• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.cg

26.07.2016

14:20

STIGAO GAZDA! CRNA GORA POD OPSADOM! Šeik Muhamed stigao u svoj Porto Montenegro!

Balkan

STIGAO GAZDA! CRNA GORA POD OPSADOM! Šeik Muhamed stigao u svoj Porto Montenegro!

Podeli vest

Premijer i potpredsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija Muhamed bin Rašid el Maktum, poznatiji kao šeik Muhamed, boravi od nedelje uveče u Tivtu

 

20 milijardi dolara je "težak" šeik Muhamed

- Odmah nakon sletanja na aerodrom šeik je iskoristio veče da prošeta luksuznim kompleksom Porto Montenegro, koji je od proleća u njihovom vlasništvu - kaže sagovornik Informera CG.

Arapski investicioni fond ICD (Investment Corporation of Dubai) od maja je vlasnik nautičko-turističkog kompleksa Porto Montenegro, koji je kupio od kanadskog milijardera Pitera Manka.

Šeik Muhamed došao je u privatnu posetu, ali će tokom boravka u Crnoj Gori imati susret sa premijerom Milom Đukanovićem.

Jedan od najvećih donatora

Šeik Muhamed često se može videti na ulicama Dubaija. Živi krajnje opušteno i bezbrižno, o čemu svedoče fotografije na kojima se vidi koliko je, zapravo, šeik Muhamed pristupačan i otvoren. Poznat je i kao čovek koji daje pozamašne donacije, pa je tako 2007. godine izdvojio deset milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, sa ciljem poboljšanja edukacije na Bliskom istoku, što se smatra jednom od najvećih donacija u istoriji.

Bogatstvo šeika Muhameda, prema podacima sa interneta, procenjuje se na više od 20 milijardi dolara, što ga čini petim najbogatijim monarhom sveta. On vlada Emiratima od 2006. godine. Još dok je bio princ Dubaija, pokrenuo je i nadgledao brojne projekte u svom emiratu. Među njima su najpoznatiji "Palm Islands", te superluksuzni hotel "Burdž el Arab". Šeik Muhamed je aktivno učestvovao u planiranju "Burdž Dubaija", najviše građevine na svetu.

Vlasnik je udela u brojnim firmama i hotelima, a u njegovom vlasništvu je i najveća svetska jahta "Dubai", duga 160 metara. Pored toga, vlasnik je najboljih trkačkih konja, koji su osvojili više od 150 trofeja. 

 

(FOTO) MACA DISKRECIJA LJUTA: Zajahaću gazdu umesto fontane!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladimir

pre 7 godina

Sigurno ce im on spasiti turisticku sezonu, srecno im bilo sa njim i njihovom bracom siptarima

Dado

pre 7 godina

Milo hoce svoj dio! A koliki je njegov dio? Evo ovoliki!

trebinjac

pre 7 godina

Marko iz parova bice nadzornik konobara a dvojac Tomovic i Mladen nesudjeni zet vehabije sefovi gorila.Izjavise u parovima da mrze muslimane ali sila boga ne moli kada tata iz Dubaija stigne na kupljenu srpsku zemlju.

amigo

pre 7 godina

svi dole..tamo je lova ..ovo je milu zadnja sansa da omasti brk,pre odlaska..putuj igumane...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija