, koji je, kako je naveo, uneo nervozu u dobre odnose u Predsedništvu BiH. 

Tome su, prema njegovom mišljenju, doprinele „teške reči” koje je, reagujući na tu odluku, izgovorio srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

„Ili je emotivno doživeo tu odluku, ili je ovo racionalna reakcija - da se ljuti sada pred neke teške odluke, poput one o NATO-u ili prilagođavanju SSP-u”, rekao je Izetbegović 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija