• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2016

00:39

EVROPSKI MANIRI ZAGREBA: Hrvatska odbila da primi protestnu notu Srbije zbog paljenja zastave!

Balkan

EVROPSKI MANIRI ZAGREBA: Hrvatska odbila da primi protestnu notu Srbije zbog paljenja zastave!

Podeli vest

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je večeras da je Hrvatska odbila da primi protestnu notu Srbije zbog paljenja srpske zastave na obeležavanju godišnjice "Oluje" u Kninu, jer, kako je poručio, "inflacija nota stvara nered"

Srpsko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo danas notu Hrvatskoj zbog paljenja zastave, ocenivši to "vandalskim činom" i pozvalo da se počinitelji kazne. 

Hrvatska agencija Hina navodi da je "to peta protestna nota koje su vlasti u Beogradu uputile Zagrebu u poslednjih desetak dana, kojima je zajedničko to da Hrvatsku optužuju za rehabilitaciju ustaškog pokreta, veličanje osuđenih terorista i za odluke hrvatskih sudova ''uperene protiv srpskog naroda''". 

Hina dodaje da je hrvatska policija večeras objavila da je zbog paljenja zastave Srbije uhapsila dva muškarca stara 27 i 44 godine.

(JEZIVI VIDEO) EVROPO, POGLEDAJ OVO! Ustaše divljaju po Kninu, ORI SE "ZA DOM SPREMNI"!

Kovač je rekao da je njegovo ministarstvo upoznato s notom koja je poslata faksom, ali da je odbilo da je službeno primi jer "inflacija nota stvara nered".

- To je očigledno strategija Srbije koja želi da stvoriti utisak da Hrvatska nema kredibilitet na planu pravne države. Mi smo zemlja koja je kredibilna, a neka Srbija pokaže da je kredibilna. Neka ne skreće pažnju sa svojih obveza, neka ih sprovodi posebno na području pravosuđa, u kontekstu pregovora o članstvu u EU neka se bavi sama sa sobom i neka nas ostavi na miru-, izjavio je Kovač novinarima u Kninu.

Đed vam je bio p**ka, vaša Hrvatska mi ide na k**ac! Zbog ove kolumne Ive Anića USTAŠE ČUPAJU KOSU!

Po njegovim rečima, Hrvatska je pokazala da je pravna država, a "Srbija neka se brine o sebi i sarađuje s Haškim sudom". 

Komentarišući kritike srpskog kolege Ivice Dačića zbog govora hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na godišnjici "Oluje" u Kninu, Kovač je pozvao Srbiju "da se ne bavi govorom predsednice koji je bio izvrstan".

(VIDEO) USTAŠKA BAGRA ZAPALILA SRPSKU ZASTAVU! Haos u Kninu, Hrvati orgijaju dok trobojka gori!

- Dijagnoza (u govoru) je bila izvrsna, jer je predsednica rekla da je `Oluja` bila akcija za oslobađanje okupiranih područja Hrvatske. Mi smo porazili ideju Velike Srbije u Hrvatskoj, a to je važan doprinos da se jedan deo srpskog naroda reši virusa Velike Srbije- tvrdi Kovač.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

За крст часни и слободу златну.

JOVANic

pre 7 godina

Bravo za INFORMER nacionale, samo koment. za krst casni, a moj komentar, koji poziva Srbe da procitaju POEMU JAMA

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija