• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr/informer.rs

19.10.2016

11:43

CARICA! Profesorka bacila 2.000 evra mita kroz prozor!

Balkan

CARICA! Profesorka bacila 2.000 evra mita kroz prozor!

Podeli vest

Profesorka matematike na prvoj godini splitskog Fakulteta za elektrotehniku, mašinstvo i brodogradnju bacila je mito od 2.000 evra kroz prozor

 

Kako se navodi, profesorka je od studenta (21) i njegovog brata (25) dobila fasciklu sa 2.000 evra, koju je bacila kroz prozor i odmah prijavila slučaj policiji.

Dekan fakulteta Sven Gotovac je rekao da zbog potpisane izjave o tajnosti u policiji ne može da govori o detaljima slučaja, ali je rekao da je 21-godišnjak "bivši kolega". 

Ipak, on nije izbačen zbog nuđenja mita, već zbog toga što je u vanrednom roku pao na ispitu iz matematike koji nije uspeo da položi već dve godine, pa je izgubio mogućnost da nastavi studije. 

- Dekan sam godinu dana, studirao sam ovde i nisam čuo za mito, osim u jednom slučaju kada je roditelj nudio profesoru novac. To je uredno prijavljeno. Mi radimo transparentno, svi su ispiti javni, studenti imaju uvid u pismene ispite - rekao je on. 

Takođe, Gotovac navodi da je običaj da se vrata kabineta uvek ostavljaju otvorena i da se studenti, osim posle posebnih zahteva, ne primaju pojedinačno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 7 godina

Бато,да резинимирамо ... ДА је било 5000 хиљадарки мало би га сутра бацила?Мито се даје преко посредника!Како сам ја онда дипломирао на Вишој коњичкој академији.Накупиш евре и прежалиш неки тракторски прикључак и паре оду там' ди треба.А онда на зиду урамљена диплома са ,,позлаћени,, рам ки да је за гоблен.Сељачка посла! Али,бато,диплома!Оволика!

mara

pre 7 godina

kod nas se to nije culo a sto dobiju to i ne bacaju kroz prozor

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija