• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2016

18:25

RASTE TERORISTIČKA PRETNJA NA KOSOVU: Bomba u kući predsednika komisije za demarkaciju!

Balkan

RASTE TERORISTIČKA PRETNJA NA KOSOVU: Bomba u kući predsednika komisije za demarkaciju!

Podeli vest

Na terasi kuće predsednika Komisije kosovske vlade za demarkaciju sa Crne Gore, Murata Mehe, pronađena je eksplozivna naprava, prenose kosovski mediji

- Timovi se nalaze na licu mesta, gde je pronaden sumnjivi predmet na terasi kuće porodice Meha- izjavila je Fljorije Ahmeti iz Kosovske policije za Lajmi.net, prenosi portal Košev.

Na licu mesta, pored policije, nalaze se i vatrogasci, hitna pomoć i jedinice za deaktiviranje eksplozivnih naprava, dok je kompletna ulica blokirana.

Dojava o bombi stiže samo nekoliko sati nakon što je tokom sednice Komiteta spoljnih poslova u jednoj od sala kosovske skupštine, a na kojoj se raspravljalo o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji, bačen suzavac. 

Istovremeno, kamenovana je i zgrada kosovske vlade.

(FOTO) TERORISTIČKI NAPAD U PRIŠTINI: Projektilom iz zolje pucano na kosovsku skupštinu?!

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji osudio je podmetanje eksplozivne naprave u porodičnoj kući Murata Mehe i poručio da je to krivično delo i istovremeno upozorenje s ciljem uznemiravanja i sa tendencijom gaženja vladavine zakona na Kosovu.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Veselji kaže da je reč o ozbiljnom prekršaju koji je u suprotnosti sa moralom albanskog naroda.

​HAŠIM TAČI NA TAPETU: Protest na Kosovu zbog snimaka koji ukazuju na korupciju

Veselji je poručio da počinioci treba da budu identifikovani i privedeni pravdi kako ne bi ostali anonimni i nekažnjeni, prenosi Koha.net.

- Naši građani moraju da imaju poverenje da kosovske vlasti mogu u potpunosti da im obezbede sigurnost, javni red i vladavinu prava- poručio je Veselji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija