• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2016

21:46

ZAEV NE ČEKA ODLUKU IZBORNE KOMISIJE: Režim je poražen, građani Makedonije izabrali promene!

Balkan

ZAEV NE ČEKA ODLUKU IZBORNE KOMISIJE: Režim je poražen, građani Makedonije izabrali promene!

Podeli vest

Socijaldemokratski savez Makedonije saopštio je večeras da VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog "odlazi u opoziciju", poručujući da su građani Makedonije glasali za promene

- Završeno je za Gruevskog, VMRO-DPMNE odlazi u opoziciju. Život počinje, režim je poražen. Pobedila je građanska Makedonija- navodi se u saopštenju SDSM-a izdatom u vreme dok makedonska Državna izborna komisija (DIK) na sednici razmatra još jedan prigovor socijaldemokrata na izborni proces.

Građani Makedonije su, kako ističu socijaldemokrate, izabrali "život i promene". 

- Niko i ništa ne može da stane na put demokratskih procesa i slobodne Makedonije. Građani su prepoznali manipulacije, zato su mirni, svesni su svoje pobede. Od večeras je i Gruevski suočen sa realnošću. Završeno je za Gruevskog u politici. VMRO-DPMNE odlazi u opoziciju- tvrdi SDSM.

Tanjug

MOGUĆA PROMENA REZULTATA IZBORA U MAKEDONIJI: Komisija poništila glasanje na jednom biračkom mestu?!

Iz te stranke ocenjuju da su Makedoniji potrebni odgovorni političari i vlada koji će raditi u interesu građana.

- Takvu vladu će dobiti Makedonija. Institucije u Makedoniji moraju da rade u službi građana. Završena je izolacija. Ponovo se otvara perspektiva za jedinstvenu Makedoniju i sve njene građane- zaključuje se u saopštenju SDSM.

Gruevski je prethodno poručio, obraćajući se svojim pristalicama koji su se već četvrto veče okupili ispred sedišta DIK, da VMRO-DPMNE neće priznati prekrajanje izborne volje građana i eventualno ponavljanje izbora.

GRUEVSKI PROTIV PONAVLJANJA IZBORA: Nećemo dozvoliti kriminalcu Zaevu da falsifikovanjem formira vladu!

Makedonska Državna izborna komisija (DIK) nastavila je u subotu uveče sednicu na kojoj razmatra još jedan prigovor socijaldemokrata na izborni proces.

Tanjug

Sednica DIK-a, na kojoj se odlučivalo o tome, prethodne noći je prekinuta zato što je u biračkoj kutiji nedostajao jedan zapisnik, pa se čekalo da dođe birački materijal sa tog mesta, ali i članovi biračkog odbora iz mesta Tearce, u severozapadnoj Makedoniji.

DIK je dosad prihvatila samo jedan prigovor, koji je podneo albanski Pokret BESA, i poništio glasanje na jednom izbornom mestu u Gostivaru, dok su ostali prigovori opozicije odbijeni. Ponovljeno glasanje na biračkom mestu sa samo 800 birača u Gostivaru moglo bi eventualno da promeni rezultat izbora, s obzirom na to da je on veoma tesan - 51:49, u korist vladajuće VMRO-DPMNE.

GUŽVA U SKOPLJU, ALBANCI UZ ZAEVA: Ispred sedišta izborne komisije protestuju pristalice VMRO-DPMNE!

Komisija treba da reši svih 13 prigovora nakon čega počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbi Upravnom sudu Makedonije, koji ima rok od 48 sati da donese odluku o tim žalbama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 7 godina

tako su i milosevica u srbiji zuti pobedili na silu a to nije demokratija makedonci treba da gledaju sta se u okruzenju desavalo ovih proteklih godina.\n

mica

pre 7 godina

Uvek su potrebni politicari koji ce raditi u interesu gradjana. Podrazumeva se da su i sami i njihovo okruzenje gradjani.

marko

pre 7 godina

Jaka ste zemlja kad vam siptari odlucuju ko ce da pravi vladu. Kao i u banana crnoj gori. Sve vam je to zapad smestio. Narod podeljen po nekim povrsnim linijama umesto po osnovu nacionalnog interesa. Siptarska politika ce biti provaljena uskoro kao i neoliberalna, pa ce platiti ceh za sva nedela.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija