• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2016

22:15

ZA DAN SRPSKE, DODIK ODGOVORIO BAKIRU: Deveti je januar devetog, a ne desetog ili nekog drugog datuma!

Balkan

ZA DAN SRPSKE, DODIK ODGOVORIO BAKIRU: Deveti je januar devetog, a ne desetog ili nekog drugog datuma!

Podeli vest

Predsednik RS Milorad Dodik danas je izjavio da najnovija izjava visokog predstavnika za BiH Valentina Incka nije iznenađenje, jer je on, kako je kazao, odavno u službi Sarajevske politike

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izjavio je da se predsednik RS Milorad Dodik "igra vatrom" ukoliko ne namerava da odustane od referenduma o Danu RS.

VALENTIN INCKO PRETI: Najava referenduma je igranje s vatrom

Incko je u intervjuu za "Politiku" ocenio da bi održavanje referenduma imalo ozbiljne posledice na BiH i region, navodeći da bi to doprinelo destabilizaciji BiH.

- Da ima imalo poštenja i paravičnosti, rekao bi da se vatrom igraju oni koj su pritiscima na Ustavni sud doveli do referenduma- rekao je Dodik, prenosi RTRS.


DODIK SMIRUJE IZETBEGOVIĆA: Nisi ti BiH, nego samo bošnjački član Predsedništva!

Na tvrdnju predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da Srpska ima pravo da slavi Dan Republike, ali da to ne može biti 9. januar, Dodik je odgovorio da je deveti januar devetog, a ne desetog ili nekog drugog datuma, navodi RTRS.

IME PUTA PO DANU SRPSKE: Autoput Banjaluka-Doboj zvaće se "9.januar",Vučić na otvaranju!

BAKIR BI DA KOMANDUJE VUČIĆU: Sarajevo zahteva da Srbija zabrani referendum u Srpskoj?!

(VIDEO) KO TO PROVOCIRA? Dodik očitao lekciju novinaru iz Sarajeva na pitanje o referendumu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми смо против бих. Ми подржавамо Србе и Републику Српску у целини.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Република Српска је света тековина српског ослободилачког отаџбинског рата. Укидањем Дана Републике Српске, Дана државности, Крсне славе Републике Српске, представљало би укидање Републике Српске. Ови други (католици и мухамеданци) славе дан свог незаконитог неуставног референдума, када су одлучили да покрену сепаратистички сецесионистички рат против Срба.

Fako

pre 7 godina

Svi vi sto ste ovo komentirali nemate pojma vi ste zadojeni mrznjom verovatno ste bili vi ili vasi roditelji u ratu u bosni pa niste usppjeli nista da opljackate zato ste sad pprotiv i kosovo je vasa srpska zemlja sve je vase malo morgen sanjajte i dalje

Lala iz Banata

pre 7 godina

Vi iz Ritopeka...kao da ste "ritnuli" s pameću..?! Ili ste "pekli" pamet ? Ili ste jednostavno - "riknuli"... Šta si - zapravo rekao..? Podržavate ali šta..? Koga...? Imate li DOBROVOLJCE za tu podršku, ili Vi to "onako formalno"...?

Stan bre

pre 7 godina

Zasto je ne podelite ? Svako sebi u cemu je problem,dele se braca a sto nebi neprijatelji . Cist racum i sve bi bilo reseno , da li se jos ko sa tim slaze ?

pravdda

pre 7 godina

Moze mo se podjeliti, ali kada krenete ici preko drine Bosanske zemlje mozete ponjeti onoliko koliko vam bude na cipalama...Bosne je Bilo i Bit će je uvijek ,a Šumska je samo Dio Bosne koji je samo prolazni ti

ljubisa

pre 7 godina

imaces balvane lojavi vremena da se vratis u Pravoslavlje i konacno budes gradjanin ali ne drugoh reda i da te sav svijet ne gleda vise kao teroristu iz sunitskih redova,..zahvalan ces biti Dodiku...a sad se pomoli Bogu uz Očenaš!!!....

vlada

pre 7 godina

Zamena teza Incko - vi se igrate vatrom! Referenduma će biti, a to je i preduslov za osamostaljivanje Vlade u B. Luci! Uostalom, zar niste zagovornik prava naroda za samoopredelenje! Ili to /možda/ za Srbe ne važi!? To morate i ZVANIČNO da kažete!

entitetsko samoopredeljenje

pre 7 godina

republika srpska treba da bude deo srbije a ne neke druge tvorevine. bih je nestabilna tvorevina koja je izvor tenzija i nestabilnosti. jedini nacin trajnog i temeljnog mira u regionu jeste podela bih i samoopredeljenje entiteta unutar nje. tu mislim samo na srbe, hrvati nisu entitet tako da oni ne mogu. oni moraju da ostanu sa mujama u zajednickoj drzavi.

ante

pre 7 godina

vlade onda i sandzak ima pravo na otcepljenje narod sandzaka je 92 na referendumu odlucio

dragan

pre 7 godina

Može,ali da to isto važi i za Istru (koja vam je poklonjena),Dalmaciju i Krajinu (koju ste etnički očistili). Pošteno.

banjalucanin

pre 7 godina

Ovi komentari nemaju veze s mozgom,vi o RS znate ko ja o Zanzibaru.Ja sam borac 1- ve kategorije a Mile je Ronhil svercovao cigarete i naftu i to najvise sa muslomanima iz Kladuse.A sad je sva RS bankrot sem njega i njegove porodice i tajkuna.Uostalom to mu je rekao neki dan I AV. \n

Drago

pre 7 godina

9 januar se je slavijo i slaviće se kao dan RS dali to odgovaralo Bakiru i ostalima ili ne oni neka slave svoje, a mi svoje, a Incko neka ide kući pa neka slavi svoje, a ne ovdje da dijeli pamet. 23 godine je 9 januar bio i biće još 230000000000 godina dan RS.

sudija

pre 7 godina

Ti debilni euRopski politicari ne mogu Srbima prosipati pamet kad su Srbi od njih intelektualno nadmocniji. Referendum ce biti pa vi svi pocrkali od muke.\n

dex

pre 7 godina

tako je Mile..nedaj dusmanima i vekovnim neprijateljima..nikad sa njima nece biti mira jel srbe mrze patoloski...a sad da pitas svakog baliju zasto nece da se razdvoje svako svojim putem i oni sami neznaju ali im je vazno da napadaju srbe

DEDA STAVRA

pre 7 godina

Pa Incko i nezna sta je krsna slava on je bezboznik,koji uzima svakog meseca 24000eura od evrope da bi nesto petljao i pravio probleme.Za Srbe je slava dan republike Srpske sveti Stevan svetinja najveca pola Srpskog roda ga slavi i cela Republika Srpska.Zato bakire i ti incko nepravite se naivni znate vi sta to nama znaci ko bakiru ramazan i bajram,nedirajte Srbe u ono sveto jer necete uspeti dok nas ima ijednog.A ti Incko idi kuci jer te nece vise niko smatrati za iole kompetentnog za bilo sta.Dosadio si i omrazen u narodu Srpskom misli na stare dane kako ces provesti jer nicija do zore gorela nije.Dali ces ikad moci Srbe u oci pogledati.

Jimmy le santo

pre 7 godina

Pa stvarno ste kreteni hljeba nema te a vi bi da ratujete radi neke mitologije.\nHvala Bogu pa nismo svi isti\n

istina

pre 7 godina

referendum je sloboda opredeljenja kada će čovek slobodno da sede jede spava - bez diktature nekog siledzije koji naređuje sputava.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija