• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

19.09.2016

19:09

RUSIJA JE UZ SRPSKU: Srpski narod ima pravo da svoju volju izrazi na referendumu!

Balkan

RUSIJA JE UZ SRPSKU: Srpski narod ima pravo da svoju volju izrazi na referendumu!

Podeli vest

U Banjaluci je danas održan sastanak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, koji je, kako je prenela RTRS, tom prilikom ponovio da srpski narod u BiH ima pravo da izrazi svoju volju na referendumu

Ivancov je ponovio da je Rusija uz Republiku Srpsku. Razgovarano je i o predstojećoj poseti predsednika Srpske Rusiji.

Najavljeno je da će Dodik sa Putinom razgovarati i o svim aktuelnim političkim pitanjima, ali i o podršci Rusije Srpskoj. Sa Ivancovim je razgovarao i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je tom prilikom rekao da će se Kolegijum Narodne skupštine izjasniti o odluci Ustavnog suda BiH nakon što nova odluka tog suda bude dostavljena.

RUSIJA PODRŽALA REPUBLIKU SRPSKU: Nije protivzakonito iskazati volju naroda o važnom pitanju!

Ivancov je dan ranije najavio da će sa zvaničnicima Srpske razgovarati o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda BiH.

Ivancov je izjavio da je razočaran odlukom Ustavnog suda BiH o zabrani referenduma i smatra da takva odluka ne doprinosi smirivanju tenzija u BiH.

KRAJIŠNIK: RS stvorio srpski narod, Dodik ne sme da odustane!

Svi u Srpskoj su veoma odlučni da referendum o Danu Republike bude održan 25. septembra, jer je to ključno i zakonsko pravo Republike Srpske, izjavio je predsednik Milorad Dodik.

Dodik je ponovio kako je svima jasno da je Ustavni sud BiH politički motivisan i da je pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih ambasada i Kancelarije visokog predstavnika, koji pokušavaju u BiH da treniraju određene politike.

DODIK UOČI REFERENDUMA: Bakir nastavlja tamo gde je stao Alija, CILJ JE DA SE UKINE REPUBLIKA SRPSKA!

DODIK BRANI REFERENDUM: Volfgang Petrič je bečki konjušar, udvorica i drekavac koga niko ne sluša!

RUSKI AMBASADOR U BOSNI O REFERENDUMU: Razočaran sam odlukom Ustavnog suda BiH


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

"Пуца пушка с* пећине"....Референдум је воља - већине...!!

Ali Šele

pre 7 godina

koja vajda što je Rusija uz Srpsku, kad je BiH kao i Srpka pod protektoratom NATO pakta, mogu da rade šta hoće i odluke donose koje hoće, srećom da se političari vrlo malo pitaju

mato

pre 7 godina

Ratovi ce biti sve dok svi zajedno neshvate da su manipulisani. Dovoljno je samo da jedan narod ili politicar bude manipulisan i gotovo je. To se iskoristava u svijetu radi nekih svojih ciljeva. Zavadi pa vladaj UZ pare i obecanja! To se radi na balkanu!

Ilija

pre 7 godina

Rusija je u uz Srpsku, a Srbija nije. Strasno!

darko

pre 7 godina

Ajde bar neko da je uz Srpsku kada nije onaj ko treba da bude.

Mulder

pre 7 godina

Kako je krenulo,izgleda da ce finale III svetskog rata,kao i on sam da krenu sa Balkana kao i obicno.Sve ovo sto se desava u Siriji je tek blaga predigra na ono sto dolazi.U svakom slucaju,negde mora da pukne i neka nam je svima Bog u pomoci u zanimljivim vremenima koja dolaze.

ciki

pre 7 godina

Uz Srbe u RS su Srbi iz Srbije. A za nas Srbe iz Srbije, Vlada Srbije mozda i postane Srbija ako promeni svoj izdajnicki kurs ka EU i ka onima koji su nam uvek bili i bice neprijatelji.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17