• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2016

22:56

IZBORI U SDP: Evo ko će naslediti Milanovića na čelu stranke!

Balkan

IZBORI U SDP: Evo ko će naslediti Milanovića na čelu stranke!

Podeli vest

Članovi Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske danas su birali novog predsednika te stranke, a prema preliminarnim rezultatima, nakon prebrojanih 91 odsto glasova, Davor Bernardić osvojio je 46, Ranko Ostojić 22,79, a Orsat Miljenić 17 odsto glasova, prenosi Hina

Da bi se proglasila pobeda, neophodno je 50 odsto glasova, tako da će najverovatnije biti organizovan i drugi krug izbora, za sedam dana.

U trci za novog predsednika stranke bili su i Tonino Picula, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Kako se navodi, to su drugi unutarstranački izbori SDP-a, koji se prema statutu stranke sprovode nakon parlamentarnih izbora.


Predsednik stranke je skoro deceniju bio Zoran Milanović, koji je nakon loših izbornih rezultata objavio da se više neće kandidiovati za predsednika stranke.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ANTE BAN

pre 7 godina

Već sada je jasno da će novi vodja opozicije i SDP-a biti- D.Bernardić! Čak mu je samo malo falilo da pobijedi već u prvome krugu! Data je prednost mladosti, neokaljanosti,poletu,entuzijazmu, što je svakako pozitivno! Dakle; za očekivati je da je Bernardić za 4 godine naš budući premijer!

nati

pre 7 godina

Ne znam koga u Srbiji interesuje ovaj covek a pogotovu ne znam zasto se hrvati ubacuju u nase portale da komentarisu bilo sta,kad to za nas nije vredno ni pomena.Ovaj nas interesuje ko\' lanjski sneg,da ne kazem nesto gore.\n

ANTE BAN

pre 7 godina

D.Bernardić je- NAJBOLJI MOGUĆI IZBOR! Premoćna pobjeda u prvom krugu sve govori! Komšije; računajte na to da je on za 4 godine novi hrvatski premijer!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija