• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisne.com

21.09.2016

14:19

DODIK PRED PUT U MOSKVU: Ni Putin neće promeniti odluku o referendumu!

Balkan

DODIK PRED PUT U MOSKVU: Ni Putin neće promeniti odluku o referendumu!

Podeli vest

Lider Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je pred put u Moskvu da ni ruski predsednik Vladimir Putin neće promeniti odluku o održavanju referenduma

- Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS sa Rusijom, a ne zbog referenduma. Izložiću situaciju kao i Putin, saslušaćemo jedan drugog, ali refrendum se neće odlagati. Začudili bi se koliko je on u stvari i upoznat sa situacijom ovde i koliko detalja ima - rekao je Dodik, a prenose "Nezavisne".

Na ovu izjavu reagovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da te reči predstavljaju najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu. Dačić je naveo da Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, već je on nezvanični portparol Bakira Izetbegovića. Opširnije u posebnoj vesti. 


RUSKI AMBASADOR U BOSNI O REFERENDUMU: Razočaran sam odlukom Ustavnog suda BiH


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da su najnovije pretnje Srbima u RS, koje je uputio ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović, još jedna u nizu ratnohuškačkih izjava propalog generala. Opširnije u posebnoj vesti.

Osim toga, Dodik je pozvao sve građane da izađu na referendum u što većem broju. 

- Mislim da treba prestati sa špekulacijama, 25. se održava referendum. Sve je spremno, glasački listići, birački spiskovi. Ovo je bila dobra prilika da uvežbamo naše ekipe za ovakve prilike - dodao je Dodik. 


DODIK NAJAVIO: Ima sve da kažem Putinu, kakva je situacija u BiH i šta nam rade stranci!

Podsetimo, general i načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden. 

Predsednik RS rekao je da Srpska ne preduzima nikakve akcije nasilja, niti se priprema za rat, ali i da niko ne treba da sumnja u to da je spremna da odbrani svoju teritoriju. 

Dodik je ocenio da su izjave bivšeg generala Armije RBiH Sefera Halilovića pogrešne i nepotrebne, te da Bošnjaci na taj način ne mogu ništa da urade i grdno se varaju ako misle da Srpska nije spremna i sposobna da se brani. 

- Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute - rekao je Dodik novinarima u Laktašima. 


DODIK ZA INFORMER.RS: Sefer Halilović je prazna mešina koja puca u prazno - NIKO NAM NEĆE OTETI SRPSKU!

Kako kaže, međunarodna zajednica je upoznata o svim tim stvarima, jer je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pre dva meseca upoznao zapadne ambasadore o naoružavanju Bošnjaka i proceni naoružanja u Republici Srpskoj, što govori o tome da Halilovićeva izjava nije nimalo slučajna i da je ona deo njihovog opšteg pristupa. 

- Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način isteraju Srbe iz BiH - rekao je Dodik. 


MILORAD DODIK NEMA DILEMU: Referendum u Srpskoj je reakcija, a ne akcija!

On je poručio je da je Republika Srpska unesena u BiH, a ratnohuškačke izjave su samo dokaz njihovih priželjkivanja da bi na taj način mogli nešto da reše ovde. 

- Ali to nije način i Republika Srpska to ne preferira. Njene sve opcije su političke, bez ijedne ratne - poručio je predsednik Srpske. 

Prema njegovim rečima, RS otvara fabrike i gradi puteve, a ne naoružava se o sprema za rat. 

Vlasti Republike Srpske su za nedelju 25. septembra najavile referendum o 9. januaru kao Danu Republike u RS, prazniku koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Ко је против референдума - тај је против демократије...!!

Mile Srbine

pre 7 godina

Русија је једина јавно подржала референдум, тако да је то завршена прича, може Бакир да сикће, референдума ће бити.

Zoran

pre 7 godina

Srbiji je vise dosta ovih svercera ,kriminalaca ,lopova i PUTINA KOJI IH SVE NA STETU SRPSKOG NARODA PODRZAVA , NETREBA NAM PUTIN UVESCE NAS U VECI HAOS OD SLOBE

vlada

pre 7 godina

Ne sumnjam u uspeh posete, što je i logična! Kao što je /velika/ Rusija prošla, kroz velika istorijska iskušenja, tako će i "mlada" Republika Srpska dobiti podršku - istorije, podršku Rusije!

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija