• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2016

14:13

KO JE BUDUĆI PREMIJER CRNE GORE: Duško Marković, od Mojkovca, preko Kragujevca do "Milove" fotelje!

Balkan

KO JE BUDUĆI PREMIJER CRNE GORE: Duško Marković, od Mojkovca, preko Kragujevca do "Milove" fotelje!

Podeli vest

Duško Markovića mandatar za sastav nove crnogorske vlade, široj javnosti je postao poznat kada je 2005. imenovan za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, iako je s početka 1990-ih obavljao najviše funkcije u Vladi Crne Gore

 

Marković je rođen 6. jula 1958. u Mojkovcu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, 1983. godine, posle čega se zaposlio u pravnoj službi Rudnika "Brskovo", u Mojkovcu.

Godine 1986. imenovan je za sekretara Skupštine Opštine Mojkovac, a na ovoj funkciji bio je do 1989. godine, kada je postao predsednik Skupštine Opštine Mojkovac.

Od 1991. do 1998. bio je generalni sekretar Vlade Crne Gore, a do 1998. takođe i poslanik u Skupštini Crne Gore.  Od tada, do 2005. godine obavljao je funkciju pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za službu Državne bezbednosti. Od 2005. do 2010. bio je direktor Agencije za nacionalnu bezbednost, a 2010. je imenovan za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore. Od tada je bio potpredsednik vlade za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku i ministar pravde, a od marta 2012. i ministar za ljudska i manjinska prava.

Tanjug

Tokom predizborne kampanje Marković se zalagao da na listi budu zastupljeni i mladi i žene, i da se mora uvažavati realnost.

- Od Crne Gore smo stvorili atraktivnu investicionu destinaciju, a GDP je porastao za tri odsto. Počeli smo mnoge kapitalne projekte, a u programu smo naveli podatke koje preporučuju da građani glasaju za nas na izborima - poručio je tada Marković.

Marković je oženjen i ima troje dece.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladbgd

pre 7 godina

A, sto ne zavrsi faks u Crnoj Gori, nego u Srbiji?

DS

pre 7 godina

Dakle,Markovic je Srbin iz Mojkovca. Pardon,Srbin Crnogorac je kad se rodi u Mojkovcu,kad studira u Beogradu ili Kragujevcu,Novomj Sadu ili Nisu,ili kad se lijeci u Beogradu,ili kad kupuje nekretnine u Beogradu,ili kad ude u crkvu SPC u Mojkovcu,a Montenegrin je kad dodje u Podgoricu da uz Mila pravi karijeru i pare.. "Casno i posteno",nema sta.

DS

pre 7 godina

Kazu da Milo ide u Italiju jer mu je tamo ljubavnica i vanbracno dijete. A,znate li kako se zove vanbracno dijete Crnogorca? Sin neznanog junaka.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija