• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2016

22:18

KOLINDA O SLUČAJU 'ORAŠJE': Bilo je propusta u bezbednosnom sistemu!

Balkan

KOLINDA O SLUČAJU 'ORAŠJE': Bilo je propusta u bezbednosnom sistemu!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je u "slučaju Orašje" bilo propusta u obaveštajnom sistemu, prenose hrvatski mediji

- Naravno da možemo govoriti o pojedinačnoj odgovornosti, ali problem je puno širi. Događaji u Orašju pokazuju odgovornost sistema. Moramo prestati delovati po sistemu silosa. Pozdravljam odluku Vlade o izradi nove strategije domovinske sigurnosti, koja bi trebalo bolje da poveže sistem i spreči propuste - saopšteno je Novoj TV iz kabineta predsednice, prenosi Jutarnji list.

JUTARNJI PIŠE: Vučić bi mogao da pomogne Zagrebu oko BiH!

Inače, hapšenja u Orašju za zločine počinjene nad srpskim civilima tokom 1992. i 1993. izazvalo je pravu dramu u hrvatskom državnom vrhu.

Grabar-Kitarović rekla je da o tome nije imala nikakvu informaciju.

"SLUČAJ ORAŠJE" TRESE HRVATSKU! Oštre reakcije na hapšenja u BiH, Plenković veruje u TEORIJU ZAVERE!

O toj temi na celodnevnoj sednici u četvrtak je raspravlja i vlada, a na stolu su, kako prenosi Jutarnji list, bila pitanja o tome kako je došlo do optužnica, ko je znao da se one pripremaju, koliko je dokumenata protiv optuženika iz Zagreba otišlo u BiH, kakva je u tome uloga Sigurnosno obaveštajne agencije, kakva Ministarstva pravosuđa, a kakva Državnog tužilaštva.

POBESNELI BRANITELJI: Zbog hapšenja optuženih za ratne zločine prete blokadom puteva prema Srpskoj!

U akciji SIPA-e u ponedeljak je u Orašju je uhapšeno deset pripadnika Hrvatskoga veća odbrane, koji se sumnjiče za ratni zločin nad srpskim stanovništvom.

Njima je juče Sud BiH odredio 30-dnevni pritvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladen Mladenovic

pre 7 godina

O kakvim propustima govori ova žena? Njima je krivo kako mogu Hrvati da odgovaraju za ubistvo i zločine počinjene nad Srbima. Oni su te zločine već kategorisali kao stečena prava Hrvata i uvrstili ih u nacionalnu baštinu. Koja frka, koja histerija, zbog hapšenja branitelja? Taman kada su pomislili da su za svoje zločine nagradjeni generalskim i drugim visokom vojnim činovima negde je "puklo". Ja kao Srbin, ne verujem u bilo kakvo procesuiranje. Ne verujem da im je proradila savest jer je nikada nisu ni imali a još manje iznenadna ljubav prema Srbima. Hrvati i njihovo "cvijeće" prebijaju neke svoje privatne račune, naravno, koristeći Srbe. Ovaj put one mrtve.

nati

pre 7 godina

Neverovatno je koliko je ovaj narod destruktivan i koliko zatvara oci pred svojom zlocinackom ideologijom.U mazani su zlocinima do guse i na sve to bi da se peru i ne odgovaraju,a sto je jos monstruoznije opet bi isto radili samo da im se pruzi prilikom za to.Taj narod ne bi trebao da postoji u 21_om veku,treba ga sistematski zatrti u korenu.\n

ANTE BAN

pre 7 godina

Zatrt ćemo takove kao ti; ukoliko sa ove strane Drine samo pokušate napraviti tisućiti dio onoga zla koje ste napravili u 90-ima! Ima dobrovoljaca ovdje- u Dalmaciji- koliko hoćeš; pogotovo u Zagori od Drniša do Imotskog i Ljubuškog! Pa bi opet pjevala ganga; "U Zagori svi su spremni!" Zato; STIŠAJ STRASTI!

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Kažu da je junacima iz Drniša i okoline na donjim gaćama bila izvezena "junačka" parola koja je glasila : "Bežte gaće usra vas guzica".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija