• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2016

15:22

DODIK POTVRDIO: Dobio sam poziv Tužilaštva, ali u Sarajevo ne idem!

Balkan

DODIK POTVRDIO: Dobio sam poziv Tužilaštva, ali u Sarajevo ne idem!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je u Palama da je jutros dobio poziv za saslušanje od Tužilaštva BiH zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske




Dodik je ponovio da će se odazvati pozivu i da je spreman da da izjavu Tužilaštvu BiH, ali u nekoj od pravosudnih institucija Srpske. Ponovo je istakao da u Sarajevo neće ići.


DODIK: Odazvaću se pozivu na saslušanje, ali ne idem u Sarajevo - TAMO HOĆE DA ME LIKVIDIRAJU!

Predsednik Srpske je juče novinarima u Banjaluci rekao da u Sarajevo nije spreman da ode nakon izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića koji mu je predvideo sudbinu Gadafija i Sadama.

Osvrnuvši se na odluku o privremenoj suspenziji glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića, Dodik je rekao da to govori o tome koliko su pravosuđe i tužilaštvo u BiH podložni raznim političkim uticajima, pre svih, Izetbegovićeve SDA.


DODIK NA CRNOJ LISTI SAD I EU! U Vašingtonu i Briselu spremaju osvetu zbog referenduma u Srpskoj!

On je naglasio da SDA, uticajem na pravosuđe, pokušava da sve modelira u skladu sa svojim željama.

- Sada stranci naravno ćute, sad im i nije stalo do pravosuđa kada se u njega uplete politika, ali u svakom slučaju to je njihova stvar - rekao je Dodik komentarišući odluku Prvostepene disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH o suspenziji Salihović.


MINISTAR BEZBEDNOSTI BIH, MEKTIĆ: Dodik je poslednji koji bi trebalo da odgovara, prvo da ide Bakir!

Predsednik Srpske je potvrdio da je formalno već pripremljena apelacija Ustavnom sudu BiH u vezi sa ocenom ustavnosti svih zakona i opštih pravnih akata koji su usvojeni u Parlamentu Federacije BiH, jer Klub Srba u Domu naroda ove institucije nije konstituisan u skladu sa Ustavom posle izbora 2014.

Kada je reč o apelaciji koja se odnosi na 1. mart - "dan nezavisnosti BiH", Dodik je objasnio da je potrebno da se ispune tehnički uslovi, odnosno da se prikupe potpisi članova Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Treba da se okupe ljudi koji žive na prostoru cele Republike, verovatno sutra, kada će biti održana sednica Glavnog odbora SNSD-a, i tu ćemo prikupiti potpise, tako da ćemo u petak ili ponedeljak moćii formalno da odnesemo taj zahtev - preciziro je Dodik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zimzelen

pre 7 godina

Sada neka vide oni koji mrze Slobu Milosevica da je bijo neko drugi mjesto njega isto bi zavrsijo evo Dodik bori se za Srbe pa je u kriticnoj situaciji,znaci ameri I eu mrze Srbe I nije vazno ko je na vlasti I vucic nek malo krene uz Srbe isto ce proci neka su mu prijatelji,jedino canak I cedomor jovanovic oni su protiv Srba I dobro bi prosli sa ovim Srbomrziteljima

Lala iz Banata

pre 7 godina

Не треба ићи "мечки на рупу", док "мечка" не добије... - "брњицу"...!!

vlada

pre 7 godina

Kao što sam i napisao, nije "problem" referendum - nego Dodik, a da bi se neko "saslušavao" u Tužilaštvu, mora /prethodno/ da izvrši neku nezakonitu i kriminalnu radnju, što u ovom slučaju apsolutno ne postoji! Predsednik Dodik može da da izjavu, i to sa mesta koji on izabere - i to je sve!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija