• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2016

10:06

PUPOVAC O KOALICIJI SA HDZ: Takvi kao Plenković se plaćaju suvim zlatom!

Balkan

PUPOVAC O KOALICIJI SA HDZ: Takvi kao Plenković se plaćaju suvim zlatom!

Podeli vest

Potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas da je osam zastupnika manjina u Hrvatskoj spremno da podrži novu vladu, ali ne i onu u kojoj bi ponovo bio aktuelni ministar kulture Zlatko Hasanbegović



Šef HDZ Andrej Plenković ima sve pretpostavke da bude dobar preimijer, kaže Pupovac koji Hasanbegovića vidi kao antipod Plenkoviću.


PUPOVAC IDE U KOALICIJU SA HDZ: Srbi bi posle pet godina trebalo da se vrate u vlast!

Prema Pupovčevim rečima, Plenković ima natprosečnu reputaciju u evropskim i međunarodnim krugovima što za Hrvatsku nije mala stvar. 

- Takvi se plaćaju suvim zlatom. Nama treba nova reafirmacija u EU. Plenković je čovek koji ne proizvodi konflikte, on okuplja i bira. To je moj utisak. Plenković će hteti da bude premijer, a to znači voditi vladu u pravom smislu reči i znati što mu svaki ministar radi. On će biti ''full time prime minister'' - naveo je Pupovac.

Hasanbegović je, kaže, antipod Plenkoviću.

- On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svetu. Ono po čemu je ružičasto slikana - to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga ko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sedi Hasanbegović.
 

Tanjug

Pupovac je u izjavi za regionalnu N1TV rekao da ovog puta postoji nešto veća mogućnost da svih osam zastupnika nastupa zajedno jer je politička situacija jednostavnija nego pre osam meseci. 

- Naše se pozicije definišu. Osnove su definisane s obzirom na ono što treba ne samo manjinama nego i društvu. Osam zastupnika nije mala stvar i oni ne mogu da vode računa samo o svojim kulturno-umetničkim društvima nego i o javnim interesima zemlje. O tome ćemo i danas razgovarati - najavio je Pupovac.


PUPOVAC: Šaka jada za šaku glasova Zorana Milanovića!

Upitan da li će biti potpredsednik nove vlade, Pupovac kaže da ni ranije nije imao potrebu da učestvuje u tom izvršnom telu, ali da zastupnici nacionalnih manjina i SDSS, ukoliko bude imala određene politke koje želi da sprovodi, želeći da ih u vladi i kontroliše, a to je, kaže, teško bez participacije u vladi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Halo, Pupovac, kakav si ti pretstavnik "nacionalne manjine" u Hrvatskoj? Srbi su KONSTITUTIVNI narod u toj "republici" i zato je i izbio problem još u Miloševićevo vreme /devedesetih/ što hrvati to nisu prihvatali! Slobodan je SAMO tažio da se ispoštuje tadašnji VAŽEĆI Ustav SFRJ, a Republike mogu da se izdvajaju samo konsezusom svih ostalih republika! Znači, konstitutivni narod je PROTERAN iz hrvatske, a ne manjina! Na sramotu te Evrope, kojoj hrlimo!

ANTE BAN

pre 7 godina

SKROZ POGREŠNO! Zbog takovih je rat bio neizbježan!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija