• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2016

22:35

(VIDEO) PROKLJUČALO SKOPLJE:  Do sad najmasovniji protest "šarenih revolucionara"

Balkan

(VIDEO) PROKLJUČALO SKOPLJE: Do sad najmasovniji protest "šarenih revolucionara"

Podeli vest

U Skoplju su i večeras održani antivladini protesti pristalica "šarene revolucije", koji su prema tvrdnjama makedonskih medija, najmasovniji dosad

Makedonski portal Plusinfo navodi da se u Skoplju okupilo desetine hiljada ljudi: "Ne gine vam zatvor", uzvikivali su demonstranti ispred zgrade Sobranja.

MESEC DANA PROTESTA U SKOPLJU Demonstranti uzvikivali: Ne kriminalu, ne aboliciji!

Prethodno su na zgradu Ministarstva pravde bacili boju, a prozore zasuli kamenicama.

OBOJENA REVOLUCIJA U SKOPLJU: Pisane izjave o učešću u protestu, Zaev bacao boju

Protest je, kao i inače, počeo ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva u znak podrške radu te institucije, a održan je nakon isteka "ultimatuma", 18. juna, koji su "šareni revolucionari" dali Ustavnom sudu da se izjasni o ustavnosti Specijalnog javnog tužilaštva.



Oni su ponovili zahteve da Ustavni sud donese odluku o ustavnosti osnivanja Kancelarije specijalnog tužilaštva, da se formira privremena vlada, da se civilni sektor uključi u bilo kakve buduće pregovore i da makedonski predsednik Ðorđe Ivanov podnese neopozivu ostavku.

Protesti su počeli 12. aprila posle odluke Ivanova o aboliciji državnih i partijskih funkcionera umešanih u aferu "Prisluškivanje", koju je kasnije poništio.

PREDSEDNIK U NEMILOSTI: Sobranje podržalo formiranje Komisije za opoziv Ivanova

MAKEDONSKA OPOZICIJA U ŠARENOJ REVOLUCIJI: Od ponedeljka povlačimo crvenu liniju, više ništa neće biti isto!

ĐORĐE IVANOV SE PREDAO: Predsednik Makedonije pod pritiscima u potpunosti poništio odluku o aboliciji!

MAKEDONIJA I DALJE PROTESTUJE: Opozicija odbrojava dane do isteka roka vlastima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beloica

pre 7 godina

Makedonci sta je Srbiji doneo 5 Oktobar to isto i vas ocekuje, kada budete shvatili da je to samo borba sjasi kurta da uzjase murta tek cete onda videti na sta ste gubili vreme

Skopje

pre 7 godina

Фотографија на почетку текста је од скупа за подршку садашња власт и странке ВМРО. Проверите лепо други пут ко има више људи на окупу.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija