• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2016

14:01

MISTERIJA EKSPLOZIJE NA GROBLJU U BARU: Braća zbog imovine razorila sestrin grob!

Balkan

MISTERIJA EKSPLOZIJE NA GROBLJU U BARU: Braća zbog imovine razorila sestrin grob!

Podeli vest

Ćerka pokojne Radmile Stojanović sumnja da su ujaci bombom digli u vazduh grobnicu njene majke i njihove rođene sestre. Osnov za tu sumnju je rasprava koju je pokojna Radmila imala sa braćom oko nasledstva

Ne trpe se
Jovanka Stojanović, ćerka pokojne Radmile, tvrdi da je njena porodica u lošim odnosima samo sa ujacima
Milenko Magdalenić, ODT Bar

Imovinski spor koji je pokojna Radmila Stojanović imala sa rodbinom razlog je zbog kojeg je u petak u vazduh dignuta porodična grobnica Stojanovića, gde je Radmila i sahranjena. Grobnica se nalazi na glavnom gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru. 

Kako nezvanično saznajemo, Radmila nije želela da se u korist braće odrekne nasledstva, koje su njeni potomci morali da traže preko suda. Spor je okončan u korist supruga Vukadina Stojanovića i ćerke i sina pokojne Radmile.

U okviru istrage u barskom Osnovnom tužilaštvu saslušani su Jovanka Stojanović, ćerka pokojne Radmile, kao i porodice pokojnih Andrije Mrdaka i Luke Đurovića, čije su grobnice takođe oštećene!

Stradalo više grobnica

Osim porodične grobnice Vukadina Stojanovića, u kojoj je sahranjena njegova supruga, od siline eksplozije potpuno su uništene grobnice Luke Đurovića, nekadašnjeg vođe vodećeg kriminalnog klana u Baru, i Andrije Mrdaka, člana suparničke kriminalne grupe. Razrušene su i grobnice porodica Šaranović, Knežević i Obradović

- Jovanka Stojanović, ćerka pokojne Radmile, tvrdi da njena porodica i otac nisu ni sa kim u lošim odnosima osim sa ujacima koji su u Makedoniju - rekao je rukovodilac barskog Osnovnog tužilaštva Milenko Magdelinić.

Magdelinić dodaje da je Jovanka Stojanović navela da porodica ne sumnja da rodbina iz Makedonije stoji iza ovog čina, ali da njen otac ne može biti saslušan jer ima 85 godina!

Preliminarni rezultati istrage su pokazali da je eksploziv postavljen na grobnici Stojanovića. Za sada je po strani ostavljena mogućnost da je postavljena bomba upućena preživelim članovima suprotstavljenih kriminalnih grupa kojima su pripadali pokojni Đurović i Mrdak, ili njihovim porodicama.

Informer

Vukadin Stojanović, suprug pokojne Radmile, rođen je u Nišu i posle završene vojne škole došao je 1980. godine u Bar, gde je do penzionisanja bio direktor "Jugoagenta". Komšije Stojanovića, koje su ispitivane povodom eksplozije na gradskom groblju, tvrdile su da se radi o mirnoj porodici.

Samo se nagađalo
Nema nikakvih naznaka da su meta bila grobnice Luke Đurovića i Andrije Mrdaka, pripadnika barskih klanova

- U šoku smo da je nešto tako brutalno neko mogao da uradi. Oni su mirni ljudi, uzorne komšije - rekao je jedan od prijatelja porodice Stojanović.

Komšije dodaju da je sve ovo jako potreslo ćerku i sina pokojne Radmile.

- Žalosno je da se ovakve stvari dešavaju, mrtvima ne daju mira. Još više užasava to što se sumnja na ujčevinu - kaže sagovornik Informera CG.


(FOTO) CRNA GORA U ŠOKU, NI MRTVI NISU SVETINJA! Dignuti u vazduh grobovi vođa barskih gangova!

Osim kćerke, koja živi u Srbiji i povremeno boravi u Crnoj Gori, iza pokojne Stojanovićeve ostali su sin, koji živi u Beogradu, i suprug Vukadin Stojanović, koji je nastanjen u mestu Mandarići u Sutomoru.

Iako se u prvi mah posumnjalo da je meta bila grobnica pokojnog Luke Đurovića, koji potiče iz kriminalnog miljea, ili eventualno njegovog sugrađanina i suparnika iz drugog barskog klana Andrije Mrdaka, trenutno nema naznaka koje bi ukazale na to. 

- Nikakav element u tom pravcu nemamo. Ipak, proveriće se svaka okolnost - rečeno nam je nezvanično iz policije. 

 


 

.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Obilic

pre 7 godina

Ja nebi mogao beograd da mi daju ni pomisliti na ovo.a kamoli da uradim...Beograd da mi daju a ne neku kucicu il imanje.Crnogorska posla sve im je to od siptara i ostalo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija