• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2016

18:58

I PLENKOVIĆ ODBACUJE MOGUĆNOST SARADNJE SA SDP: Velika koalicija ne dolazi u obzir!

Balkan

I PLENKOVIĆ ODBACUJE MOGUĆNOST SARADNJE SA SDP: Velika koalicija ne dolazi u obzir!

Podeli vest

Dan posle izbora na kojima je HDZ osvojio 57 mandata, predsednik ove stranke Andrej Plenković izjavio je da je otvoren za saradnju sa svima koji su prešli cenzus kao i za saradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatskoj

- Možemo biti zadovoljni što smo povećali broj mandata. HDZ pojedinačno kao stranka u Saboru će imati 57 mandata. Više od SDP-a, koji ima 39 mandata - rekao je on novinarima nakon Nacionalnog veća HDZ-a, na kojem se analizirao rezultat izbora i razgovaralo s kojim strankama formirati vladu.

(VIDEO) Vedrana Rudan u 'Ćirilici': Na izborima u Hrvatskoj nisu dobili ni HDZ, ni Milanović - VEĆ SRBIJA!

Na sastanku je, kako je rekao, dogovoreno da pristup pregovorima o formiranju buduće vlade Hrvatske bude na temelju izbornog programa HDZ-a, prenosi N1.

On je čestitao i Mostu drugim strankama na ostvarivanju mandata.

- Ono što je najvažnije, HDZ je ubedljivi pobednik izbora i u pregovore nastupamo s te pozicije - rekao je Plenković.

POVLAČI SE "ŠAKA JADA"! Milanović: Posle ovih izbora više se neću kandidovati za šefa SDP!

On je istakao da je otvoren za razgovore i s Mostom i s drugim strankama koje su prešle cenzus, ali da velika koalicija ne dolazi u obzir.

Dodao je da je otvoren za saradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina, a tvrdi da nikakav predlog HNS-a još nije video.

- O koherenciji Narodne koalicije još treba videti, a nakon toga ćemo razgovarati - rekao je Plenković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija