• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

10.10.2016

21:36

VIKILIKS: Državljanin BiH umešan u terorističke napade u Parizu i Briselu!

Balkan

VIKILIKS: Državljanin BiH umešan u terorističke napade u Parizu i Briselu!

Podeli vest

Portal "Veterans tudej" objavio je članak u kom navodi da je državljanin BiH Ezher Beganović glavna veza za terorističke napade u Parizu i Briselu

Pozivajući se na informacije sa "Vikiliksa", američki portal tvrdi da je Beganović od ranije poznat kao deo terorističke grupe koja je u BiH učestvovala u podmetanju eksploziva i napadu na policajce i povratnike.

"Veterans tudej" ističe da je Beganović jedan od administratora islamističkog portala SAF koji uređuje sa još nekoliko portala u BiH sličnog sadržaja, te jedan od glavnih pripadnika verske ekstremne grupe koji, koristeći društvene mreže i virtuelni prostor, privlači ekstremne i radikalne grupe. Američki portal napominje da je SAF ranije negirao povezanost sa terorističkom organizacijom "Islamska država". 

Dževad Galijašević, stručnjak za borbu protiv terorizma, kaže za "Večernje novosti" da je Ezher Beganović bio u ratu u BiH član ozloglašenog odreda "El mudžahedin" i to od samog osnivanja odreda smrti, a koji je poznat po stravičnim zločinima nad Srbima na području Vozuće. 

UŽAS! Džihadisti ženama kao miraz poklanjali prsluke sa eksplozivom i oružje!

- Beganović je u prošlosti istraživan od strane bezbednjaka u BiH, ali nikada nije optužen. Istraživala se njegova umešanost u napade na Hrvate u Srednjoj Bosni, nakon završetka rata. U poslednjih par godina nalazi se na čelu portala SAF, koji ima internet i štampano izdanje. Na ovom portalu se mogu pročitati razne radikalne poruke, iako oni nemušto negiraju da imaju veze sa radikalnim islamom - kaže Galijašević. 

Prema njegovim rečima, Beganović definitivno ima jake veze u BiH kada u su u pitanju radikalni islamisti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija