• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N1

16.08.2016

22:03

DODIK NE ODSTUPA NI MILIMETAR: Referendum će biti održan, smešna je jadikovka bošnjačkih političara!

Balkan

DODIK NE ODSTUPA NI MILIMETAR: Referendum će biti održan, smešna je jadikovka bošnjačkih političara!

Podeli vest

Predsednik RS, Milorad Dodik, poručuje da će referendum o Danu Srpske biti održan bez obzira na reakcije međunarodnih zvaničnika i domaćih političara

Referendum će biti održan 25. septembra, a tog dana naveče mi samo mogu čestitati, ništa drugo, naglasio je Dodik.

OHR, dodao je, ne može intervenisati po pitanju referenduma u Republici Srpskoj, jer on nije u nadležnosti visokog predstavnika u BiH.

- Jadikovka bošnjačkih političara da OHR nešto uradi, na početku je bila degutantna, a sada mi je smešna. Ukoliko bude reakcije OHR, to će se tumačiti kao svrstavanje na jednu stranu i upotreba grube političke sile.

DODIK: Incko ne može da spreči referendum u RS!

No, mi u svakom slučaju ne bismo poštovali eventualnu odluku visokog predstavnika da poništi Odluku o referendumu i održali bismo ga - ponovio je Dodik.

Komentarišući činjenicu da je SDA pozvala Ustavni sud BIH, Tužilaštvo i SIPA da rade svoj posao, odnosno da spreče nelegalne aktivnosti, kakva je nepoštivanje odluke najvišeg sudskog nivoa u BiH, Dodik je rekao da su Tužilaštvo BiH i SIPA, kao i Sud BiH nelegitimne institucije.

- Organi BiH nemaju ni suštinski ni formalni legitimitet. Nastali su nasilnim odlukama visokog predstavnika, umesto sporazumom i dogovorom dva entiteta u BiH - mišljenja je predsednika RS.

DODIK NE ODUSTAJE: Referendum nije probni balon, već pitanje života Srpske!

Prokomentarisao je i navode da će američki potpredsjednik Bajden od premijera Srbije tražiti da izvrši pritisak na njega lično da se referendum ipak ne održi.

- Vučić je moj prijatelj, čovek koji iznosi svoju argumentaciju, a na meni je da odlučim. Tu Bajden ništa ne može promeniti. Da li je ambasadorka SAD u BiH tražila od Bajdena da to uradi, moguće je. Da je Bajden mislio na BiH, došao bi u Sarajevo. Mogu vam reći da će referendum biti održan 25. septembra - poručio je Dodik.

IZETBEGOVIĆ OTKRIO AMERIKU: Evri od MMF potrebni i onima u RS i onima u FBiH


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Републику Српску у целини.

marko

pre 7 godina

Ova muka nece stati, ova muka sto dolazi sa zapada. Ali, ovo je dobro za srpski korpus, da se ujedini jednom za svagda i nikad ne dozvoli da ga prevari zapad.

vlada

pre 7 godina

Bravo hrabri čoveče, jer RS bi već "utopila" u federaciju da tebe nema! I treba da bude održan, jer to je najmanje što se traži u ovom trenutku!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija