• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.cg

12.12.2016

08:46

ISTRAGA MAFIJAŠKOG UBISTVA U BEČIĆIMA: Dvostruki ubica došao iz Bosne, doktor Zečević bio KOLATERALNA ŠTETA!

Balkan

ISTRAGA MAFIJAŠKOG UBISTVA U BEČIĆIMA: Dvostruki ubica došao iz Bosne, doktor Zečević bio KOLATERALNA ŠTETA!

Podeli vest

Policija veruje da je restoran "Trofej" kišom metaka iz "kalašnjikova" zasuo državljanin BiH. Đorđe Boreta je bio meta obračuna kriminalnih klanova, a Dragan Zečević kolateralna šteta

 

 

Šta je 'pevao'?
Uhapšeni pomagač Vladimir Šmanja prvo se branio ćutanjem, pa odlučio da progovori

Vladimiru Šmanji (34) iz Banjaluke i Miljanu Bulatoviću (36) iz Niša juče je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da su pomogli u organizaciji likvidacije Budvanina Đorđa Borete (32) u bašti lokala "Trofej" u Bečićima, kada je stradao i doktor Dragan Zečević iz Niša, a teško ranjen jedan od gazda restorana Ivo Stanišić.

Šmanja i Bulatović su se na višečasovnom saslušanju u Višem sudu u Podgorici branili ćutanjem, Međutim, tokom saslušanja u Tužilaštvu Šmanja je odlučio da progovori, ali njegov advokat Vojislav Adamović nije otkrio kako se branio njegov klijent, ne želeći da ugrozi istragu.

Podsetimo, dve maskirane osobe u sredu oko 11 časova motorima su prišle lokalu "Trofej" i iz "kalašnjikova" sasule kišu metaka u Boretu. U nasumičnoj pucnjavi stradao je i doktor Dragan Zečević, a teške povrede zadobio je vlasnik restorana Ivo Stanišić.

 

 

Dvostruko ubistvo u Bečićima koje je šokiralo region, kako se sumnja, posledica je obračuna u kriminalnim klanovima, a meta je bio Boreta. Policija još uvek traga za ubicom, koji je, prema do sada poznatim podacima, državljanin Bosne i Hercegovine. U kratkom roku prikupljen je veliki broj tragova koji bi mogli da odvedu do egzekutora.

- Postoje značajni pomaci u istrazi. Dokazi, do kojih istražitelji svakodnevno dolaze, vode do izvršioca ovog teškog zločina. Još uvek se prikupljaju podaci o identitetu ubice, ali pronađeni su pojedini predmeti i tragovi, koji će i te kako koristiti u postupku - kaže izvor Informera CG blizak istrazi.

Nerasvetljeno 18 ubistava u Budvi

Za 15 godina u Budvi se dogodilo 18 likvidacija. Sva ta ubistva i dalje su obavijena velom tajne. Serija nerasvetljenih mafijaških likvidacija počela je 1991. godine, kada je u tom gradu likvidiran Vlastimir Zečević zvani Mićko Talijan. Nerasvetljena su ostala i ubistva Bora Nedovića, Saše Labovića, Radoslava Raka Stanišića zvanog Raka Dilinger, Đorđa Minje Bećira, Milete Gardaševića, Blagote Baja Sekulića, Darija i Marije Šurine, Tomislava Vujisića, Gorana Pejovića, Ivana Šćepanovića, Slavoljuba Mijatovića, Miloša Vidakovića, Saše Markovića i Gorana Đuračkovića.

On veruje da bi veštačenje tragova moglo biti od značaja i za rasvetljavanje drugih ubistava počinjenih na teritoriji naše države.

U međuvremenu, budvanska policija pretresa ceo grad, a u tamošnju zgradu policije privedeno je i saslušano više osoba. Niko od njih nije zadržan.

Iako se policija pohvalila napretkom u istrazi, funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužuje nadležne da upravo oni čuvaju leđa mafiji i ubicama.

- Iza svakog nerasvetljenog "profesionalnog" ubistva u Crnoj Gori stoje režim i specijalni agenti Agencije za nacionalnu bezbednost. Gde je bila policija prilikom terorističkog napada u Bečićima? Čuvala stražu kolegama na motoru! Maskirani napadači sa motora automatskom puškom usred bela dana pobili ljude u kafani, a specijalni tužilac Milivoje Katnić ćuti. Mafija vlada, država propada, narod strada - poručio je Medojević na svom Tviter nalogu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ac

pre 7 godina

Iz bosne,banja luke.Onda vi živite u kumnjaskoj republici,bivšoj srbiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija