• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2016

18:41

BRUKA! Sud ukinuo mere zabrane Naseru Oriću, zločinac može da ode iz BiH!

Balkan

BRUKA! Sud ukinuo mere zabrane Naseru Oriću, zločinac može da ode iz BiH!

Podeli vest

Sud BiH ukinuo je sve mere zabrane Naseru Oriću, komandantu muslimanskih snaga Srebrenice kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za razne zločine počinjene na području ove opštine u julu 1992.

"Dnevni avaz" navodi da je informaciju o ukidanju svih mera zabrane Oriću potvrdila njegov advokat Lejla Čović, za koju sarajevski list piše da je "u više navrata tražila od Suda BiH da donese ovakvu odluku i odbaci predloge Tužilaštva BiH za stalnim produženjem mera".

Odlukom Suda BiH od 28. jula ove godine Oriću su ukinute mere koje su podrazumevale ograničeno kretanje na teriritoriji Federacije BiH i obavezno javljanje nadležnim policijskim organima jednom mesečno. 

DIPLOMATSKI SKANDAL! DRSKA PROVOKACIJA BOŠNJAČKOG LIDERA: Bakir Izetbegović bi hteo da otcepi Sandžak!

Oriću je sada dozvoljeno i da prelazi granicu BiH, odnosno da napušta tu državu.

"Dnevni avaz" podseća da je Orić uhapšen 10. juna prošle godine prilikom ulaska u Švajcarsku po poternici iz Srbije, a potom mu je određen ekstradicioni pritvor u trajanju od 14 dana. 

Na zahtev pravosudnih institucija BiH on je toj zemlji izručen 26. juna prošle godine, a samo nekoliko dana kasnije i optužen za ratni zločin. 

Suđenje mu je počelo krajem januara ove godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
HRVAT

pre 7 godina

Vi Srbi ste zaista seljacko primitivan narod...pa Oric i Glavas ce biti glavne vojskovodje u sljedecim Olujama.....vi ste breee zatupljen narod ..vi ste sretni sto ne vidite koliko ste ludi\n

Miki

pre 7 godina

Ma da vam nije bilo Amerike i natoa nebi ti danas ovde pisao i provocirao crve jedan. I Glavas i Oric bi bili ko zna gde ili pokojni. A kakav smo moi narod takav smo ali nismo fasisti i ustase kao vi i bosnjaci handzar ss-ovci. Pljujete nas mamicu vam a pun vas je Beograd ne moze se od vas disati.

Nebojsa

pre 7 godina

Da smo drzava kao sto nismo ponasali bi se kao Izrael i Oric bi gledao ljiljane odozdo. Nigde se nwbi mogao sakriri a posto nismo drzava onda on dobija penziju iz Srbije. Aferim.\n

maja

pre 7 godina

Nije to bruka, to je ponovni zločin. Ovdje sud radi kako američki ambasador naredi....a većinu glasova, zbog stranih sudija, uvijek dobiju muslimani....

Hercegov Grad

pre 7 godina

To je drugo sto Srbija nema Gavrila Principa! \n

Ali Šele

pre 7 godina

kriminalac Orić je Miloševoćevo delo, petokolonaš, policijsku školu završio u Srbiji, radio u spec.jedinici MUP-a Srbije, obezbeđivao Miloševića, a po njevom nalogu apsio Draškovića i dr. i kao takav je poslat u bosanski lonac

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija