• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2016

17:39

IZETBEGOVIĆ PONOVO PROVOCIRA: Nemam ja šta da pojašnjavam Nikoliću!

Balkan

IZETBEGOVIĆ PONOVO PROVOCIRA: Nemam ja šta da pojašnjavam Nikoliću!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da nema šta da pojašnjava predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću raniju izjavu, kada je predsednika RS Milorada Dodika uporedio sa Gadafijem u Sadamom

Izetbegović je, doduše, priznao da to poređenjenje nije najbolje, ali je dodao da se njemu to, eto, desilo jednom, a "Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku reč", reneo je Klix.ba.

Blef pred lokalne izbore

Izetbegović je, inače, najavio da bi za 'koju godinu' mogao da se povuče iz politike i kako je rekao, vrati se nečem opipljivom.

U to bi možda neko i mogao da poveruje da Izetbegović takvu izjavu nije dao baš otvarajući most Karaula u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore u BiH.

NIKOLIĆ: Bakire, objasni kako si to mislio da ubiješ Milorada Dodika!

- Kada bih ja sad počeo da pitam Nikolića šta je kad kazao u proteklih 25 godina bio bi to dug spisak. Ne treba da mi lideri država jedni drugima postavljamo pitanja. Uostalom, šta se on brine, Nikolić je Srbijanac a ovo je BiH. Dodik zna sam dobro da se brani. Možda to za Gadafija i nije najbolje poređenje, meni se desilo jednom, Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku reč - kazao je Izetbegović.

Nikolić je ranije danas izjavio da Izetbegović duguje objašnjenje za izjavu kojom je Dodika uporedio sa Gadafijem.

Predsednik Srbije, naime, smatra da bi Izetbegović treba dodatno da objasni kada je bio iskren - kad je rekao da rata u BiH neće biti ili kada predviđa da će Dodik posle vojne intervencije da bude mučen, ponižavan i ubijen. 

DODIK: Odazvaću se pozivu na saslušanje, ali ne idem u Sarajevo - TAMO HOĆE DA ME LIKVIDIRAJU!

- Ko će to, po njegovom mišljenju, da uradi? Protiv Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi trebalo da se desi da bi stanovnici RS to učinili svom letigimno izabranom predsedniku? Dodik se koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje, koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsednika - upitao je Nikolić. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mire

pre 7 godina

pokusava bakreni ili limeni izetbegovic da kopira pokojnoga baliju izeta izetbegovica prvog zeli da postane rahmetili kao babo , pa isponicemo mu tu zelju nek crkne odmah.n

marko

pre 7 godina

Naravno da ces da objasnjavas, samo cekaj i nastavi tako. Ko drugome jamu kopa....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija