• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2016

18:36

DODIK NEGIRA DA POSTOJE DVE BLOKA: RS nije podeljena, već ima vlast i opoziciju!

Balkan

DODIK NEGIRA DA POSTOJE DVE BLOKA: RS nije podeljena, već ima vlast i opoziciju!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Srebrenici da u Srpskoj ne postoje dva bloka, da nije politički podeljena, već, kako je rekao, ima grupu partija koje su dominantno u vlasti u opštinama i na nivou Republike i ima opoziciju

Dodik je na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa načenikom Mladenom Grujičićem, rekao da opozicija u RS ima kapacitet ali nije "al pari" onome što jeste vlast.

Na pitanje da komentariše odluku Saveza za promene da prekidaju saradnju sa njim i SNSD-om, partijom na čijem je čelu, Dodik je rekao da opozicija ne može prekinuti saradnju koja nije ni postojala, poručivši da je on uvek otvoren za razgovore.

- Smatram da je (lideru SDS) Vukoti Govedarici bio potreban neki izlaz, pa je isfabrikovana ova priča o "crnim listama" da bi objasnio zašto ne želi da razgovara. Nismo razgovarali ni ranije - naveo je Dodik, koji međutim smatra da je razgovor potreban s obzirom na, kako je kazao, ove svetske okolnosti i na buduće procese i događaje u BiH.

Odgovorni političari treba da razgovaraju, ne samo u Srpskoj, nego i u BiH, da procenimo kako da se u te procese uključimo i kako da najbolje prođemo, kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je rekao i da je Dejtonski sporazum najbolje što se dogodilo BiH, te da je taj sporazum ušao u fazu kada se mora preispitati ono što je dograđeno u njemu.

Krajnje je vreme, kazao je, da se u BiH sjdne i napravi realno moguće, da se uvaži interes sva tri naroda i onih koji žive u BiH i da se zahvali strancima za njihov intervencionizam koji se u institucionalnom smislu nije pokazao kao najbolje rešenje.

Ocenio je da je međunarodni faktor BiH značajno pomogao i treba mu, kaže, ostati zahvalan, ali da je krajnje vreme da stranci odu iz Ustavnog suda BiH i mikroodlučivanja u BiH i njenim institucijama.


Smatra da je vreme da visoki predstavnik ode iz BiH i da BiH dogovorom vlastitih subjekta preuzme svoju sudbinu, jer će u suprotnom ostati nikada dovršena zemlja, nesposobna, nedorečena i smučiće se svima koji u njoj žive.

- Dejtonski sporazum je nasiljem visokih predstavnika menjan bez volje i predviđene procedure entiteta. Nezadovoljni smo svim otetim nadležnostima koje su prenesene na nivo BiH i tražimo raspravu o tome da se sve vidi - kazao je Dodik.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DUSAN

pre 7 godina

Ma sto ga nema u zadnje vrijeme u Srbiji nije mi jasno.Mislim na Dodika.

Ali Šele

pre 7 godina

Mile beži od premiera g.Vučića jer treba odgovoriti na nekoliko neugodni pitanja

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija