• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.09.2016

17:53

EVROPSKI ZVANIČNIK U BANJALUCI:  EU neće dozvoliti nikakve sukobe u BiH!

Balkan

EVROPSKI ZVANIČNIK U BANJALUCI: EU neće dozvoliti nikakve sukobe u BiH!

Podeli vest

Šef delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Banjaluci da EU neće dozvoliti sukobe u Bosni i Hercegovini

Vigemark je posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanić rekao da su razgovarali o nedeljenom referendumu i izborima u RS.

On je istakao da je sada najvažnije da svi ostanu smireni, da se nastoji da se izbegnu provokativne izjave kojih ima poslednjih meseci.

IVANIĆ O ZABRANI REFERENDUMA: Za mene važi odluka Narodne skupštine Republike Srpske!

Govoreći o referendumu o Danu RS, zakazanom za nedelju, 25. septembar, Vigemark je rekao da je stav EU poznat.

- Mi smo više puta naglašavali da je referendum nepotreban. Ono što mi podržavamo je dijalog o tome kako dalje, umesto sukobljavanja, i na temelju evropskih principa poštovanja prava svih, ne samo većina nego i manjina- naglasio je on.

Zvaničnik EU je kazao da je potpuno svestan simbolike 9. januara kao Dana RS, ali je naveo da bilo koja simbolika ne bi trebalo da na bilo koji način ugrožava evropsku perspektivu BiH.

Reuters

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić je rekao da očekuje da će većina gradjana RS na referendumu podržati da 9. januar i dalje bude Dan RS.

- Potrebno doći do toga da taj praznik dobije neko ime, predloge sam ranije iznosio. Rat, priča o ratu - to mogu samo da govore avanturisti i, izvinite što ću upotrebiti taj izraz, budale- kazao je Ivanić.

RUSKI AMBASADOR U BOSNI O REFERENDUMU: Razočaran sam odlukom Ustavnog suda BiH

Po njegovim rečima, "normalan čovek" nikada neće razmišljati o ratu, posebno ne u vezi s temama koje nisu toliko važne, ali su ih mnogi nesvesno učinili važnim, a posebno medjunarodna zajednica.

- Nadam se da će oni koji su ovu 'raketu' ispalili, a tu pre svega mislim na svog kolegu Bakira Izetbegovića, prestati da ispaljuju takve 'rakete', jer bi na kraju moglo doći do 'rikošeta' i da mu se sve to vrati- rekao je Ivanić.

BAKIR NAMEŠTA RAT NA BALKANU: Posle zabrane praznika, Srpskoj ukida ime, a potom i njeno postojanje!

DODIK O PRETNJAMA IZ SARAJEVA: Ako napadnu Srpsku, mi ćemo izaći iz BiH i proglasiti nezavisnost!

BAKIR NAPAO SRPSKU PREKO USTAVNOG SUDA: Izetbegović priprema apelaciju o ukidanju IMENA SRPSKE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Путуј Европо...и дај - "Гас"...!! ....Дошла си у зао ...час, Да нам понудиш - "спас"... Од самих.... - Нас...!!

ljubisa

pre 7 godina

kakvi licemjeri i paraziti da čovjek izgubi svijest..pa oni i kuvaju u Bosni i čitavoj regiji jer samo tako mogu a produže tu agoniju zvana evropska unija,...na našu žalost plan će da im uspije,jer na našim krajevima su ljudi uglavnom neinformisani i puni mežnje a oni normalniji neće imati izbora nego da ginu za "elitu" i zbog retarda...

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija