• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2016

18:03

ZATVOR ZA SVETOZARA MAROVIĆA: Priznao krivicu, ide na robiju i mora da vrati milion evra!

Balkan

ZATVOR ZA SVETOZARA MAROVIĆA: Priznao krivicu, ide na robiju i mora da vrati milion evra!

Podeli vest

Viši sud u Podgorici usvojio je Sporazum o priznanju krivice, koji je bivši visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović dogovorio s tužilaštvom

Marović je pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset meseci, novčanu kaznu od 50 hiljada evra, kao i da državi vrati 1,1 milion evra.

Bivši visoki funkcioner DPS-a okrivljen je za višemilionske malverzacije.

Kako je navedeno na sajtu Višeg suda, usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Marovića, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela prevara, izvršenog na organizovan način.

SVETOZAR MAROVIĆ: Kriv sam, nikoga ne krivim!

Protiv tog rešenja Marović može da uloži žalbu u roku od tri dana.

- Nakon što rešenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana doneti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom - navodi se na sajtu Višeg suda, preneo je RTCG. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija