• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.12.2016

22:21

HAN POZVAO OPOZICIJU U CG: Prekinite bojkot, vratite se u parlament!

Balkan

HAN POZVAO OPOZICIJU U CG: Prekinite bojkot, vratite se u parlament!

Podeli vest

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju, Johanes Han zatražio je danas od vlasti i opozicije u Podgorici da pronađu kompromis kako bi opozicija prekinula bojkot Skupštine u koji je krenula posle oktobarskih parlamentarnih izbora ne priznajući njihov rezultat

Han je na konferenciji za novinare po završetku razgovora sa premijerom Duškom Markovićem i čelnicima opozicije saopštio da je za zemlju kandidata u Evropsku uniju (EU) bojkot parlamenta “neprihvatljiv” i pozvao opoziciju da “preuzme političku odgovornost i uđe u Skupštinu”. 

- Preuzeti političku odgovornsot znači ući u parlament i tamo rešavati pitanja… Podstakao sam ih snažno da se vrate, ali takođe verujem da vlada i vladajuća partija mora da se približi njima, i to je jedini put da se pronađe resenje - kazao je evropski komesar novinarima u Podgorici. 

On je  posebno važnim označio “angažman” dela opozicije u Crnoj Gori koji je za jasnu evroatlantsku perspektivu Crne Gore. 

- U ovoj situaciji je njihova uključenost je nephodna i njihov angažman, a on može da se desi prvenstveno u parlamentu - rekao je Han. 

Han je boravio u poseti Crnoj Gori, drugoj od imenovanja na tu dužnost i sastao se sa premijerom Duškom Markovićem i čelnicima celokupne opozicije koja ne priznaje rezultat parlamentarnih izbora i bojkotuje rad Skupštine. 

On je zatražio od vlade da počne da radi na stabilizaciji ekonomskih prilika u zemlji i ukazao da je dug Crne Gore poslednjih godina porastao za 40 odsto, dok je vladavina prava i reforma u toj oblasti bila treća ključna tema o kojoj je razgovarao sa sagovornicima u Podgorici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 7 godina

A nije se setiO da kaze da dogovor ako nema druge podrazumeva i ponovne izbore al' to ovaj potrcko ne moze da shvati jer mu gazde nisu sapnule !

SARA

pre 7 godina

OPOZICIJA U CRNOJ GORI SE ZALAZE ZA PRAVA SRBA I SRPSKOG JEZIKA.\nSTA TREBA DA ORISTANU NA SVE STA KAZE MILO.\nNE \n

Sudija

pre 7 godina

Nema povratka do novih izbora. Ako ih takve primate u EuRopsku uniju ni drugi nisu mnogo bolji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija