• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/narodne

21.09.2016

18:02

BAKIR NAPAO SRPSKU PREKO USTAVNOG SUDA: Izetbegović priprema apelaciju o ukidanju IMENA SRPSKE!

Balkan

BAKIR NAPAO SRPSKU PREKO USTAVNOG SUDA: Izetbegović priprema apelaciju o ukidanju IMENA SRPSKE!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović namerava da podnse novu apelaciju Ustavnom sudu BiH, kojom će, kako se tvrdi, pokušati da ospori naziv Republike Srpske, objavio je banjalučki portal Narodne

Pozivajući se na saznanja bliska lideru SDA i predsedavajućem Predsedništva BiH, portal piše da će Izetbegović tezu za osporavanje Republike Srpske bazirati na tome da se u njenom nazivu prepoznaje samo jedan narod, te da je on diskriminatorski po građane koji nisu Srbi, podvlačeći da je uspostavljen u Skupštini srpskog naroda BiH, bez učešća Bošnjaka i Hrvata.

DODIK O PRETNJAMA IZ SARAJEVA: Ako napadnu Srpsku, mi ćemo izaći iz BiH i proglasiti nezavisnost!

Izetbegović će se, prenosi RTRS, pozvati i na odluku Ustavnog suda iz 2000. godine, kojom je umesto člana 1. Ustava Republike Srpske, koji je glasio da je “RS država srpskog naroda i građana koji u njoj žive“, određeno da je “Republika Srpska jedan od dva ravnopravna entiteta u BiH, te da Srbi, Bošnjaci i Hrvati kao konstitutivni narodi, ravnopravno učestvuju u vršenju vlasti“, ali i na nedavnu odluku o neustavnosti 9. januara, Dana Republike.

Public

- Timovi Bakira Izetbegovića iz predmeta protiv Srba, vođenih pred Haškim tribunalom i Sudom BiH, vade delove presuda kojim pokušavaju da dokažu da je na teritoriji RS izvršeno sistematsko i plansko etničko čišćenje svih koji nisu Srbi, pokušavajući da dokažu da je ''sve kulminiralo genocidom u Srebrenici''“, da je RS ''genocidna tvorevina'' i da nesrpski narod pod tim nazivom ne oseća sigurnost", tvrdi ovaj banjalučki portal.

DODIK UOČI REFERENDUMA: Bakir nastavlja tamo gde je stao Alija, CILJ JE DA SE UKINE REPUBLIKA SRPSKA!

Dodaje se da će u apelaciju Bakira Izetbegovića biti uvršten i Izveštaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice, od 10. do 19. jula 1995, koji je usvojila vlada Dragana Mikerevića i obraćanje predsednika RS Dragana Čavića, od 22. juna 2004, neposredno nakon što je Vlada SDS-a i PDP-a usvojila sporni izveštaj.

DODIK BRANI REFERENDUM: Volfgang Petrič je bečki konjušar, udvorica i drekavac koga niko ne sluša!

Izvor ortala tvrdi da Izetbegović veruje da će za odluku o ukidanju naziva Repubila Srpska glasati troje stranih i dvoje bošnjačkih sudija, bivših visokih funkcionera SDA, tako da će Ustavni sud, kao i u svim dosadašnjim slučajevima, odlučiti u korist bošnjačkog apelanta.

Navodi takođe da će, nakon lokalnih izbora, Izetbegović izvršiti pritisak na svoje koalicione partnere iz Saveza za promjene, da u Narodnoj skupštini RS ne podrže predlog da se građani o ukidanju naziva RS izjašnjavaju na novom referendumu.

RUSKI AMBASADOR U BOSNI O REFERENDUMU: Razočaran sam odlukom Ustavnog suda BiH

BAKIR NAMEŠTA RAT NA BALKANU: Posle zabrane praznika, Srpskoj ukida ime, a potom i njeno postojanje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mina

pre 7 godina

Ture džihadijsko tebi nema pomoci,REPUBLIKA SRPSKA živi i živece tu ti nece pomoci ni tvoji vehabijski sudovi i to ime Srpska ce ostati za veke i amin.

Srbo

pre 7 godina

Joj kada čujem ovako udario na Sarajevo sa ribacom četkom.

mire

pre 7 godina

alo bre bakreni nemoj jadan kakiti , zar hoces svojim balijama noz da zabijes u ledja nemoj to ,to nije dobro nemoj da pravis nove MARKALE svom narodu nemoj da vam se desi SREBRENICA na celom delu gde zive balije.\n

djeneral

pre 7 godina

Bakir se igra sa vatrom a kad njegove balije dobiju po tamburi djavo će mu biti kriv!

Milan02

pre 7 godina

Prazna Bakirova priča. Niti je on stvarao poseban entitet, R Srpsku, niti će je ukidati. On se za to pita kao ja za to kada je akšam namaz u Begovoj džamiji.n

NOVY

pre 7 godina

REPUBLIKA SRPSKA živii i živeće !!!! Dobila je ime za vreme rata kada ste vi klali srpsku nejač i silovali srpkinje pa ih ubijjali!!!!! I vi hoćete suživot sa onnima koje ste klali i silovali ??? E mmoj janjičaru bivši srbine prodali ste guzice turcima pa hoćete da vladate celom Bosnom ??? Nazvali ste sebe bošnjcima??? Zašto kojim povodom??? Pa vi ste poturice i tako bi trebalo da se izjašnjvate a bošnjaci i bošnjčki jezik koji ne postoji zaboravite !!! ŽIVELA I ŽIVEĆE REPUBLIKA SRPSKA !!!!!

doktor

pre 7 godina

Serajevo bi rado zamenilo tezu ako moze ali nece moci , Srbi su branili Jugoslaviju , znaci da su branili visenacionalni sistem i multieticnost , a muslimanski separatisti su prvi napali srpmki narod i mir u Jugoslaviji , muslimani su se terorizmom borili i odvajali od visenacionalne unije , prema tome Izmetbegovic nema nikakvo pravo da optuzuje Republiku Srpsku i njen naziv .

baka

pre 7 godina

cestitam na komentaru, koji ukazuje i moje misljenje hvala

senad

pre 7 godina

aha kako da ne , ono kao muslimani su fin kultivisan narod i zato su kao zrtve ,u Sarajebu sve dobri i posteni medjunarodni lopovi i kriminalci, sad se eto malo bave drzavnom politikom , fin neki narod ti muslimani bas kao sto su hrvati ustvari u Jasenovcu pomagali jevrejima i srbima da im bude bolje i da se osecaju ugodnije .

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Републику Српску у целини. Подржавамо одржавање референдума српског народа у Републици Српској. Подржавамо васколику одбрану Републике Српске у целини. За крст часни и слободу златну.

DS

pre 7 godina

Ha,ha,ha,ha,ha ovo vec postaje komicno.A,mi cemo onda organizovati referendum o ukidanju naziva BiH jer je taj naziv samo po volji muslimana a protiv volje Srba i Hrvata,a onda se isto tako moze ukinuti naziv za Srbiju jer to ime ne predstavlja sve narode koji zive u njoj,pa onda Makedoniju jer nema Siptara u tom imenu,pa onda Crna Gora jer nije sva crna i ima i bjelogoricnog drveca,u Sumadiji ima i livada i pasnjaka koje se ne spominju pa treba reci Sumadija-livadija. Njemacka,Francuska,Britanija isto moraju mijenjati imena jer tu zive i razni muslimani pa se,recimo,Njemacka treba zvati "Deutschland dzamahirija",ili Britanistan,Frankistan itd. Dakle,glupostima nikada kraja.

Vladimir

pre 7 godina

Nije ovo nista novo. Od kako je rat stao oni prete ukidanjem Srpske. Vi novinari bolje da pitate nase politicare u Srbiji, zasto nisu podrzali Dodika i referendum...Izostanak podrske braci preko Drine nije nista drugo nego vetar u ledja onima koji bi ponovo klali Srbe i stvarali nekakvu islamsku Bosnu...Problem je u nama samima...Kad politicari u Srbiji shvate da bivsa 'braca' nikad nisu ni bila braca, vec da smo im bili samo usputna stanica, i da od nove Jugoslavije nema nista, i da bi nase 'komsije' najsrecniji bili kad bi Srbija, Srpska i svi Srbi nestali sa lica zemlje, tada ce razni Bakiri, Halili i Milanovici ucutati. Njihovo najjace oruzje je nasa nesloga....Znaju oni vrlo dobro da ih je sve skupa manje nego Srba... Ovih nema ni 2 miliona i oni nama prete ratom... Isteraj tenkove na Drinu pa da vidis kako se druga pesma peva... Dokle vise da im se popusta...Koliko juce imali logore za srpsku decu, nikad niko pre i posle njih nije imao nista slicno, i o kakvom pomirenju i suzivotu mi pricamo. Sutra bi oni da im se ukaze prilika opet krenuli na Srbe u to neka niko ne sumnja... Uce svoju decu od malih nogu da su Srbi najvece zlo na planeti i sta ocekivati od te dece sutra kad porastu, da ce se zalagati za mir i suzivot, ili da ce nastaviti tamo gde su njihovi ocevi stali. Mnogo smo mi naivan narod....Jacati vojsku i policiju pa da vidis kako lavez prelazi u cviljenje...Od kukumakanja i izrazavanja zabrinutosti nema 'leba...Jos samo da kazem da nisam za rat, dosta mojih je bilo u ratu, neki su i izginuli, neki ostali invalidi i koga god da sam pitao od prezivelih svi mi je rekao da je rat jedno veliko sr*nje...ali kad se mora, mora se...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Покушали смо са КРВОПИЈАМА СРПСКИМ - политику "Братство и Јединство"....И на шта се свело..? Шта се догодило..? Проклет био ко им и - трећи пут пружи руку...!!

Jo

pre 7 godina

Ako izgleda kao mudzahedin terorista, prica kao mudzahedin terorista, hoda kao mudzahedin terorista.....onda je mudzahedin terorista !!!

Pavle

pre 7 godina

Hahahaha...e prijatelju svaka ti je na mestu! Nema im pomoci, :-))))

miki delija

pre 7 godina

a st aocekivati od dzihadiste -poturice samo ono najgore nece ti to proci srpska ce ziveti ali bez tebe turci joj nece trebati oni ce ici tamo gde zele

miki delija

pre 7 godina

i tvoga oca je amerika navela na zlo a sada i teb enavodi lepse ti je da budes miran i da nediras srpsku republiku jer mi ne zelimo da klecimo i verujemo kao vi urazumi se dok ti kasno nebude a onaj tvoj general sto preti neka pripazi kako se ponasa nema vise tolerancije sa vama balije jedne mudzahedinske

Bato

pre 7 godina

Nije moguce podnijeti apelaciju zato sto tuzbe Ustavnom sudu nije bilo.Prvo se podnosi tuzba za ocjenu ustavnosti,a ako se dobije negativan odgovor podnosi se apelacija ili zalba.Posto smo usvojili mnostvo stranih rijeci iz prije svega engleskog jezika red je da pocnemo primjenjivati iskljucivo nas srpski.

petar

pre 7 godina

bakir je umno bolestan kao sto je i njegov pokojni otac dva bolesnika jedan je umro mastajuci o nekakvoj islamskoj drzavici,a Bakir naseljava Arape kako bi bili brojniji u odnosu na lokalno stanovnistvo, kome treba muslimanska bosna RS u svakom slucaju ne treba i realno je ocekivati da izadje referendumom iz njenog sastava oduvijek ste bili nacionalna manjina i pisali se malim slovom i tako ce i ostati zauvijek bilo to vama pravo ili ne,mi smo bili i ostali Srbi od pamtivjeka,nismo mijenjali niti vjeru niti boga u odnosu na vas i niste vi BOSNJACI jer je to samo jedno u nizu od prezimena sa podrucja bivse Juge ve ste i dalje muslimani poturice

gospodin

pre 5 godina

tzv.rs je pred konačnim gašenjem.Izetbegović nema veze s tim,već mali mile iz laktaša ;)

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija