• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

07.11.2016

07:23

DEČAK (2) UMRO POSLE OPERACIJE KILE! Rutinski zahvat se pretvorio u nezapamćenu tragediju!

Balkan

DEČAK (2) UMRO POSLE OPERACIJE KILE! Rutinski zahvat se pretvorio u nezapamćenu tragediju!

Podeli vest

Rutinska operacija pretvorila se u tragediju na Klinici za dečiju hirurgiju u Skoplju. Nakon operativnog zahvata kile umrlo je dvogodišnje dete iz sela Žirovnica, na severozapadu Makedonije

Njegovi roditelji sumnjaju da je umrlo zbog lekarske nebrige jer je dete bilo poslato na anesteziološki pregled uprkos visokoj temperaturi koju je imalo.

Sa Klinike se pravdaju da je dete dobilo svu potrebnu negu, a razlozi smrti nisu mogli da se utvrde zato što su njegovi roditelji odbili da se izvrši obdukcija.

Lekari kažu da je dete te noći, 28. oktobra, dobilo sirup za smanjivanje temperature, a sutradan je bilo operisano. Operacija je trajala satima, kao i buđenje deteta nakon operacije.

Mališan se nije probudio u operacionoj sali, već na intenzivnoj nezi, odakle je, pošto se osećao dobro, bio prebačen na odeljenje. Na žalost, tokom noći zdravstveno stanje mu se pogoršalo, počeo je da povraća penu i pljuje krv, a sat vremena kasnije je preminuo na Klinici za animaciju, reanimaciju i intenzivno lečenje.

Zbog žalbe roditelja, formirana je komisija koja će još jednom detaljno pregledati ceo slučaj i tokom iduće sedmice dostaviti izveštaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija