• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2016

17:25

MILOVA PARTIJA PORUČUJE OPOZICIJI U CG: Gubitnici, ne možete da osporite pobedu DPS!

Balkan

MILOVA PARTIJA PORUČUJE OPOZICIJI U CG: Gubitnici, ne možete da osporite pobedu DPS!

Podeli vest

Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore je pobednik parlamentarnih izbora, sa osvojenih 36 mandata i to je nesporna činjenica, koju ne mogu osporiti očajnički pokušaji izbornih gubitnika da dovedu u pitanje njen trijmuf, saopšteno je danas iz te partije

Regularnost i demokratičnost proteklih izbora, koje je nadgledalo 2.092 domaćih i preko 500 stranih posmatrača, po čemu su ovo bili najkontrolisaniji izbori u Crnoj Gori od održavanja referenduma 2006. godine, potvrđeni su sa svih relevantnih međunarodnih adresa - posmatračke misije OEBS-a i ODIHR-a, Evropska Unija, Sjedinjene Američke Države i NATO, a ni rusko Ministarstvo spoljnih poslova ni državna Duma ne dovode u pitanje regularnost i rezultate nedeljnih izbora. 

- Opozicione partije koje su potpisale Sporazum o održavanju fer i slobodnih izbora i koje učestvuju u vladi izbornog poverenja, obavezale su se da će priznati rezultate izbora od 16. oktobra. U izbornoj noći, ni jedna od opozicionih stranaka nije osporila rezultate, a svi njihovi predstavnici u biračkim odborima su potpisali zapisnike sa biračkih mesta, čime su stavili pečat na čitav izborni proces - poručuju iz DPS.

Osim toga, Demokratski front je sebe proglasio "pobednikom“ izbora, a Demokrate sebe najvećim iznenađenjem i najbolje rangiranom opozicionom partijom. 

OPOZICIJA U CG: Ne priznajemo rezultate izbora!

Manje od 24 sata kasnije, kad je sa jedne od mentorskih adresa stigao nalog o promeni strategije, sve opozicione partije su pokušale da medijima poture tezu da osporavaju rezultate koje su već priznali, konstatuje se u saopštenju.

Ukazuju i da, kako kažu, sve bude još više komično - 12 sati kasnije su izašli sa ponudom o podršci manjinskoj vladi.

- U zajedničkom gubitničkom bunilu, opozicione partije su ''zaboravile'' da, osporavajući rezultate na državnom nivou, ospore i rezultate lokalnih izbora u Budvi, za koje su sebe već proglasile pobednicima! Jer je, izgleda, regularan samo onaj rezultat koji njima odgovara - ističu iz DPS.

U postizbornim providnim pokušajima da ospore ishod neđeljnog glasanja zapravo je potvrđeno i ono što je DPS tvrdila sve vreme, a to je da se Ranko Krivokapić svrstao među protivnike svih evropskih vrednosti za koje se samo retorički zalagao tokom kampanje i predao crnogorske glasove, dodeljene njegovoj partiji, u ruke "četničkog vojvode Andrije Mandića". 

- Da ih sve zajedno relaksiramo - DPS će ubrzo formirati vladu sa svojim partnerima, a opozicija neka se pripremi da ostane na istim gubitničkim pozicijama kao i tokom svih predhodnih godina. Uostalom, neće im biti teško, navikli su na poraze - poručuju iz DPS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija