• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2016

17:09

DODIK SARAJEVU: Da se fino raziđemo i imamo fine komšijske odnose!

Balkan

DODIK SARAJEVU: Da se fino raziđemo i imamo fine komšijske odnose!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je za bosansku televiziju Fejs rekao da je odvajanje Srpske od BiH moguće i da bi to za Bošnjake bilo najbolje, prenosi RTRS

- Da se fino raziđemo i napravimo fine komšijske odnose. BiH je podeljena - naglašava predsednik Dodik i poručuje da se to "može učiniti mirnim putem, bez rata".

On kaže da je "referendum o Danu Republike Srpske bio odgovor na politiku Bakira Izetbegovića koji zloupotrebljava institucije BiH i koji je umislio da može da modelira putem stranaca, sada putem sudova, koje kontroliše stvarnost u Republici Srpskoj".

DODIK: Nije važno šta misli Izetbegović!

Na pitanje da li ima hrabrosti da dođe na saslušanje u Tužilaštvo u Sarajevo, Dodik je odgovorio da se ne plaši i dodao da je spreman da ide u neku drugu instituciju, jer je "Tužilaštvo pod uticajem Bakira Izetbegovića".

- Ranije ste mogli dati izjavu video-linkom ili na drugi način, ne vidim zašto se onda moja dobra volja ne iskoristi na dobar način?! Spreman sam dati izjavu bilo gde, ne tražim presedan, ništa, samo ono što je drugima dozvoljeno. Ako Tužilaštvo bude insistiralo da dođem u Sarajevo, to tek onda govori o političkoj motivisanosti i onda su mogući razni scenariji u kojima ne želim da učestvujem - naglasio je Dodik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 7 godina

Kolko ja znam u Bosni je vec bio rat da bi se podelila Bosna!\n

Drgan

pre 7 godina

Ocito brate Vlado ti nist neznas. Rat je izbio zbog otcjepljenja BiH od Jugoslavije.

Mir ce doci kad ode Bakir

pre 7 godina

Kad ode Bakirr doce i mir i pomirenje. Ako Bakir ovako nastavi pitanje je vremena kad ce Republika Srpska da objavi nezavisnost.

sekira

pre 7 godina

tako je mile....srpska samostalna...ne 1martu,ne osmanlijskom osvajanju,sipe,obe,suda bih,tuzilastva bih,,,,,,da patriotizmu,grbu,zastavi,himni srpske,,,ne nastavku islamske deklaracije ,koju nje zapoceo alija a nastavlja sin bakir,i sam clan muslimanske brace,pretece bele al kaide,,ne povampirenom sultanskom ponizavanju srba...radikalnom vehabizmu,ne ratnim poklicima imama fahadove dzamije,,,da za srpsku,ponosnu,samostalnu,tolerantnu prema svim nacijama,,,bosna zivi na vestackoj infuziji stranaca,ni sfrj nije funkcionisalama kako onda bih,,,komsijski odnosi da,ali dobronamerni i jednaki prema svima

Cicka komsika

pre 7 godina

То би било најпаметније и да живимо после у слози , али све зависи ко колико хоће да узме од другог и то не заслужено , можда да се пита народ у сваком од три дела РС

Feniks1

pre 7 godina

Koje ste vi mustre . Izigravate mirotvorce a prvi svjetski rat je zapoceo zbog Srbina Gavrila . Kako bi bilo da cijeli svijet trazi srpsku odstetu ? Turci su bili vladari 500 godina , duze nego vi Srbi u BiH . Uzmite bilo ciju sliku Turcina i stanite pred ogledalo , pa se uporedite . Za Kosovo kazete sve sto je silom potpisano ne vazi se , a Dajton je potpisan pod silom .

Feniks1

pre 7 godina

Hoce da se odvoji ali da Srbi i dalje slobodno zive po Federaciji i glasaju . Isto to hoce i u Hrvatskoj .Ne moze se oteto na silu legalizovati . Zasto se onda ruse kuce po Srbiji bez dozvola ?

Milorad

pre 7 godina

Nije Bakir fora. U pitanju je Zapad, koji bi da uništi pravoslavlje na Balkanu, da nestane srpsko uvo. Da nema Srpske, da nema Srbije, Da nije Bakira, bio bi neki drugi. Naser, Ćamil...

Tonći

pre 7 godina

Bilo kakvo odcjepljenje u BiH dovest če sigurno do rata. Svatko onaj tko to propagira i nije baš svoj. Dođe li do rata, RS sigurno ostaje bez zapadnoga dijela sa Banja Lukom. Zato građani BiH nađite suživot, razgovarajte. Da se to može činjenica je da je BiH za vrijeme Juge živjela normalno i zato sve priće o odcjepljenju su produkt nacionalističkih bolesnih ideja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija