• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

21.09.2016

19:15

DODIK O PRETNJAMA IZ SARAJEVA: Ako napadnu Srpsku, mi ćemo izaći iz BiH i proglasiti nezavisnost!

Balkan

DODIK O PRETNJAMA IZ SARAJEVA: Ako napadnu Srpsku, mi ćemo izaći iz BiH i proglasiti nezavisnost!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka, na nasilje iz Sarajeva, odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine

- Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje- rekao je Dodik u intervjuu za Sputnjik, pred put u Moskvu, gde će se sutra sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

ZA DAN SRPSKE, DODIK ODGOVORIO BAKIRU: Deveti je januar devetog, a ne desetog ili nekog drugog datuma!

Bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je "nestajanjem" Republike Srpske ako referendum u Srpskoj bude sproveden jer, kako on tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

(VIDEO) HALILOVIĆ PRETI SRBIMA: Ako bude referenduma, biće belaja - Srpska će nestati za 15 dana!

- Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Hercegovine- poručio je Dodik.

Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcepila se, Dodik je ponovio: "Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti".

RUSKI AMBASADOR U BOSNI O REFERENDUMU: Razočaran sam odlukom Ustavnog suda BiH

On je takođe izrazio uverenje da je Republika Srpska sposobna da se vojno odbrani ako je neko napadne.

Na pitanje da li u tom slučaju računa na pomoć Srbije i Rusije, Dodik je odgovorio da "računa na svašta, a pre svega na naš narod", prenosi Sputnjik.

RUSIJA JE UZ SRPSKU: Srpski narod ima pravo da svoju volju izrazi na referendumu!

BAKIR NAPAO SRPSKU PREKO USTAVNOG SUDA: Izetbegović priprema apelaciju o ukidanju IMENA SRPSKE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Denki

pre 7 godina

On vam je i unistio Rs i sad pred izbore izmislja referendum ,za koji i price na grani znaju kako ce rezultirati ,kao izigrava velikog srbina,pa kad si veliki srbin izvuci svoj narod iz bijede,duplo manji entitet od federacije a duplo vise zaduzen i plus prodao sve sto se moglo prodati i to je tak vas veliki srbin...

lavica

pre 7 godina

Cuj Denki,ti bi iz tri-cetiri grada koliko imaju muslimani da upravljas Republikom Srpskom,ne budi jos veca budala no sto jesi,to malo"bosne "sto imas budi sretan ili trci u prvu travel agenciju i rezervisi kartu za Tursku.

Giga

pre 7 godina

Denki...... Veliki Srbin! A sta ti znas?! Da li znas da je sadasnja opozicija RS u napred bila saglasna na svaki vid plana i nametanja zakona i prava BiH. Da sve sto se donese u Parlamentu i Vladi BiH mora da vazi u RS! Da je Rs Genocidna tvorevina da su Markale i Srebrenica ''istina'' da su BiH stvorili tamosnji Muslimani a ne placenicka vojska koja je sekla glave i vrsila genocid na Srbima.. E moj ti.. On nam nije unistio Republiku Srpsku on je drzi na nogama i dok nas ovde bice i Republike Srpske.. A tebi ako ne valja i takva, vozi slobodan si!!

DS

pre 7 godina

Stvarno si glupi balija,ha,ha,ha,ha,ha, pa,kad je stanje u Srpskoj tako lose sto se ne odvojite od nje pa da fino uzivate u svojoj "Frtalj dzamahiriji" zajedno sa Arapima i mudzahedinima koje dovlacite i naseljavate oko Sarajeva. Tu "Ftalj dzamahiriju" vam je donio Aljo Izmetbegovic koji poslusao Amere da ponisti Kutiljerov plan i pocene rat,a sada ce vas mali Bakir zatvoriti u krmecak od jedne cetvrtine teritorije BiH.

sale988

pre 7 godina

ŠTA TO PRIČAŠ O DOBOJA MUJO ? ŠTA LI PRIČAŠ KOJE LAŽI SPREMAŠ SVE NACISTE OKO SEBE SVIJO AL NI MUDA NITI SREĆE NEMAŠ

Car

pre 7 godina

U prevodu Dodik je za vasceli baliluk nocna mora,turci ga se plase a bule ga u tajnosrti prizivaju da im bar u san dodje.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Нека буде како Бог - жели...! И Аутро-Угарска је напала на Србију, 1914. г. желећи "РАТ ЗА 15 ДАНА"...И то јој је био ИСТОРИЈСКИ КРАЈ...!! ... Сада и Аустријски Историчари тврде - боље би било да смо тада напали било кога у Европи...осим СРБА.!!... На њиховој страни био је - БОГ...!!

Zeljko

pre 7 godina

Па вас је Алија наместио у Сребреници да изгинете за глупе циљеве. Погледајте филм Сребреница издани град у којем ваши сведоче о алијином наређењу да се стреља 5.000 муслимана. Маркале и Васа Мискин су такође стрељање сопственог народа и ви то знате али не смете себи то да признате.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Републику Српску у целини. Подржавамо одржавање референдума српског народа у Републици Српској. Подржавамо васколику одбрану Републике Српске у целини. За крст часни и слободу златну.

Čiča Avalski

pre 7 godina

Samo se ti odbrani od dokazivanja imovine i bogatstva koje si stekao dok si branio srpstvo - a najsigurnije ti je da teraš na neki sukob i rat

Mile

pre 7 godina

Kad se otcepilo Kosovo i proglasilo nezavisnost, BiH nije imala nista protiv. Naprotiv, Ovo sa RS je potpuno ista situacija. Srpskom narodu u BiH se konstantno uskracuju njihova ustavna i ljudska prava, pa zato i oni, kao i Albanci na Kosovu, imaju pravo samoopredeljenja. Te razloge su naveli Albanci za proglasenje nezavisnosti. Zasto to ne mogu i Srbi u RS? Zasto su sada dvosruki arsini? Zasto se Srbima ne priznaju ista prava kao i drugim narodima u okruzenju? Zasto Amerika sada ne vidi tu analogiju, vec preti novim ratovima upravo za ono za sta je podrzavala BiH? Kome to jos treba ponovo rat na Balkanu?

ANTE BAN

pre 7 godina

Nema tu analogije, moj MILE-brdjanine! BiH je po Ustavu SFRJ imala pravo na otcjepljenje, i to je napravila! Ali- kao cjelina, a ne pojedini narod! Kosovo je bilo AP,kojem je Slobo nasilno oduzeo autonomiju, i pokušao vojskom i policijom nasilno otjerati 2 mil Albanaca sa Kosova! Zato ste zasluženo i opravdano istjerani sa Kosova, i ono NIKADA VIŠE neće biti srpsko! Izgon 2 mil ljudi nije dopušten- ni civilizacijski,kulturno,ni bilo kako drugo! A sada- molim ZAHVALU na objašnjenju!

Janko Bistra

pre 7 godina

Tooooo Legendo. Uskoro cemo proslaviti nasu nezavisnost od te Tvorevine i protektorata koji se zove Bosna i Hercegovina. ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA. Nece nam Turcin Halilovic i Izmetbegovic krojiti sudbinu i buducnost. ZA NEZAVISNOST ! ZA SLOBODU SRPSKOME NARODU !\n

Živela Srpska

pre 7 godina

Миле Србине поздрави нам Валођу.

vlada

pre 7 godina

Smatram, da ne treba odlagati nezavivnost RS! Ovo je "mučenje" i neminovnost! Dodik, "bog" te je poslao! Živeo!

izet

pre 7 godina

Ako mislite da g.Dodik misli o otcjepljenju grdno se varate.Mi krajisnici od Buzima i Cazina nemamo kud a jedan smo rat pregrmili a neko je meni dosao na kucni prag a ne ja njemu.e sada ako bude opet rata mi cemo morati namiriti dug.A gospodin Tjelohranitelj pok. Raznjatovica i g.Legije ispricao vam je kakvi smo kada nas neko dira.zaato boje u miru zivjeti ali kod nas se nikad ne zna.Svaka generacija zapamti rat a nebi valjalo i ova poslijeratna ali sumnjam gojena je na mrznji vecoj nego prosla.Srecno svima pa kako god bude g.Dodik.

Dodik

pre 7 godina

Cini mi se da muslimani sve ovo rade po nagovoru Zagreba i Hrvatske. Kako objasniti da Republika Srpska vec 20 i kusur godina slavi taj dan i da to nikom nije smetalo sve do sad. I prosli rat je uvezen iz Hrvatske, onog dana kada je HRV vojska presla Savu i poklala Srbe u Sijekovcu. Hrvatima sledece godine stizu krediti na naplatu, oni te pare nemaju odakle da vrate, jedino sto im preostaje jeste da izazovu rat, a gde ce ako nece u Bosni. Latini su to. Nadam se da muslimani nece biti ti koji ce platiti za svu nepravdu koja nam je nanesena proteklih decenija.

Ali Šele

pre 7 godina

da li vredi ratovati i gubiti živote za jedan deo bosanske vukoj...ne, gde je sve propalo i zaraslo, pretvoreno u šikare i opljačkana preduzeća

ljubisa

pre 7 godina

Pa i New York je nekada zekane bio divljina,pa se izrodilo ono ništavilo od betona..ali svejedno o kakvom se mjestu radi,vrijedno je braniti otadzbinu jer ako u tome ne vidiš smisao onda si crv,glista ili u najbolju ruku bubašvaba...

Ljubo

pre 7 godina

Papku od generala ,Halilovicu ,treba da je jasno,onoliko koliko ste vi bili za Jugoslaviju ,( muslimani) toliko smo i mi Srbi jos manje za neku sada utopijsku BiH...samo iz cistog interesa jedni pored drugih ,i pomogucnosti uvijek boljim u korist Srba ...sikter...

Bojan Milicic

pre 7 godina

Rat nikome dobro neće doneti. Nijednom narodu. Nikome. Zato vas molim ,muslimani ne zveckajte oružjem ne srljajte u propast. Srbi su veliki narod i praštaju . Niste svesni šta vas ceka ako ponovo pukne i vi i ovi jadni albanci hoćete zgaženi ,pregaženi. Podnećemo i mi velike zrtve ali verujte da nemamo sta vise da izgubimo. Ako počne rat mi srbi borićemo se za srbiju . Najebali ste... Zato se smirite lazite sirite laznu propagandu lajte živote kako god hoćete samo nas ne dirajte molim vas. Ne dirajte nas narod gde god da on živi nas je i branicemo ga. Molim vas spustite loptu jer verujte da nećemo dozvoliti da nasu decu iko dira maltretira a kamoli kolje i ubija. Molim vas neterajte nas da se branimo. . .

Miki1234t

pre 7 godina

Humanista...nisi se javljao kada su srbi klali i palili....500 masovnih grobnica ne lazu.

ismet

pre 7 godina

Mi buzimljani i cazinjani se ne bojimo.Za bihacanje i velikokladusane ne znamo.

sveznadar

pre 7 godina

sve je zbog para to...svi bi oni na ledjima naroda...sve tri nacije..ne razlikuju se...samo da narod opljackaju...to im je slicnost

LiLit

pre 7 godina

Na Dedinju si spremio stančugu za svoju porodicu a moju decu bi da šalješ u tvoj rat. Zaboravi

miiki

pre 7 godina

Nedavno su Skoti imali referendum o izlasku iz Velike Britanije i nisu se otcepili,i nije bilo nikakvih problema,Velika Britanija je imala referendum o izlasku iz EU,I izglasali da izadju,to se zove VOLJA NARODA koja se iskazuje mirnim demokratskim sredstvima,inace kako bi drugacije,i svi imaju pravo na to!Medjutim ti isti nazovi bosnjaci su to uradili 1991,kada su hteli da se otcepa od SFRJ i uradili su,razlika je u tome sto Velika Britanija i Skotska nisu povukli sa sobom n apr Holandjane kao sto su u ex YU to uradili Hrvati i Bosnjaci,oni su hteli da se izdvoje iz SFRJ zajedno sa srpskim Narodom koji je bio konstitutivni Narod i imao je pravo da ostane u EX YU.Svet to nije prihvatio kao cinjenicu!!!!Sada Srbi u Bosni ne zele da se otcepe nego da imaju samo svoj praznik i oni su konstitutivni Narod BIH,medjunarodno priznat entitet,odnosno Drzava i opet to nije prihvaceno....Znaci zakon vazi za sve osim za Srbe,ako to dozvolimo znaci da nas nema...IZADJITE NA REFERENDUM ili pakujte deci kofere da postanu neki evropljani bez korena i vere!

Asmir

pre 7 godina

Nikome taj 9. januar nije smetao niti smeta,cemu sad referendum? Naravno samo zbog izbora,Halilovic je u SDA i sa svojim izjavama zeli pridobiti glasace jer znaju da ove izbore gube a Dodik nema vise sta lagati pa se uhvatio referenduma jer i on zna da gubi na izborima.Tako je bilo i u Hrvatskoj pred izbore,svi nesto izjavljuju jedni protiv drugih a sad kad su prosli izbori umirili se ko bubice,tako ce biti i u BiH poslije izbora,oni ce zasjeti u fotelje a narode bori se sa 300-400 maraka kako ces prezivjeti.

Lala iz Banata

pre 7 godina

И ја БиХ исто... - урадио...!

LiLit

pre 7 godina

Da zbrisaćeš sa porodicom na Dedinje a narod ostaviti na cedilu...svi ste "političari" isti: lažljivi,korumpirani, sebični, koji samo gledaju da se namežu parama.

Bihać

pre 7 godina

Šta reći o tri miliona ljudi koje prave budalama tri idiota da sakriju svoju pljačku i ostvaruju svoje bolesne ideje .Narode pamet u glavu i riješimo se tih budala

fap13

pre 7 godina

Samo gazi Bojane misom i na ovoj masini.Sta ti znas sta su dogovoreni ratovi.RS je zabetonirana u drzavu BiH i ako dodje do tkz. otsjepljenja rat neminovan.A nece doci jer mi nismo Kosovo i nismo stvorili kompanktnu teritoriju da se pripojimo Srbiji.Dali si zabravio kada smo bili najaci da se pripojimi Cg.Bihac puse Banja luci za vratom Brcko nije nase a Pale i Trebinje daleko.Razmisli malo bolje junace Bojaneeeeeeeeeeee!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija