• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2016

19:24

ORDEN ADMIRALU KOJI NIJE BOMBARDOVAO HRVATSKU:  Filip Vujanović posthumno odlikovao Vladimira Barovića!

Balkan

ORDEN ADMIRALU KOJI NIJE BOMBARDOVAO HRVATSKU: Filip Vujanović posthumno odlikovao Vladimira Barovića!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović povodom državnog praznika posthumno će odlikovati admirala bivše JNA Vladimira Barovića

Admiral Barović, koji je bio komandant Jugoslovenske ratne mornarice za oblast Istre, 1991. godine izvršio je samoubistvo na ostrvu Visu, pošto je odbio naređenje da bombarduje primorske gradove u Hrvatskoj.

U otvorenom pismu predsedniku Crne Gore Građanska alijansa, na čiju inicijativu se orden i dodeljuje, pohvalila je odluku da se posthumno odlikuje bivši admiral. 

- Četiri meseca nakon naše javne inicijative da admiralu Vladimiru Baroviću posthumno uručite orden, konačno ste potpisali ukaz. Zahvalni smo na prihvatanju inicijative i čestitamo na hrabrosti, jer se izgleda tako zove sve što je otklon od onoga što je većinska i zvanična Crna Gora nečasno radila devedesetih i čega ste u kontinuitetu dio od 1993. godine i Vi, pa je i ovo na neki način i čudan put pročišćenja za vaše najbliže saradnike u stranci“, naglašava se u pismu Građanske alijanse. 

- Kao organizacija koja se trudi da objektivno i nepristrasno sagledava stvari, nebrojeno puta ste bili meta naših kritika zbog Vaših skandaloznih masovnih pomilovanja, sporne ustavnosti Vašeg trećeg mandata, nekonsultovanja nevladinih organizacija pri predlaganju Ombudsmana i generalno lošoj komunikaciji sa civilnim sektorom.

Tome možemo dodati i obavljanje partijskih funkcija za vreme mandata i brojnim drugim primjerima - ali sada je trenutak da vas javno pohvalimo jer činite pravi i pravičan potez“, naveo je generalni sekretar Građanske alijanse Darko Ivanović u otvorenom pismu šefu crnogorske države. 

Nevladina organizacija izrazila je uverenje da će ovim ordenom čin admirala Barovića biti još jedan svetionik kako svi mi treba da se ponašamo u najtežim trenucima i izazovima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
peca

pre 7 godina

orden za coveka koji nije izvrsio naredjenje ? zar nije bio pod zakletvom drzavi vojsci narodu od kojih je dobio dosta sramota u stvari i nije za sadasnju crnu kukavnu goru

mrmilor

pre 7 godina

Kakva podvala. Nije njemuu bilo naredjeno da gadja gradove i stanovništvo nego pozicije tadašnjih zengi hrvatskih paravojnih formacija koje su napadale kasarne i vojsku u povlačenju sa ciljem otimanja vojne opreme i naoružanja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija