• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2016

16:52

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO BAKIRU: Prijatelj terorista, vehabija i islamista poslednji koji može nekome da preti!

Balkan

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO BAKIRU: Prijatelj terorista, vehabija i islamista poslednji koji može nekome da preti!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je danas bošnjačkom lideru Bakiru Izetbegoviću da je on poslednji čovek koji može nekome da preti i nazvao ga prijateljem i inspiratorom terorista, vehabija i islamista.

Izetbegović je najpre, naime, konstatovao da Dodik na čelu RS usporava napredak BiH i poručio mu da je "najbolje da promeni svoje ponašanje kako on ne bi bio promenjen".

Dodik je ocenio da je Izetbegović najveća opasnost po stabilnost u BiH i region, jer na sve načine pokušava da ostvari san svoga oca (Alije Izetbegovića) da od BiH stvori Islamsku državu.

- Zbog takve pogubne islamističke politike BiH sa Bakirom Izetbegovićem nema nikakvu budućnost - naveo je predsednik RS i dodao:
 

 

- Kao prijatelj i inspirator terorista, vehabija i islamista, Izetbegović je poslednji čovek koji može nekome da preti i nekoga da menja.

Dodik je istakao da je Izetbegović, pre svega, dužan da, nakon saslušanja Fahrudina Radončića u sudu u Prištini, celokupnoj javnosti, a posebno Srbima da podrobnije objašnjenje kakva je njegova uloga u likvidaciji Srba i započinjanju rata u BiH.

Uticaj Srbije i Rusije pozitivan

Komentarišući Izetbegovićev stav da treba "preseći uticaj Rusije" na Balkanu i da to treba "učiniti upravo na Beogradu", Dodik je rekao da je uticaj i Rusije i Srbije na BiH pozitivan, ali da upravo to Izetbegoviću ne odgovara.

- Rusija i Srbija su se uvek zalagale samo za dosledno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, i to je ono što je u BiH najpotrebnije. Izetbegoviću to očigledno ne odgovara jer u planu ima neko drugo uređenje BiH, kakvo je njegov otac opisao u ''Islamskoj deklaraciji - naglasio je Dodik.


- Ni meni ni Republici Srpskoj neće niko pretiti, niti dovoditi u red, pogotovu ne ekstremisti poput Bakira Izetbegovića. Vreme stranog intervencionizma pripada prošlosti - poručio je Dodik.

On je napomenuo da je Izetbegović svoj ekstremizam dokazao i proteklih dana svojim, sa ostalim članovima Predsedništva BiH neusaglašenim nastupom u Briselu, gde je susrete sa zvaničnicima EU i NATO-a ponovo iskoristio za grubu političku manipulaciju na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.

- Njegov istup u Briselu je samo dokaz da on u stvari govori u ime radikalnih muslimana koji su spremni za nove sukobe. Tvrdnje da je Srpska nastala na zločinima, da su se muslimani u BiH tokom rata samo branili, iako svi znaju da nas je sve u taj rat odveo upravo njegov otac sa svojim islamističkim idejama, te opravdavanje ''puzajućeg'' stvaranja islamske države u BiH - samo pokazuju da Republika Srpska itekako ima razloga da svakim danom sve više jača sebe i svoje institucije - rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji pozivajući se na Srnu.

Govoreći o Izetbegovićevim stavovima u vezi s hapšenjem bivših pripadnika HVO-a u Orašju i njegovu "začuđenost" zbog "adresiranja tog problema na bošnjačku politiku", Dodik je ocenio da sve to poprima komičnu dimenziju, jer je svima jasno da je pravosuđe u BiH upravo pod Izetbegovićevim političkim uticajem.
 

 

- Svi zločinci treba da odgovaraju, a kao predsednik Republike Srpske, kome srpski narod godinama ukazuje poverenje, posebno sam zainteresovan da budu preocesuirani zločini nad Srbima. To se, nažalost, ne dešava u dovoljnoj meri upravo zbog bošnjačkog političkog uticaja u pravosuđu - kaže Dodik.

On je podsetio da je čak i američki diplomata Nikolas Hil, koji za vreme svog mandata u BiH Republici Srpskoj sigurno nije bio prijatelj, pri odlasku iz BiH govorio o uticaju Izetbegovićeve SDA na pravosuđe BiH.

- To je bošnjačka politička stranka koja je svoje ljude ''ugradila'' i u Sud i Tužilaštvo BiH, Ustavni sud, da ne govorim o nižim nivoima... Oni tamo ne zastupaju pravdu, nego interese bošnjačke političke elite - napominje Dodik.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
misko

pre 7 godina

pitanje g. Dodiku, zasto je Srpska oko 30 odsto siromašnija od Federacije? usput, zasto se više bavite muslimanima nego sopstvenim narodom?

Eki

pre 7 godina

A što mora biti ovaj ili onaj da bi imao sopstveno mišljenje! ?Čovek je izneo istinu o tom tvom Miletu iz realnog aspekta života. Od onoga od čega se živi a to je standard i uslovi života. Ti verovatno živiš od vazduha kad tako razmišljaš.

Beli

pre 7 godina

Imati misljenje i verovati u spinovanu realnost su nebo i zemlja. Federacija je siromasna isto kao i RS i isto kao cela Bosna. Sve ex republike su siromasne. Zna se i zbog cega. I sta sad? Kakvih 33% kakvi bakraci, gde samo nalazite te brojeve nije mi jasno. Onaj u Sarajevu ima para za pola kifle a u Banjaluci za cetvrt ....vauuuu koliko je uspesna ta Federacija ajmo svi u nju.

cccc

pre 7 godina

Što tebe brine Srpska, živite vi bolje u federaciji ostavite nas na miru mi ćemo već preživeti i bez vas.

Ibrahim

pre 7 godina

Dje su pare od donacije Srebrenici? Koliko para je Sarajevo dobilo od arapa?

REPUBLIKA SRPSKA

pre 7 godina

Miško, ni Vi u Federaciji niti mi u Republici spskoj ne kreiramo samostalno. Vas podupiru Zapadnjaci, nas skoro niko. Vojna industrija u Federaciji cvjeta, a u RS zabranjena, zatrta. Itd, itd,

ljubisa

pre 7 godina

Tako je Miki,reci ovom da je vrijeme fašista clinton porodice završeno i da će uskoro početi završna faza u uništavanju islamizma,vehabizma i terorizma....

bubsvaba

pre 7 godina

šta ti izetbegoviću glumiš i koga ćeš ti da menjaš i o kojim pravima ti pricaš ološu šta si preduzeo po pitenju atentata na vučić koga si pozvao u goste a iduće godine mu dolazak zabranio i ko je sad gradonačelnik srebrenice što nisu tvoji lažovi .

DS

pre 7 godina

Pa,vas 250 000 u Posavini,R.Srpska,nije imala vremena ni da upali traktore nego ih ostaviste nama a odoste pjeske preko Save pa u one vukojebine Knin,Benkovac,Obrovac,Gracac,odakle su Srbi ionako mislili otici jer nije bilo nikakvih uslova za zivot. Eto,to ti je istina pa ti pustaj kockaste golubove ha,ha,ha,ha,ha .

mosa

pre 7 godina

da slazem se ali dali ces ti sa sinovima zajedno samno u rov ili ce biti drugacije.bez rata nema drzave.

Rade

pre 7 godina

Bravo! Ko je god ziveo u Bosni i doziveo lagani uspon islamista sve ovo o čemu Dodik priča doziveo je i znao pre rata. Godinama pre su bosanski intelektualci pohodili Arapske zemlje bez skrivanja svojih namera. Ko je god pokusao da ukaze na to prolazio je grdno jer se smatralo da udara na bratstvo i jedinstvo. Zato je vazno sada na vreme ukazivati mada je, po meni licno, vec kasno. Sarajevo je islamistički centar u srcu Evrope koga jos uvek niko ozbiljno ne gleda kao takvog. Plaća Evropa danak i jos ce veći ako se ne opameti.

Ali Šele

pre 7 godina

ko plaća Beograd na vodi, to niko neće da zna a zna se da Arapi to plaćaju i kupuju zemlju i farme po celoj Srbiji i o tome se ne prića jer je to tabi tema za građane

ljubis

pre 7 godina

pazi ovog vehabije!!...ne kže se "prića" nego priča i nije tabi već tabu!...ali kako tebi objasniti kad si ono što jesi?...rekoh ti ja nedavno da Pravoslavlje dolazi...ali sa tri strane "jarane"...

Ali Šele

pre 7 godina

koji si ti kloc ocepljenje RS je samo dnevno politička priča je je Dodiku bolje biti u prvi u selu nego drugi u gradu a zamisli da se ukine ceo vladajuću aparat u RS pa u savetu ministara BiH sve njegovi kadrovi koje je ulebio to mu nebi oprostili nikad, a drugo možeš pričaati protiv drugih vera nacionalisto a Arapi daju našem premiru g.Vučiću milijardu dolara sa rokom otplate na 10 godina kamata 2 posto, pa skontaj malo politiku i odnose u svetu, okani se mržnje biće ti bolje

kele

pre 7 godina

svet se menja samo vidim pojedinci ne.Zasto,svima je jasno jer Bakir nikada ostalima nece moci da ostvari svoje planove i san koji pojedini imaju.Mladi i pameti a najvise odgovorne generacije Koje su zeljne normaliteta,cekaju svoju sansu da mirno i pametno srede svoju zemlju i vreme je Bakire da se to shvati jer Sila je u danasnjici najveca priznata slabost jedne drzave i osobe koja je vodi,model koji je zastareo.....

pesnik

pre 7 godina

nažalost ništanovo kod izetbegovića,njgova muzika snimljena je odavno.Tu muziku snimio la je Amerika a pevao Alija,sada nastavlja sin babovu muziku.Setih se mog komšije pokojnog Aškić Nemanje,kada mu je još 70.god.prošlog veka svom do tada prijatelju Safetu.E moj Safete vidiš za stolom sedi turčin a drugi ispod sofre vezan u džaku,e Safete što misli onaj u džaku to ti isto misli i onaj za sofrom.Nemanja je u stvari bio drvarčanin eto koliko je on i tada bio u pravu a to danas mnogi sledbenici Alije Izetbegovića se nisu pomakli ni za jotu.Tako da je Dodik danas rekao ono što je Nemanja izgovorio gotovo pre pola veka,ovim Bakirovim ponašanjem od bosne nećče biti ništa jel je on udaljuje sve više od naprednog sveta.A republika srpska postojaće sve dok se budu držali braće rusa i Dodika.

Senka

pre 7 godina

Za sve narode u BiH i u interesu mira i stabilnosti u regionu bilo bi dobro da se promeni Bakir Izetbegović. Ovakav čovek nebi trebalo da ima bilo kakvu ulogu u važnim državnim odlukama. Njegov maksimalni domen je mesto nekog hodžice.

Smiljenka

pre 7 godina

CITIRAM ---Alija Izetbegović: "Sve se rađa u krvi, pa i ova naša BiH" "Spreman sam žrtvovati mir za suverenu BiH, ali ne i suverenu BiH za mir /Vi muslimani imate i dalje ideologiju koja je zasnovana na Alijinoj Islamskoj Deklaraciji U tom tekstu koji je Alija napisao 1969 stoji: "U perspektivi se vidi samo jedan izlaz: stvaranje i okupljanje nove inteligencije koja islamski misli i osjeca. Ova bi inteligencija zatim istaknula zastavu islamskog poretka i zajedno s muslimanskim masama krenula u akciju za njegovo ostvarenje. " (Rat) "Na pitanje: što je muslimansko društvo, mi odgovaramo: to je zajednica sastavljena od Muslimana, i smatramo da je time rečeno sve ili gotovo sve." (Osnova za etnicko ciscenje) " Smisao ove definicije je da ne postoji sistem ustanova, odnosa i zakona, koji bi se mogli odvojiti od ljudi koji su njihov subjekt i za koje bi se moglo reći: to je islamski sistem. Nijedan sistem nije islamski ili neislamski po sebi. On je to samo po ljudima koji ga čine. " (Zanci ljudi koji nisu m,uslimani su smetnja sistemu) "Prvi i najvažniji takav zaključak svakako je zaključak o nespojivosti Islama i neislamskih sistema." (Opet potreba da se oni potpuno odvoje) "Nema mira ni koegzistencije između “islamske vjere” i neislamskih društvenih i političkih institucija." (jasno kao dan da oni zele rat) " "Nefunkcioniranje ovih institucija i nestabilnost režima u muslimanskim zemljama, koja se manifestira u čestima promjenama i državnim udarima, najčešće je posljedica njihove apriorne opozicije prema Islamu, kao fundamentalnom i vodećem osjećaju naroda u ovim zemljama. Polažući pravo da sam uređuje svoj svijet, Islam jasno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom području. (Ako ovo nije poziv na fasizam i etnicko ciscenje, ne znam sta je?!? "Nema, dakle, laičkog principa, a država treba da bude izraz i da podržava moralne koncepte religije. " Vi odlucite sami da li sa ljudima ovakve ideologije moze biti mira...

DS

pre 7 godina

Bravo Milorade,samo ostro sa svima koji atakuju na Republiku Srpsku.Poslljednji dogadjaji u Srpskoj,od Referenduma za dan drzavnosti pa do osvajanja izbora u Srebrenici i velike izborne pobjede Milorada,Bakira cini sve vise frustriranim i bijuesnim jer vidi da SAD i EU ne stoje iza njegove islamisticke politike kao prije.Narodima EU i SAD je pun "kofer" Alijinih i Bakirovih islamista i terorista... A ja se nadam da ce,dolaskom Predsjednika Trampa,SAD objektivnije sagledavati stvari na Balkanu. I vec se cuju jadikovke iz Pristine,Zagreba i Sa(H)rajeva zbog izbornog debakla njihove biseksualne miljenice. Srecno milorade.

Zivko

pre 7 godina

Bravo Dodik u pravu si 100% za sve sto je izjavljeno i napisano u ovom tvo obracanju i izjasnjavanju za Bakira Izetbegovica,

Petar

pre 7 godina

Krajnje je vreme da se dinastija Izetbegovic smeni. Oni vladaju vec vise od 20 godina.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Не може...! Прогласио се за "босанског" Калифа..! Онда - нема смене...

Ali Šele

pre 7 godina

Haha oper pozorišni komad između Meleta ronhila i Riđobradog, pošto su izbori prošli i uzeli su što su hteli a sada dolazi kirilinški dug na naplatu od nekoliko miliona i sada to treba rasporediti odnosno ukrasti od građana BiH i ponovo oprobani recept ajmo se svađati i naro nek sluša naše prepucavanje dok mi pare pokrademo

Gordana

pre 7 godina

Izete došao je Tramp a ti znaš da on Alije i Vehabije i Muhadžedine ne voli zato u mišju rupu da se zavučeš

malik

pre 7 godina

Odlikovanje osuđenih ratnih zločinaca je kao poziv na mir

fahrudin

pre 7 godina

Preporucujem "Srebrenica izdani grad" lijepo se vidi kako bosanski heroj Naser Oric siluje mlade muslimanke, ubija muslimane sto mu se suprosrave i bjezi kad je shvatio da je GENERAL MLADIC poceo oslobadjanje Srebrenice

cccc

pre 7 godina

Ovu istu novicu su objavili Avaz i Oslobođenje ali u roku pola sata novica je umaknuta i nema je više. Tako izgleda demokratija u Sarajevu koju kontroliše Babir-Alija.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija