• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2016

10:50

IVANIĆ: Odnosi Izetbegovića i Vučića nisu dobri!

Balkan

IVANIĆ: Odnosi Izetbegovića i Vučića nisu dobri!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je za radio Slobodna Evropa, da su odnosi u regionu loši, napominjući da su odnosi Hrvatske i BiH pogoršani a da ni odnosi Beograda i Sarajeva "nisu dobri", zbog čega planira da organizuje trilateralni sastanak

- Odnosi Beograda i Sarajeva nisu dobri, rekao bih, dominantno odnosi gospodina Izetbegovića i gospodina Vučića - rekao je Ivanić.

On smatra da Beograd nosi "neku vrstu rana" jer nije bilo osude napada na Vučića (u Srebrenici), ali i zbog otkazivanja posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Prema njegovim rečima, i odnosi između BiH i Hrvatske su pogoršani nakon hapšenja bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju zbog sumnje da su počinili ratne zločine.

Zbog svega toga on će, kako kaže, u narednom periodu, pokušati da organizuje zajednički sastank predsednika i premijera BiH, Srbije i Hrvatske.

- Moja ideja, i ja ću to pokušati organizovati posle Nove godine, je trilateralni sastanak predsednika i premijera Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Mislim da je najlakše da svi zajedno sednemo, a ne svi pojedinačno - rekao je Ivanić.

Govoreći o politici SAD prema Balkanu, nakon nedavno održanih izbora, Ivanić je kazao da bi voleo da se Kosovo vrati u sastav Srbije, ali da ne vereuje da će doći do promene međunarodne politike SAD.

Ivanić je dodao i da je stanje u republici Srpskoj i dalje katastrofalno, jer ne postoji vladavina prava, ali da se po nekim pitanjima slaže sa Dodikom, poput onog da je greška bilo braniti jednom narodu da obeležava 9. januar (Dan RS).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija