• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

28.06.2016

19:19

IDIOTIZAM, HARADINAJ PRISVAJA KOSOVSKU BITKU: Zločinac na Gazimestanu podiže spomenik stradalim Albancima?'!

Balkan

IDIOTIZAM, HARADINAJ PRISVAJA KOSOVSKU BITKU: Zločinac na Gazimestanu podiže spomenik stradalim Albancima?'!

Podeli vest

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pokrenuo je danas inicijativu da se na Gazimestanu podigne spomenik Albancima stradalim u Kosovskom boju za koji je naveo da je "jedan od najvažnijih u istoriji Kosova i Balkana"

Bitka na Kosovu 1389. jedan je od najvažnijih datuma u istoriji Kosova i Balkana. Albanska vojska i vojnici bili su deo zajedničke koalicije balkanskih naroda koji su učestvovali u tom važnom boju i mnogi od njih dali su tada svoj život- naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je rekao da se ne sme zaboraviti uloga Albanaca u Kosovskom boju, za koji je naveo da je bila borba za zaštitu vrednosti evropske civilizacije.

Haradinaj je pozvao građane da podrže inicijativu i zahtevaju od kosovskih institucija da se u znak sećanja na Kosovski boj i albanske junake na Gazimestanu podigne spomenik.

Inicijativa koju je Haradinaj na Fejsbuku objavio u podne, za pet sati podržalo je oko 1.000 ljudi.

Incijativa je pokrenuta danas kada se obeležava Vidovdan u znak sećanja na 1389. godinu i boj na Gazimestanu.

Tim povodom danas je u Severnoj Mitrovici otkriven spomenik Knezu Lazaru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 7 godina

xa xa xa xa,,,,,,,,moguce da je neki albanac ucestvovao u boju na kosovu.....ali na strani turaka.....jadna su oni nacija.....

srboljub cerovina

pre 7 godina

Ramuš Haradinaj hoće da Kosovski boj pripiše albancima koji 1389 god. nisu ni postojali, spomenik na gazimestanu čovek oće da podiže kako bi uvećao i u slavu okovao albance. Pa zar nevidi koliko je nepismen i da mu istorija neide od ruke, čitam turske listove u vezi njegovog predloga, koji su učudu kad su čuli Ramuša, pa se pitaju dali je Murat koji izgubi glavu na kosovu, albanac ili njihov turčin !!!!

Marko

pre 7 godina

Njemu ne ide od ruke istorija,a tebi vidim pravopis..

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Uzimajuci u obzir cinjenicu da je dve trecine siptara poreklom iz Srpskog naroda on je u pravu ali tad njihovi preci nisu bili Albanci vec Srbi. Nakon otomanske okupacije Srbije i ostalih zemalja, otomani stvaraju poturice (siptari, muslimani), koji nakon sloma otomanske imperije nastavljaju da zive kao muslimani u Srpskim zemljama. Danas poturice cine sve da se nametnu kao autohtoni i istorijski narodi iako su svesni svog porekla. Svi oni imaju u drvenim sanducima pored turske sablje kandilo, krst i ikonu Krsne Slave.

dragan

pre 7 godina

jedini koji se borio je on i to u uck a o kosovskom boju nemogu da govore siptari jer su na tlo albanije i kosova dosli sa osmanlijama.\n

magda

pre 7 godina

Koji bolid,vidi mu se na faci koliko je mentalno i intelektualno insuficijentan,da ne kazem retardiran.\n

Srb

pre 7 godina

Нема неки Милош Обилић да заврши са скотом.

Kašicanac

pre 7 godina

hahahah pa stvarno mi je muka od Šiptara i Ustasa vise bolesnijih nacija od te dvije ne postoji na cijelom svijetu. n

tera

pre 7 godina

Ma kako se taj Ramus toga tako lepo seti.! Tek tako odjednom! Pa Ramuse, zamisli da ti je ta ideja sinula puno ranije - koliko bi samo jos poena nakupio za "tvoje Kosovo" svih ovih silnih godina!!! Auuu kako si omanuo, kako taj maher da ti se desi?! Ali eto ti sada zabave...da tu "istorijsku veliku cinjenicu", OVAKO KASNO, I DOKAZES!!! Ali ono..."sto je babi milo, to joj se i snilo" ce te zaustaviti, zasigurno...

Kašićanac

pre 7 godina

pa sad je stvarno dosta ,bolesnije nacije od Šiptarije i Ustaša ne postoji na cjelom svijetu stvarno bolesne nacijen

marko

pre 7 godina

Da li bi bilo pristojno da mu neki cenjeni istoricar odgovori ili da to bude neki od nasih kriminalaca? Pitam se na kojoj talasnoj duzini radi njegov mozak? Ako uopste i radi. Ne sme da pravi nerede pa laje unaokolo. Ostalo samo da laje, ih sto mi drago, uskoro ce da cvili.

marko 1

pre 7 godina

Da dodam, samo ti dizi taj spomenik i potpisi se ispod kao Veliki Albanski Istoricar u zoni sumraka.

Aca

pre 7 godina

I jesu ucestvovali. Za vreme bitke prodavali su semenke i kikiriki.

Vojkan

pre 7 godina

Zar je moguće da mi u Srbiji ne mozemo da konačno shvatimo da sve sto se dešava na našem Kosovu je u režiji Amerike i CIA.Pogledajtee Libiju i Iraq,ja sam radio u tim zemljama ,ranije divnim zemljama,a sta su sada.....Amerika je najveće zlo na SVETU.....kada cemo konačno to shvatiti....

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija