• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2016

20:08

BAKIRU ĐAVO NE DA MIRA: Dodiku predviđa sudbinu Sadama, Gadafija i Slobodana Miloševića!

Balkan

BAKIRU ĐAVO NE DA MIRA: Dodiku predviđa sudbinu Sadama, Gadafija i Slobodana Miloševića!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je večeras da je referendum o Danu Republike u RS inat predsednika Srpske Milorada Dodika, kome predviđa, kako je rekao, sudbinu Sadama Huseina, Moamera Gadafija, Slobodana Miloševića

Izetbegović filozofski konstatuje da je sutra novi dan, odnosno 26. septembar, i misli da reakcija međunarodne zajednice neće izostati.

- Mislim da će postupno desiti reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milosević prkose i kako to izgleda- rekao je Izetbegović za regionalnu N1TV.

On smatra da se na ovaj način ne može odnositi prema SAD, EU, Venecijanskoj komisiji, Ustavnom sudu, OHR, PIK-u, a da to, kako je rekao, nema svoje posledice.

ZA DAN SRPSKE, DODIK ODGOVORIO BAKIRU: Deveti je januar devetog, a ne desetog ili nekog drugog datuma!

Braniće se, kaže, i ustavnopravno uređenje BiH, a međunarodna zajednica će braniti autoritet.

Izetbegović, koji je pokrenuo celu priču o zabrani 9. januara kao Dana RS, kaže da su Dodik i oni koji su ga pratili u ovome izašli iz jedne, kako je rekao, zakonske zone u jednu protivzakonitu i protivustavnu poziciju.

Tanjug

(UŽIVO) ZAVRŠEN REFERENDUM U SRPSKOJ: Birališta zatvorena, prvi rezultati u 21 čas!

Na pitanje šta nakon referendum, Izetbegović kaže: 

- Došli smo u jedan novi inat koji prelazi sve granice. Viđali smo to u zadnjih par decenija od srpskih i srbijanskih vođa i videli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa-konstatuje Bakir

Na pitanje da li očekuje sankcije za organizatore referenduma, predsedavajući Predsedništva BiH smatra da reakcija ne može da izostane.

- To je tako eklatantan primer kršenja Dejtonskog sporazuma, suprotstavljanja odlukama Ustavnog suda BiH, kršenja Krivičnog zakona BiH. Samo je pitanje kada će ona uslijediti i kakva će biti", rekao je Izetbegović.

DODIK POSLE SASTANKA U KREMLJU: Putin podržao Srpsku, referendum je pravo naroda!

On smatra da Milorad Dodik vodi sebe i one za sobom u izolaciju.

Izetbegović je prokomentarisao i današnju izjavu predsjednika RS, koji je kazao "da oni koji žele hapsiti mogu uhapsiti celi referendum".

- Ne može se hapsiti celi referendum, ali mogu oni koji su narod nagovorili da idu u tom smer - rekao je Izetbegović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Републику Српску у целини. Подржавамо одржавање референдума српског народа у Републици Српској. Подржавамо васколику одбрану Републике Српске. За крст часни и слободу златну.

Živela Srpska

pre 7 godina

Бакир баца клетве и куне све српско, нека броји до наврдеде можда се угризе за језик.

Mirohito

pre 7 godina

Srbi su si zabili autogol ako se odcijepe. Onda na red dolazi Republika Herceg Bosna ali se Hrvati nisu odrekli Banja Luke.

DS

pre 7 godina

A,ustase bi u Banjaluku,ha,ha,ha,ha,ah,Ili bi vi opet pjeske ka Bleiburgu,na "krizni put" gdje vas cekaju brko Simo Dubajic.i Milan Basta.Hajde,jadan,zakasnices na misu zaduznicu za 35 NDH-generala "mucenika",Siminih pacijenata.

u magnovenju

pre 7 godina

Vas deo u BIH cete morati razresiti sa "hrvatskimj cvijecem". Sto se tice Banja Luke, nema nista od nove NDH.

DS

pre 7 godina

To iz malog Bakira govori kompleks srpskog porijekla sto mu je otac Alija i priznao pokazujuci rodni list u kome pise da je po nacionalnosti Srbin. Muslimani zele da uniste R.Srpsku i Srbe protjeraju iz BiH i to nije tajna,ali se ne uzdaju u svoju snagu nego u snagu SAD i EU i Srbima prijete Amerima i Europljanima. Uvijek i u svim ratovima su bili uz okupatora i protiv Srba i svaki put su gubili a Srbi im oprastali kao svojoj zabludnjeloj braci koja je iz neznanja i iz manjka karaktera odlutala od svijih korijena.KRalj Petar I Karadjordjevic ih je vracao sa puta u Tursku govoreci da su nam braca,a Aleksa Santic ih je nazivao bracom i napisao pjesmu "Ostajte ovdje" kada su, po okupaciji Austrougarske,posli u Tursku. I sad je Bakir poludio,a s njim i EU i SAD samo zato sto se Srbi brane i sto nece da budu niciji robovi,eto,to je sustina ove cijele situacije u BiH i blizoj i daljoj okolini. Muslimani su sada svjesniji nego ranije da ce Republika Srpska opstati a da ce oni vjecno ostati u njihovom "Frtalj Balistanu ili dzamahiriji".

Sali

pre 7 godina

Srbi se nikada neće odcijepiti. Pokloni vam se rs a vi će te i to prokockati.

u magnovenju

pre 7 godina

Brate Srbine, ako ti tako kazes onda je verovatno tako.

kikiriki

pre 7 godina

sali-pali,a za tebe bakiru ona stara narodna ko drugome jamu kopa sam u potočare upadne

Veselin

pre 7 godina

Nije mi stvarno jasno zasto Bakiru i bakircicima smeta RS, u kojoj zive sve tri konfesije i koje su nasli svoj mir.....Alija a sada i Bakir napravili su ono sto su htjeli od Bosne (Djamahiriju ), uveli Serijat, oslobodili se Srba ( neznam zasto ali izgleda da im je to bila vjekovna teznja, pa hajde ako bas hocete ...daleko vam kuca od nas bila ...Ali ponavljam zasto cackate mecku i Dejton koji je potpisao i Alija..u cemu je problem ...Mislim da je ovo tema za vas muslimanski svijet i da isti postave pitanje svojim politicarima ...Zasto ? i Zbog cega ?

vojvoda

pre 7 godina

Turčine pokaj se i prekrsti budi ono što si.Nema ti više pomoci.Zaboravi amere nece smeti da pisnu od Rusa.ŽIVELA REPUBLIKA SRPSKA.

Karioka

pre 7 godina

Ima dosta ode komentara koji Huskaju po muslimanima ja mislim da je to pogresna poruka, ovako tesko da stigne pravi mir u regionu, ovo nikom nista ne donosi dobro, kako bi bilo da Sandzak proglasi neki slican referendum, kako biste se vi ponasali mozda i gore od ovog Bakira, Skinite te nacionalisticke mantile vec jednom sa sobom i budimo ljudi. Zajednicki rastemo.

vojvoda

pre 7 godina

@karioka Ono je bilo direktno obracanje jednoj osobi koja je direktno pretila Srbima i otvoreno izazivala preteci ratom i plasiranjem teza kako ce završiti pretstavnik Srba u Republici Srpskoj kao što su završili Miloševic itd....Po vašoj logiki mi Srbi bi morali da cutimo i mi nosimo nacionalističke mantile dok vaši pljuju po nama.Razlika je velika izmedju R.Srpske i Sandžaka jer Sandžak mora prvo biti republika pa da ima svoj dan i to im u Srbiji niko nebi osporio.Sandžaklije su kao naša braca i jedino ih nacionalisti iz BiH hujskaju protiv suseda i brace,ta ista klika Izetbegoviceva.U ostalom nigde nije zapisano da svi moraju dan državnosti da slave.Isto tako nemože da Bakir odredjuje kad i šta ce ko da slavi.ŽIVELA R. SRPSKA

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Da li je video svoju sudbinu? Svi lažni proroci se bave tudjim sudbinama dok njima neko drugi "kroji kapu". Gospodini Izmetbegoviću bi bilo bolje da se bavi svojim narodom, njegovim standardom i sobom nego što se zamlaćuje pokušajima da minira Srbe i Republiku Srpsku i, da im predvidja sudbinu.

marko

pre 7 godina

Babo mu ostavio u amanet BiH. Izneverice on babu svoga.

sudija

pre 7 godina

On im je po svemu mnogo blizi, ali jadan ne vidi.\n

Vites

pre 7 godina

Da Dodik ima muda, referendum bi bio raspisan na celoj BiH, neki i Bosnjaci i Hrvati glasaju.

Alo bre hajvani

pre 7 godina

Ko su to bošnjaci?, misliš poturice koji nemaju naciju. Šta se nas SRBA tiče kako bi glasali 'rvati (konjušari Franje Josifa) i poturice (turski podrepci), Ako mislite da vas, što ovako napisah, mrzim grešite, samo vas prezirem to je sve.

999

pre 7 godina

G-dine Izmetbegoviću, sve što ste rekli je fraza do fraze floskula do floskule obična tirada koja kod vših jedva pismenih tupih sunarodnika može da uspe. Molim vas shvatite ima nas dosta kojima su poturice odvratniji od turaka i arapa, jer smatramo da nićeg nema goreg od odreći se svog korena, toliko je to ljigavo da ljigavije ne može da bude.

sali04

pre 7 godina

Srbi krše ustav države i pričaju kako su ugroženi. Od njih se traži da izmjene onaj dio u zakonu koji se odnosi da nije obavezan 9 januar za Bošnjake i Hrvate. A ne! Oni hoće referendum i da krše dejton,samim time srbi započinju i sukobe.

vojvoda

pre 7 godina

@sali04 Koji ustav krše SRBI, jeli to onaj koji ste vi balije napisali i koji Srpski zakon vi hocete da menjate.U ostalom niti hrvate niti turke u REPUBLICI SRPSKOJ niko ne tera da slave taj dan.Joši to da znaš dali ste vi pitali srbe dali hoce da se ocepljuju od Jugoslavije,vidite niste bez pristanka srba vi ste se otcepili i ubistvom svatova zapoceli krvavi rat.Zato ako ziviš u Srpskoj ako neceš ti nemoj da slavis.Nece vala vehabije odredjivati Srbima šta ce da slave

Alleks

pre 7 godina

Sve što si natrabunjao nema ama baš nikakve veze sa Dejtonskim Sporazumom, ti očito nisi video ni korice od sporazuma a kamoli šta u njemu piše. Život sa poturicama, izdajicama svog korena NIJE MOGuĆ, bez neprekidnih konflikata i sukoba. Kako ne možeš da shvatiš da nas ima mnogo koji se gadimo vas, i da će tako uvek da bude.

petar

pre 7 godina

kakav ustavni sud BIH od dva muslimana i 3 strana belosvjetska olosa da kroje sudbinu naroda u RS ti nisi normalan kao sTo to nije bio ni tvoj babo i ne samo referendum vec treba da se vratti i grb i himna Boze pravde i na kraju izdvajanje od muslimanskog dijela bosne za uvijek jer kada ovi svjetski lopovi i EU mogu priznati i oteti Kosovo zasto i RS ne bi bila samostalna drzava

Milorad Culibrk

pre 7 godina

To Dodiku porucujem ja i moj tata. u potpisu Bakir IzetGovnetic.

ObicnaBaba

pre 7 godina

Nije samo Milosevic umro za Srbiju, po celoj Evropi su rasuta groblja srpskih vojnika rodoljuba od Galicije preko Ulma,pa sve do Grcke i Bizerte, a u Srbiji kako kaze pesma Jove Jovanovica Zmaja Svetli grobovi, 'svaka stopa grob do groba', rodoljubi koji nisu nikog mrzeli ali su voleli svoju zemlju, neka nadje Bakir kad je Slobodan M. jednom rekao nesto protiv bosnjaka - muslimana.

Vlajko

pre 7 godina

A koja bi sudbina Bakirovog baba bila da nije lipsao pre optuznice?

Marcco

pre 7 godina

Jugoslavija je postojala 70 godina i dobrim delom, makar medju obicnim narodom, je postojalo neko bratstvo i jedinstvo. Sta je BiH? Tripartitna drzava, bez ikakvog jedinstva medju narodima od prvog dana postojanja, ni politicki ni ljudski, gde do nekog privremenog jedistva dolazi iskljucivo kad se dvoje ujedine protiv treceg. Smesna drzava, smesnih politicara, bez uticaja na bilo kakve bitne odluke (to se resava negde drugde, van granica) i bez vizije o sopstvenoj buducnosti osim u delu "one druge treba proterati i unistiti pa ce nam biti bolje".

Bakir

pre 7 godina

Prvo, Bakir je Srpska poturica. Drugo, zadojen je neizrecivom mržnjom prema Srbima odakle i on potiče. Treće, vrlo brzo umreće od raka, pa bi bilo bolje da misli kako da čini dobra a ne zla. Četvrto, da bi Bošnjaci bili nacija, treba da ispune najmanje ovih pet uslova: 1. Da imaju svoju teritoriju (da, imaju) 2. Da imaju svoj narod (da, imaju) 3. Da imaju svoj jezik (ne, nemaju) 4. Da imaju svoje pismo (ne, nemaju) 4. Da imaju svoju istoriju (ne, nemaju)

Senka

pre 7 godina

Pazar se ti kao okoreli islamista raduješ tome, kako su tragično završili Sadam Husein i Moamer Gadafi? Svakom normalnom i pravdoljubivom čoveku je jasno da takav kraj nisu zaslužili. Umesto "arapskog proleća" dobili su dugu i tešku arapsku zimu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija