• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

29.09.2016

10:03

IZETBEGOVIĆ OPET PRETI DODIKU: Onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor!

Balkan

IZETBEGOVIĆ OPET PRETI DODIKU: Onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor!

Podeli vest

Predsednik stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Gadafija i Sadama, poručivši da "onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor"

Izetbegović, koji je inicirao apelaciju Ustavnog suda o zabrani 9. januara kao Dana RS, je sinoć u Novom Travniku, u okviru kampanje uoči predstojećih lokalnih izbora, u BiH, kazao da misli da je "Milorad Dodik danas jedan vrlo zabrinut čovek".

- Nije se igrati sa institucijama države i mislim da nakon ovoga nikome neće pasti na pamet da pravi onaj teški referendum kojim su se dičili. Ne možete rušiti mirovni sporazum, a da ne srušite mir u ovoj zemlji - rekao je Izetbegović, prenela je Aldžazira pozivajući se na agencije.

Izetbegović, koji je i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, je istakao da neće biti povratka u devedesete godine prošlog veka i konflikte, te da BiH više nije zemlja slučaj, koja je u zastoju i izaziva zabrinutost.

AMERIKANCI TRAŽE DODIKOVU GLAVU: Zbog referenduma SAD i EU rešile da unište predsednika Srpske!

Inače, Dodik je juče potvrdio da je dobio poziv Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje zbog održavanja referenduma o Danu RS-a, ali je ponovio da ne namerava da izjavu daje u Sarajevu jer smatra da mu je u tom gradu, nakon Izetbegovićevih izjava, život ugrožen.

Dodik je rekao da je spreman na saradnju sa Tužilaštvom, ali na teritoriji RS.

Ukazao je i da jučerašnja odluka o suspenciji glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića govori o tome koliko su pravosuđe i tužilaštvo podložni raznim političkim uticajima, a pre svih Izetbegovićeve SDA.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goggi

pre 7 godina

Kakva ste vi "kvazi" drzave kad vam razne zapadne protuve kroje politiku..

robin

pre 7 godina

Drzava koja drzava,stvorena na markalama,iscenirane od vas i zapada. Narod bedno zivi,a vi pricate price. Daj plate i penzije.Od prica se ne zivi.

robin

pre 7 godina

Predvideo sta,od plate 1000maraka;na 200maraka.Gadafi besplatno skolovanje,a sada jad i beda. Otvoreno se kaze prodao sam drzavu za koferce.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Сада је саопштена суштина спора: Држава, то сам ја. Држава, то је Бакир, то је наставак клања Срба. Држава, то је мухамеднски халифат. То је Исламска декларација. Због тога је избио рат 1992. године, када је Алија рекао да ће жртвовати, мир зарад државе. И створили су џамахирију у срцу Европе. То је америма било оправдање да могу да убијају муслимане широм света. Сада се у Бакировом халифату скупљају кољачи, набијачи, секачи, талибани, дервиши, мухамеданци, муслимани, исламисти, османлије, рејсови, селџуци, вехабије, муфтије, хоџе, ефендије, ал каида, исисовси, муџахедини, шиити, сунити, ханџарлије, монтенегрини, џихадлије, санџаклије, кандићевци, милићевци, чединци, скотови, бошкићевци, сандиници, прангијаши, миловци, бисеркинци, шунтановци, чанковци, клинтоновци, натовци, зукорлићевци, фашисти, нацисти, угљаниновци, тадићевци, кораћевци, квислинзи, колиндовци, тачијевци, усташе, белогардејци, вромвци, балисти, шиптари, мађарони, власи и остала антисрпска и несрпска банда. И крећу у бој на Србе. Неће моћи. Зетра неће проћи. За крст часни и слободу златну.

milojko

pre 7 godina

ok....vreme je da ovog majmuna Bakira  neko rokne. n

tt

pre 7 godina

Ma, o čemu ovaj priča? Otac mu je među prvima udario na moju državu SFRJ i ukinuo je krvlju i "demokratijom". Da li treba da skupljamo , mi rođeni u SFRJ" potpise i tražimo od međunarodnog suda u Strazburu pojedinačnu krivicu i sankcionisanje onih koji su nam ukinuli državu, između ostalih i Izetbegovića mlađeg , Mesića, Kučana... Bakir Izetbegović je samoživ i neznalica, sada bi ponovo da se zarati, on da uzme novac, pobegne , ostavi da ljudi iskrvare , pa onda da se vrati na tuđe leševe upotrebljavajući ih kao politički kapital. Patologija političke moći u toku, nastala nedostatkom obrazovanja tj. očigledno je da je polagao preko veze, a ne na znanje.

BABO

pre 7 godina

Ne mozes nikoga naterati da zivi u zajednici ako on nece a pogotovo onoga ko je ucestvovao u rasturanju YU.Kakav babo Alija takav i sin.Markale,Srebrenica....sve izrezirano od Alije da bi intervenisao NATO i baba Klinton.Kazete da je i rat u BiH bio agresorski a najkrvaviji je bio izmedju muslimana Avdic protiv Alije\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17