• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2016

14:51

EFRAIM ZUROF BESAN: Poništenje presude Stepincu je sramna i užasna odluka!

Balkan

EFRAIM ZUROF BESAN: Poništenje presude Stepincu je sramna i užasna odluka!

Podeli vest

Odluka zagrebačkog županijskog suda o poništenju presude nadbiskupu Stepincu je apsolutno sramna i užasna, i njom se želi promeniti istorija, izjavio je direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima, Efraim Zurof

 

Ovom presudom se žele oprati zločini vodećeg katoličkog klerika koji je podržavao NDH, koji je hvalio njeno uspostavljanje i koji je služio kao sveštenik njenom vođstvu, izjavio je on za Radio Republike Srpske. 

- Taj režim je jedino služio da masovno ubija nevine civile. Istina je da je nadbiskup Stepinac u određenim momentima pokušao da spasi pokrštene Jevreje ili polujevreje, ali on je to uspeo samo u maloj meri. To ne može poništiti činjenicu da je on kao osoba na takvom položaju podržavao genocidni režim uspostavljen u Hrvatskoj. Ovo je apsolutno loša odluka, za koju se nadamo da će biti promenjena na višem sudu - istakao je Zurof, prenosi RTRS.

Ono što je veoma tipično za neke stvari koje se dešavaju u istočnoj Evropi, jesu tendencije da se promeni istorija Drugog svetskog rata, a samim tim i genocid počinjen nad Srbima, dodao je Zurof.

- To je veoma opasno, takve tendencije se moraju zaustaviti i mi se jako trudimo da to zaustavimo -  naglasio je Zurof za Radio RS. 

BRUKA I SRAMOTA! Županijski sud u Zagrebu poništio presudu Alojziju Stepincu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Patriota

pre 7 godina

Треба да се удружимо са Јеврејима против Хрватске ревизије историје, не може их опрати ни Дунав ни Сава колико крви су просули.

Antifamo

pre 7 godina

Ne možete se udruživati.Srbija i Nedić su prvi Hitleru 1941.g. javili:"Srbija je Juden frei."Znaju dobro Židovi šta ste im radili u Srbiji 1941.g.Hoćete jeftino da se operete od zločina.

Dile u

pre 7 godina

Ustaštvo je na sceni.Evropi preti ponovo opasnost od fašizma.Evropa to ne vidi i neće da reaguje. Ali poražavajuce je da jedan takav ustaša,bez obzira na neka kasnija ponašanja,postane svetac.Bože, postojiš li? \n

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija