• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.07.2016

22:29

UDARILI GA I PO DŽEPU! Predsednik A-HSP Dražen Keleminec kažnjen zabranom dolaska u Srb!

Balkan

UDARILI GA I PO DŽEPU! Predsednik A-HSP Dražen Keleminec kažnjen zabranom dolaska u Srb!

Podeli vest

Predsednik Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec kažnjen je večeras na Prekršajnom sudu u Gračacu zabranom dolaska u Srb na šest meseci i novčanom kaznom od 5.200 kuna (oko 700 evra), zbog nepoštovanja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju

Prekršajni postupak završen je oko 18 sati, a Keleminec nije imao advokata jer mu je, kako je rekao agenciji Hina, sudija Nevenka Šimunović dala rok od dva sata da sebi nađe advokata, što nije uspeo, pa u znak protesta nije potpisao ni zapisnike ni odluku o presudi.

- Naravno da sam nezadovoljan presudom, jer je ona skrojena onako kako to hoće policija, da ne bih mogao da dođem u Srb 27. jula - rekao je Keleminec.

On je najavio da će u ponedeljak u podne u Ministarstvu unutrašnjih poslova zatražiti da ga primi ministar Vlaho Orepić. 

- Tražiću da me primi i pre svega da se jednako postupi i prema skupu Milorada Pupovca, da se i njihov skup zabrani, to mi je cilj - dodao je Keleminec.

KONAČNO: Hrvatski specijalci počistili ustaše okupljene oko spomenika u Donjem Srbu!

U policijsku stanicu u Donjem Srbu u Lici danas je privedeno osmoro pripadnika proustaške A-HSP-a jer su odbili, na zahtev policije, da napuste javnu površinu uz tamošnji antifašistički spomenik.

Od osmorice privedenih članova A-HSP u Donjem Srbu, policija je, posle informativnog razgovora, pustila sve, osim predsednika stranke Keleminca, i uklonila je oba šatora ispred antifašističkog spomenika.

Šatori su uz antifašistički spomenik bili postavljeni kao deo zabranjenog javnog okupljanja, a policija ih je organizatorima privremeno oduzela, kao "dokaz o prekršajnom postupku", rekao je Hini glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

NE PLAŠE SE USTAŠA: Uprkos provokaciji desničara, antifašisti idu u Srb!

Hrvatska Specijalna policija, potpomognuta velikim brojem pripadnika osnovnih snaga policije, započela je jutros u sedam sati i 25 minuta postupak "oslobađanja javne površine uz antifašistički spomenik u Donjem Srbu od osoba i stvari".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija