• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2016

20:38

PUPOVAC NA METI USTAŠA: Sam ću tužili Klemineca, ako to ne učini tužilaštvo!

Balkan

PUPOVAC NA METI USTAŠA: Sam ću tužili Klemineca, ako to ne učini tužilaštvo!

Podeli vest

Predsednik Srpskog narodnog veca Milorad Pupovac rekao je večeras, povodom pretnji koje mu je uputio predsednik desnicarske stranke A-HSP Dražen Keleminec da će podneti krivicnu prijavu ako to ne učini tužilaštvo

- Ovo što se dogadalo proteklih dana, prema mišljenju pravne službe s kojom se konsultujemo jeste krivicno delo. Ukoliko to ne uradi državno tužilaštvo po službenoj dužnosti, mi cemo to uraditi sami - dakle podneti krivicnu prijavu- rekao je Pupovac za RTS.

On je ukazao i da do sada nije bilo postupanja policije kojima bi se takve stvari smatrale krivicnim delom. 

Predsednik minorne desničarska stranke A-HSP Dražen Keleminec poručio Pupovcu da, ako mu se ne sviđa ustaški usklik "Za dom spremni", odseli u Srbiju, a svoje sledbenike pozvao da slede njegov primer, nakon čega su usledile i pretnje smrću. 

Keleminec je ovu poruku Pupovcu uputio nakon što je glasilo SNV "Novos/sti" objavilo tekst o spomen ploči hrvatskim veteranima sa uklesanim ustaškim pozdravom u centru Jasenovca, što je podiglo prašinu u Hrvatskoj i šire.

PUPOVAC O SRAMOTNOM ĆUTANJU HRVATSKIH VLASTI: Niko nije reagovao na tablu "Za dom spremni"

PLENKOVIĆ NIT SMRDI, NITI MIRIŠE: Natpis "Za dom spremni" u Jasenovcu - delikatno pitanje!

I HRVATSKI MEDIJI ŠOKIRANI: Ustašluk u Jasenovcu, a država se pravi luda!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smiljenka

pre 7 godina

Ustasija se probudila, nije ni zaspala, ni bila pokopana, kako su Srbi mislili, i taj grozni element rovari u hrvatskom nacionalnom bicu. Nije cirilica problem u Vukovaru, ona je samo izgovor da se maknu preostali Srbi. Na bilo koji nacin.To radi drzava koja se sustinski ne razlikuje od one kakva je bila u vreme Pavelica.

marko

pre 7 godina

U ovom pupoljku se krije jedan cvet. Da li je bozir ili nase cvijece, jos se ne zna.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija